tester diagnostyczny automax 585

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

Zamieszczone przez lukasz3112
    blind_walker, dokładnie tak jak mówisz. mati160, przemaluj na czarne lub grafit i problem z głowy.
    myślałes ze białe beda łatwe w czyszczeniu ?
    Zamieszczone przez blind_walker
    Zamieszczone przez mati160
    ostatnio odpadają od nich kawałki lakieru
    To chyba nie wina felg, tylko osoby przygotowującej powierzchnię do malowania.
    BYć może bo jak je ostatnio myłem to od wewnętrznej strony porobiły sie bąble na lakierze zupełnie jakby sie zaczynał "smażyć" w zbyt wysokiej temperaturze. A co do malowania chyba jestem sam sobie winien miało być fajnie i inaczej niż reszta dlatego zamiast piaskowania i lakieru do felg na troche oczyszczoną powierzchnie został położony zwykły lakier samochodowy
    A co do wzoru co racja to racja, wybór padł na biel bo miało być inaczej i miały sie zrobić optycznie większe a wyszło jak wyszło

Zamieszczone przez PieTrzaK
    Trzeba porządnie nawoskować felgi i potem wszystko złazi bez problemów 8)
    Wosk nie załatwi sprawy, bo są całe wywoskowane są miejsce w które dotarłaby tylko myjka ciśnieniowa a ta biorąc pod uwage co sie dzieje z lakierem może sporo strat naczynić
    Benio
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. kolega jest mechanikiem, ma własny warsztat i chciałby ogarnąć temat kasowania błędów itd. czy to urządzenie :arrow: moto.allegro.pl/auto-komputer-diag-automax-585-can-vag-polski-i2618838899.html nadaje się do normalnego użytkowania :?: laptop to nie dla niego, a taki mały wynalazek byłby w sam raz, ale czy to w ogóle jest coś warte i jak są opisane kody błędów :?: z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

czy moje pytanie jest naprawdę debilne, że nikt nawet mnie nie objedzie za te bzdurę :?:
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• bobolino
      Rider
      • 2010
      • 392

Wydaje mi się, że do odczytania i kasowania błędów, to może i "toto" się nadaje.
      Ale, żeby zdiagnozować i naprawić poważniejszy problem, to ani to urządzenie, ani twój kolega, się do tego nie nadają.
      Ta maszyna może pokazać co najwyżej błąd przepływomierza, co nie znaczy, że zakup nowego przepływomierza rozwiąże problem. Tutaj może być milionpińcet innych zależności, gdzie przepływomierz jest sprawny.
      To samo z sondą Lambda - wywala błąd, ale przyczyna może być inna.
      Dlatego nie radzę twojemu koledze polegać tylko na tym urządzeniu, bo może się w kłopoty wpędzić, źle interpretując wskazania.
      Na podstawie tej zabawki, to można z 99% pewnością stwierdzić, który czujnik ABS-u jest walnięty, a nie bawić się w głębsze diagnozy.
      Wystarczy, że walnie zawór EGR, a ten komputerek zacznie wyświetlać niestworzone historie.

Także - do kasowania błędów TAK, ale do głębszej ekspertyzy zdecydowanie NIE.

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

W sumie to chodzi mu / mojemu koledze / o możliwość kasowania błędów, bo nie lubi z byle pierdołą latać do elektryka. Wystarczy, że zapomni dopiąć jakąś kostkę i już jest mały problem. Czasem też ktoś przyjedzie z autem, bo coś dłubał, ale nie dał rady sam ogarnąć i teraz "panie Piotrze ratuj..." Aha, czy tym "testerem" można kasować liczniki po wymianie oleju :?:
        @ by Tune-up Gdańsk
        Antek

Komentarz

• bobolino
          Rider
          • 2010
          • 392

Zamieszczone przez Tony065
          Aha, czy tym "testerem" można kasować liczniki po wymianie oleju :?:
          W PRAWIE każdym aucie da się skasować inspekcję po wymianie oleju, bez używania żadnych "komputerów". Podaję link - można wydrukować;

Komentarz

• Tony065
            RS
            • 2009
            • 2487
            • Octavia I (1U2)
            • ARX 1.8 20VT 150 KM

bobolino, to co w linku to mam już dawno, stosuję regularnie przy wymianie oleum. Chodzi mi np. o Honda Civic 2009r czy innych marek z poza VAG :?:
            @ by Tune-up Gdańsk
            Antek

Komentarz

• bobolino
              Rider
              • 2010
              • 392

No to trzeba było tak od razu pisać, a nie, że kolega prowadzi warsztat...
              Wystarczy poszukać w internecie.
              Ostatnio kasowałem inspekcję w dwuletnim Mitshubishi Outlanderze, także w Hondzie z 2009 też NA PEWNO da się.
              Podpowiedź:
              Wpisz w google frazę, która pojawia się po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu + model auta i masz.
              Troszkę inwencji.

Komentarz

• Tony065
                RS
                • 2009
                • 2487
                • Octavia I (1U2)
                • ARX 1.8 20VT 150 KM

jak piszę że kolega to kolega. ja jestem ogrodnikiem. jak trzeba, to mogę komuś skopać ... rabatkę. w/w jest na bakier z komputerami. dobrze, że maila ma założonego i czyta raz na tydzień.
                @ by Tune-up Gdańsk
                Antek

Komentarz

• bobolino
                  Rider
                  • 2010
                  • 392

Zamieszczone przez Tony065
                  jak piszę że kolega to kolega. ja jestem ogrodnikiem. jak trzeba, to mogę komuś skopać ...
                  Jak piszę, że wystarczy w google poszukać, to wystarczy poszukać. Ja jestem zwolennikiem kreatywności.

Komentarz

Pracuję...