Lisat komunikatów z komputera pokładowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomeczekr
    Classic
    • 2014
    • 7

Jedzie , nie jedzie...kurde ile można. ad:
    Macie dane fabryczne z pomiarów i to sobie porównujcie a nie coś jeden drugiemu udowadnia.
    Ja te wasze ciekawostki traktuje "rekreacyjnie" bo nie wiem jaki preferuje każdy z Was styl poruszania i gdzie.. co to w ogóle za miarodajne porównania?
    Dato, to że Tobie auta chleją to nie znaczy ze innym muszą , mogą mniej i nie znaczy to ze Ci "oni" ledwo się toczą wtedy.
    Nie będę niczego tu wciskał ale po przejażdżce testową O3 1,4 około 40 km Toruń i okolica wyszło mi z kompa 7,9. A jazda testowa u mnie to ..testowanie. Jak ciągnie z dołu , jak idzie na górze, generalnie czasami bardziej , czasami mniej dynamiczne przyspieszanie i hamowanie. W tenże sposób traktowany spalił niby 8 :shock: ...jeśli to prawdą to jest jak najbardziej satysfakcjonująco wg mnie bo nie jeden 2 litrowy ropol spokojnie miałby taki wynik. Tym bardziej, że przy tej masie ten silnik się rzeczywiście całkiem fajnie zbiera i można stawiać go z niejednym dieslem na do testów (IMO). Co nie znaczy że zaraz zapierdala . Ale nie od 1500 bez przesady. Takie cudo to to nie jest.
    Porównać to ja sobie mogę auta które się miało i w podobny sposób użytkowało
    W mojej ocenie:
    Miałem O2 1,9 traktora.
    Przed wirusem wciągała mi po Toruniu (podobno drugie albo trzecie najbardziej zatłoczone teraz miasto chyba wg jakiejś firmy co mapy do navi robi) i po okolicach - przeciętnie 6,0/6,5. Po wirusie 6,0-7,0 - ale może bardziej deptałem.
    Obecny kitajec w ten sam sposób pali z kalkulatora mierzony jeden ze zbiorników 6,6 (komp 6,5) - co uważam wobec skody dobrym wynikiem.
    W każdym razie więcej niż pod wirusie skodziak nie powinien spalić widzę.
    Staram się być obiektywny dlatego poczekam na więcej , bardziej dokładnym informacji od różnych userów na temat spalania tego nowego 1,4 ale już tu widać ( co andriu w GVII- tez pisał) ze pali on całkiem fajnie.

Kolega Seed, delikatnie mówiąc, uprawia już swoisty "autoerotyzm" . Dla niego wszystko w O3 jest cacy, zajebiste i bez skazy. Wg mnie nie ma takich aut w tej kasie. Z kolejnymi tysiącami coś się znajdzie albo inaczej jak się ma doświadczenie to rzeczą normalna dla mnie jest że jakiś dystans powinno się mieć a nie cały czas tu lukrem lać w tekstach. O3 jest poprawna ale do cudeńka to jej jednak trochę brakuje. Bez takiej przesady.
    Dajmy mu jeszcze trochę czasu aż "skruszeje".

Pozdro
    Tomek
  • Paweldj88
    Classic
    • 2012
    • 2

Witam.Mam Octavie z 2002r z FIS i chciałbym sie zapytac czy ktos posiada liste koment niemieckich przetłumaczone na jezyk polski ???
    Z gory dziekuje

Komentarz

• mariush19
      Rider
      • 2009
      • 636
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Możesz zmienić sobie na język angielski :

STG 17 (Kombiinstrument)
      STG Adaptacja -> Funktion 10

-> Kanal 04 (język):
      wybierasz jeden z tych:

00001 - Deutsch (German)
      00002 - Englisch (English)
      00003 - Französisch (French)
      00004 - Italienisch (Italian)
      00005 - Spanisch (Spanish)
      00006 - Portugiesisch (Portuguese)
      00007 - ohne Text
      00008 - Czechoslovakia
      Jeśli chodzi o komunikaty to również szukałem, tutaj i na forum golfa, ale nie ma jako takiej pełnej listy wszystkich komunikatów. A jest ich chyba niezbyt dużo. Z tych które znam i podejżewam że Ty też już je widziałeś, po przestawieniu na angielski to:

fasten seatbelt - pokazuje sie przy odpalaniu i każe zapiąć pasy
      handbreake on - zaciągnięty ręczny
      service now - wymień olej
      please fuel - proszę o paliwo

Po odpięciu kostki od zbiorniczka płynu chłodzącego pokazuje symbol ów płynu i komunikat -zatrzymaj auto natychmiast i dolej płyn
      Jeśli jest poniżej 4 stC pokazuje śnieżynkę i informację dźwiękową "piiiiiiiiii" informując o możliwej gołoledzi. (PS dziś pierwszy raz to się pokazało tej jesieni )
      Jest jeszcze informacja o niskim stanie oleju ale nie udało mi się jej jeszcze wywołać niskim stanem, a kostki nie mogę wyciągnąć bez kanału.
      Informacja i kontrolka o klockach i ich zużyciu jeśli masz zakodowane w licznikach.
      Więcej komunikatów nie widziałem i sztucznie wygenerować też mi się nie udało
      Kontrolki o których mowa pokazują się w górnej części maxidota tej przewidzianej na informacje z oryginalnego radia symphony. Niestety nie da rady nic tam innego wyświetlić

Komentarz

• Paweldj88
        Classic
        • 2012
        • 2

Dzieki kolego :wink:

Komentarz

Pracuję...