kluczyk i kodowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaris12125
    Drive
    • 2013
    • 41

kluczyk i kodowanie

Pozdrowienia dla kierownika czerwonej F II z wlepa OCP na blachach BIxxxxxx który zaparkował samochód na Joliot- Curie na mokotowie tak, że nie dało sie wyjechać z parkingu. Na przyszłość proponuje włączyć myślenie.
    VW Blog
  • Silut
    Ambiente
    • 2011
    • 154
    • Superb II combi (3T5)

kluczyk i kodowanie

Witam posiadam skodę octavie z 2001r. elegance. mam tylko jeden kluczyk z latarką. miałem przy zakupie jakiś pilot ale nic się nie działo po jego naciśnięciu i gdzieś się zapodział. 1 pytanie gdzie może być ukryty sterownik do tego pilota jeśli wogóle od tego był . 2 pytanie jaki pilot kupić żeby mieć zapasowy ? muszę jechać do fachowca jakiegoś czy można zrobić to samemu przez jakąś kombinacje czy laptopa i program . mam domykanie i otwieranie szyb czyli chyba ten moduł komfortu . czy jest opcja że oryginalnie mam sterowanie z pilota centralnym . z tego co szukałem to wszyscy programują pilotami z wbudowanym nadajnikami. I jeszcze jedno jak zakoduje przez tą kombinację to będzie gotowy do użycia czy immo trzeba jeszcze programować?jaki kluczyk kupić ? z góry dzięki za pomoc . pozdraiwam sylwek.

Komentarz

• rumcajs_kr
      Rider
      • 2011
      • 316
      • Fabia

Jako, że jestem świeżo (zeszły wtorek) po załatwieniu podobnego "problemu",mogę powiedzieć, że jeśli masz to brelok z danymi i PINem, to oryginalny scyzoryk z 2 przyciskami i dociętym grotem kosztuje 300 PLN, a jeśli nie masz w/w breloka z w/w PINem to koszt tego samego+sczytanie PINu to koszty zamykają się w 350 PLN. Czas realizacji to 10-15 minut. To są ceny z KrK, i PW mogę ewent. podać Ci namiary na firmę
      Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• Silut
        Ambiente
        • 2011
        • 154
        • Superb II combi (3T5)

Nie znalazłeś innej opcji czy nie szukałeś?? Ja bym chciał się dowiedzieć czegoś na temat domowych sposobów.

Komentarz

• rumcajs_kr
          Rider
          • 2011
          • 316
          • Fabia

Szukałem już od dawna, nie mniej wolałem nie ryzykować ponieważ dużo osób na różnych forach (nie tylko OCP) ostrzega, że przy wyjmowaniu kostki immo ze starego kluczyka może ona pęknąć. Nowa pastylka immo też nie jest tania, bo 70-150 więc wolałem odczekać, troszkę gotówki wolnej od fiskusa i od oczów żony zebrać i zainwestować. Co fabryka to fabryka...jestem mega zadowolony, nie przeszkadza wcale w jeździe, bo wbrew pozorom jest dość dużo miejsca pomiędzy stacyjką a kolanem (obawiałem się, że kolanem będę zawadzał).
          Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• Silut
            Ambiente
            • 2011
            • 154
            • Superb II combi (3T5)

też będę musiał tak zrobić gorzej jak ten kluczyk padnie...

Komentarz

• mariush19
              Rider
              • 2009
              • 634
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez rumcajs_kr
              Nowa pastylka immo też nie jest tania, bo 70-150
              to akurat najtańszy element układanki do nowego klucza http://allegro.pl/transponder-crypto...628573623.html
              problemem jest pilot centralnego i jego elektronika zgodna z naszym serownikiem, do tego znajomość pinu, docięcie grotu, zakodowanie immo, jakość obudowy jeśli kupujemy tani zamiennik żeby się nie rozleciało wszystko przy pierwszym odpaleniu , koszta szybko rosną.
              Jedną z tańszych opcji nad jaką ja się zastanawiam, mam pilot typu "lizak" i mam zamiar kupić używkę np taką http://allegro.pl/stacyjka-kluczyk-s...577761270.html do tego dokupić tylko tą część z surowym grotem, dociąć i zakodować własnym vagiem.

Komentarz

• Torreto
                Drive
                • 2011
                • 85

Witam. Dorobilem sobie drugi kluczyk i mam problem z immo, niestety nie posiadam pinu Jaki program moze mi w tym pomoc? I skad go wziasc?

Komentarz

• rumcajs_kr
                  Rider
                  • 2011
                  • 316
                  • Fabia

Torreto, u mnie gościu kodował kluczyk przy użyciu VCDS (tak mi wyglądał przynajmniej). A co do PINu, to miałem go, ale również zadałem pytanie co jeśli bym nie dał, to powiedział, że podobno można odczytać z/przez zegary, ale nie wiem ile w tym prawdy jest :|
                  Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• spacewalker
                    Elegance
                    • 2012
                    • 940

Mozna z zegarów jak i z ECU. Mądre programy same sobie pobierają PIN i dodają pastylkę automatycznie, człowiek musi ją jedynie umieścic w odpowiednim miejscu

Komentarz

• Torreto
                      Drive
                      • 2011
                      • 85

A ile taka przyjemnosc kosztuje? Transponder czy jak to sie tam nazywa posiadam ale byl uzywany w innym aucie, mozna go zakodowac czy musi byc nowy?

Komentarz

• Silut
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 154
                        • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez spacewalker
                        Mozna z zegarów jak i z ECU. Mądre programy same sobie pobierają PIN i dodają pastylkę automatycznie, człowiek musi ją jedynie umieścic w odpowiednim miejscu
                        Możesz rozwinąć? Mój kluczyk w coraz gorszym stanie a chciałbym zrobić sobie scyzoryk z cz.
                        Więc podsumowując trzeba kupić:
                        -oryginalny kluczyk (używkę żeby było taniej)
                        -czystą pastylkę immo
                        -grot
                        i co dalej ? można zakodować pastylkę bez kompa i programów?
                        Czy jest możliwość że mam oryginalny centralny z kluczyka czy wszystkie kluczyki dodawane do octavii były by wtedy z przyciskami?? Mam to domykanie szyb 4x elektryczne tylko ten kluczyk mnie irytuje.

[ Dodano: Sob 24 Lis, 12 17:26 ]
                        Szukam i szukam czy można zczytać pin z zegarów bez programu ?

Komentarz

Pracuję...