Cholerka .....jadąc 3 tyg temu na Chorwację w Austrii zagapiłem się wjeżdżając w teren zabudowany przy bodajże prędkości 70-80 na 50 i błysnęło :lol: - i teraz pytanie do wyjadaczy którzy spotkali się z takim problemem .....czy przyjdzie do domu fota , a jak tak płacić czy nie płacić ??
gruto, raczej przyjdzie, i na pewno trzeba zapłacić. Chyba, że już nie zamierzasz jeździć po Austrii to możesz trochę odwlec i czekać na ponaglenie/wezwanie do zapłaty ( mogą być dodatkowe koszty )...
Też miałem cyknięcie fotki w tym roku na objeździe autostrady w Słowenii (k. Mureck) Jeśli nie przyjdzie nic do domu (taką mam cichą nadzieję) to ile czasu Austria trzyma to w archiwach :?:
A przynajmniej nie objezdzac slowenskiej autostrady tylko wysuplac te 15 Euro
Wystarczy patrzeć na znaki :wink: Objeżdżam tą drogą autostradę już trzy razy bez jakichkolwiek problemów z kimkolwiek. Szybko sprawnie i w podobnym czasie jak jazda autostradą.
[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 22:23 ]
t271828, w jedną stronę :lol: .......złodzieje kur..... za 40 kilosów
Ja mam ten sam dylemat, tylko, że na autobahnie. Zawsze jadę szybciej niż można - tak około 20 - 30 km/h. W razie załapania sie na foto na autostradzie - przyjdzie do domu, czy nie?
gruto, kilka razy w ciągu ostatnich kilku lat mi błysnęlo.. i nic nie przyszło :wink:
ale są prowadzone prace nad uregulowaniem wspołpracy miedzykrajowej policji w ramach UE...wiec taki stan niedługo potrwa myslę
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
jesli mandat z fotoradaru dla obcokrajowca nie przekracza 40-50 euro to nie przysylaja fotki. z tego co zrozumialem to bedziesz miec kolo 20-30 euro do zaplacenia czego raczej nie bedziesz musial uiscic, chyba ze panowie niebiescy skorzystaja z bazy danych (jedynie na komisariatach) to wtedy platne na miejscu albo kofiskata mienia o rownowartosci kary.
Coilover lover
Rolling with:
Octavia 2.0 BKD
Focus Turnier 1.6 USDM
VW Polo 86c 1.3 HK+
Z Austrii przychodzi mandat do zapłacenia, dwa lata temu w lipcu na obwodnicy Wiednia jechałem za kolegą a błysnęło tylko mi. Pamiątka (70 EUR) przyszła w następnym roku w lutym. Początkowo odpuściłem sobie temat płacenia, po miesiącu przyszło ponaglenie. Jednak postanowiłem zapłacić w maju, w planach był kolejny wyjazd do Chorwacji. Aby nie płacić możesz zmienić sobie tablice rejestracyjne na nowe (mandat przychodzi bez fotki)...
Jedno życie mężczyzny to za krótko, żeby poznać kobietę…
jesli mandat z fotoradaru dla obcokrajowca nie przekracza 40-50 euro to nie przysylaja fotki...
Jest mały wyjątek Mi przysłali z Niemiec za przekroczenie o 6 km/h w terenie zabudowanym na kwotę 15 EUR, gdzie znaczek na liście miał wartość 1,45 EUR Ale jechałem samochodem kupionym u nich i na tablicach wywozowych gdzie dane "delikwenta" mają od ręki w swojej bazie. Jeśli trzeba by uruchomić procedurę uzyskania danych właściciela pojazdu z poza kraju to pewnie limit 40-50 EUR obowiązuje.
POTRZEBNA NOWA, ORYGINALNA TURBOSPRĘŻARKA DO AUTA Grupy VW (Audi Skoda Seat) i innych? Zapraszam WEJDŹ i SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ
W Niemczech jest tak, że kwota mandatu musi wynosić co najmniej 75 €, aby szukali delikwenta. Miałem już pare takich fotek, ale nikt ich właścicielowi auta dotychczas nie dostarczył Chociaż kuzyna złapali i kazali płacić na miejscu ( uzbierało się kilka stówek).
W Austrii nie ma jednolitego taryfikatora, ale za przekroczenie prędkości do 30 km/h nie powinno być więcej niż 72 €. Więc może nic nie przyjdzie
Co do tablic wywozowych- znajomemu Gruzinowi przysłali mandat do Gruzji...
gruto to nie był mój mandat tylko jednego z dyrektorów i oczywiście został zapłacony ( przyszedł po 7 miesiącach ). TUTAJ masz linka ( kiedyś wrzucałem na forum ).
Komentarz