aronO1, własnie ustalamy 8)
Najwiekszy bezsens w Octavii-kto sie zgadza?
Zwiń
X
-
Najwiekszy bezsens w Octavii-kto sie zgadza?
Samochod mam dopiero od dwóch miesiecy.Do tej pory jezdziłem hondą accord IV generacji(1992 r) i tam tak nie było..Wóz jest super,ale irytuja mnie dwie rzeczy:
--przy ustawieniu nadmuchu na szybe,dmucha przynajmniej mi rowniez na nogi.W zimie spoko ciepełko te sprawy,ale latem przy klimie normalnie ciągnie po nogach jak cholera.Wiadomo powiecie nadmuch na klatke piersiową,ale to znowu trzeba kratki went. na sufit kierowac.
--no i dlaczego przy nawiewie na szybe nie mozna zrobic wewnetrzego obiegu.W instrukcji obsługi pisze,ze jest to podyktowane względami bezpieczenstwa,bo niby szyby beda parowały.Dziwne,bo jakos w hondzie udało mi sie przezyc na wewnetrzym obiegu.Wystarczyło tylko go wyłaczyc,a i samochod zima predzej sie nagrzewał przy okazji odmrazając przednią szybe.Jaro
-
-
jlupino, Akurat wlaczenie klimy na klate to najwiekszy debilizm jaki mozna sobie wyrzadzic w aucie z klima, jak chcesz miec zapalenie pluc w ciagu kilku dni lub inne problemy z drogami oddechowymi to nie ma problemu :idea:
Wlasnie klime puszcza sie na szybe oraz na nogi.
Co do obiegu wewnetrznego to czytaj forum bardzo dokladnie, jest taki temat z rysunkami jak wykonac pewien myk i juz obieg wewnetrzny dziala z ustawieniem na szybe :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Re: Najwiekszy bezsens w Octavii-kto sie zgadza?
Zamieszczone przez jlupino--przy ustawieniu nadmuchu na szybe,dmucha przynajmniej mi rowniez na nogi.W zimie spoko ciepełko te sprawy,ale latem przy klimie normalnie ciągnie po nogach jak cholera.Wiadomo powiecie nadmuch na klatke piersiową,ale to znowu trzeba kratki went. na sufit kierowac.
Zamieszczone przez jlupino--no i dlaczego przy nawiewie na szybe nie mozna zrobic wewnetrzego obiegu.W instrukcji obsługi pisze,ze jest to podyktowane względami bezpieczenstwa,bo niby szyby beda parowały.Dziwne,bo jakos w hondzie udało mi sie przezyc na wewnetrzym obiegu.Wystarczyło tylko go wyłaczyc,a i samochod zima predzej sie nagrzewał przy okazji odmrazając przednią szybe.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftjlupino, Akurat wlaczenie klimy na klate to najwiekszy debilizm jaki mozna sobie wyrzadzic w aucie z klima, jak chcesz miec zapalenie pluc w ciagu kilku dni lub inne problemy z drogami oddechowymi to nie ma problemuJaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAJa mam manuala i u mnie czuc delikatnie na nogach, jak i na srodkowych wylotach...-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
jak dla mnie to akurat bez znaczenia...
bardziej mnie wq... próg w bagazniq w kombicy.. i podłokietnik/uchywt drzwi kierowcy.
Pierwszy to wiadomo, a drugi bez przerwy irytuje moją doś długą, lewą nogę :evil: a wystarczyło na końcu podnieść go do góry :?
to są dopiero głupie rozwiązania. :P
Denerwuje mnie też wieśniacki (moim zdaniem :twisted: ) napis octavia pod włącznikiem awaryjnych - ale to szczegół estetyczny.20v
Komentarz
-
-
[quote="jlupino"]Zamieszczone przez Maicroftjlupino,... Ale mi w po nogach ciagnie-przeciez wiadomo,ze na szybe najlepiej,a debilem nie jestem.Pytam po prostu czy innym tez dmucha na nogi.Wystarczy przeciez rekę przyłozyc i juz wiadomo.. Zresztą w instrukcji do Seata Leona z 2005 r jest napisane, że przy ustawieniu nadmuchu np. na szybę, może też lecieć z innych otworów, a w instrukcji do Leona z 2000 r takiego zapisu nie ma
, więc widać że fabryka zrobiła upgrade
Aha, i jeszcze jedno, z uwagi na to że w lecie marzły mi nogi przy klimie na maksa, założyłem prezerwatywę na wloty powietrza na nogi kierowcy i całe lato miałem 100% spokój. Na zimę zdjąłem, bo trza się grzaćPolecam rozwiązanie
pozdrawiam Robik
Czerwony Leon 1,9 TDI ALH
Komentarz
-
-
U mnie - OCTA 2003 - klima manual tez dmucha troche na nogi jak sie da przelacznik na szybe - robiac przerobke- usuniecie zabezpieczewnia obieg wewnetrzny - nadmuch na szybe - walczylem z tym probowalem sprawdzic czy mocniejsze dociagniecie linki spowoduje ze przestanie wiac na nogi - nie pomoglo musi cos byc w tym miejscu gdzie klapki sie przestawiaja - moze ktos to zwalczyl ? Mnie to na tyle wkurza latem ( jak sie duzo uzywa klimy) ze na lato zatykam gabka wszystkie wyloty na nogi i jest spokoj...Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSDenerwuje mnie też wieśniacki (moim zdaniem :twisted: ) napis octavia pod włącznikiem awaryjnych - ale to szczegół estetyczny."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaQrde, to tam jest gdzies napis Octavia? :shock:20v
Komentarz
-
Komentarz