Kontrolka akumulatora nie zapala się nawet na chwilę, świeci wszystko oprócz niej.
Benzyna 16.BSE
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Benzyna 16.BSE
Cześć, lamerskie pytanie, jakie paliwo lać do 1.6 BSE ? Teraz zalewam BP ultimate 98 ale jest sens ??? Ostatnio zalałem zwykłe 95 na Olrlenie i przy ponad 90 km/h było wyraźnie głośniej, różnicy w mocy nie czułem, spalanie jakby 0,3 L/100 większe... Co lejecie ???
-
Re: Benzyna 16.BSE
olej napędowyZamieszczone przez zer0Co lejecie ???
a tak na poważnie to poszukaj, bo już były takie wątki
Komentarz
-
Nie słuchaj deco26 i nie lej oleju napędowego!
Lej raz 98, a drugi raz 95 i wsłuchaj się w dźwięki silnika
Komentarz
-
-
-
zer0, 1.6 MPI BSE pojedzie nawet na 91 octanach, więc nie wiem, czy jest sens poić go 98-mką. Zwykła 95 wg mnie wystarczy :wink: ....
Komentarz
-
zer0, przestań się wygłupiać i lać 98 oktanów tylko po to by państwo bardziej zerżnęło Cię na akcyzie.
Nawet w instrukcji jest napisane że on poleci nawet na 91 oktanach i w tej samej instrukcji jest napisane, że lanie 98 oktanów w żaden zauważalny sposób nie podniesie mocy silnika i nie spowoduje znaczącego spadku spalania.
Lej 95 oktanów na jakiejś przyzwoitej stacji i nie dziwacz...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Święte słowa! Zrobiłem na tym ( paliwożernym i mułowatym) silniku 80 tys. km i na początku też kilka razy zalałem do pełna 98. Efekt był taki, że zapłaciłem więcej i nic więcej, zadnej poprawyZamieszczone przez mkania777zer0, ... lanie 98 oktanów w żaden zauważalny sposób nie podniesie mocy silnika i nie spowoduje znaczącego spadku spalania.
Lej 95 oktanów na jakiejś przyzwoitej stacji i nie dziwacz...
Komentarz
-
Jeszcze będziecie tęsknić za BSE...Zamieszczone przez paisakŚwięte słowa! Zrobiłem na tym ( paliwożernym i mułowatym) silniku 80 tys. km i na początku też kilka razy zalałem do pełna 98. Efekt był taki, że zapłaciłem więcej i nic więcej, zadnej poprawyZamieszczone przez mkania777zer0, ... lanie 98 oktanów w żaden zauważalny sposób nie podniesie mocy silnika i nie spowoduje znaczącego spadku spalania.
Lej 95 oktanów na jakiejś przyzwoitej stacji i nie dziwacz...
Komentarz
-
Kurczę, pozazdrościć słuchu...Zamieszczone przez zer0Ostatnio zalałem zwykłe 95 na Olrlenie i przy ponad 90 km/h było wyraźnie głośniej, różnicy w mocy nie czułem, spalanie jakby 0,3 L/100 większe...
Komentarz
-
No fakt, kiedyś jak powiedziałem, że mi łożysko hałasuje to mechanik powiedział, żebym poszedł do laryngologa, pojechałem do drugiego i rzeczywiście to było łożysko :lol:Kurczę, pozazdrościć słuchu...
Komentarz
Komentarz