Krótkie pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abw
    Classic
    • 2014
    • 6

Krótkie pytanie

dziewczyny i chłopaki, ponieważ mi akcja "paszport" wyjdzie - po wniosku o tryb przyspieszony mam obiecany odbiór paszportu na określony przeze mnie we wniosku dzień to i mam kolejne pytania:
    - telefonia komórkowa na miejscu. jedziemy na 2 rodzinki do Makarskiej i ponieważ nie mieszkamy w tym samym miejscu, to na pewno trzeba będzie się co rusz kontaktować. niniejszym używanie polskich kart SIM tylko po to, aby operatorzy zarobili, mija się z celem. wypatrzyłem coś takiego: http://www.vipnet.hr/korisnici-na-bonove/vipme-tarife - taryfa nr 1 na liście "non stop" - ale za cholerę nie potrafię się dopatrzyć a) gdzie można kupić karty tego operatora b) ile kosztuje sam sim-starter c) czy trzeba wykonać jakieś szczególne operacje typu 5 sms z kodami, aby aktywowować ww. taryfę? d) czy jest jakaś opłata za rozpoczęcie połączenia wewnątrz sieci czy faktycznie gadanie w sieci jest za absolutne zero?
    wersja druga to karta sieci z marketów Konzum: http://www.multiplusmobile.hr/tarifa...le-tarifa.html - tu sprawa jest dość jasna, starter 10KN do wykorzystania, 0kn w sieci ale 0,29kn za nawiązanie połączenia.
    jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie telekomunikacji w Chorwacji, to będę wdzięczny

temat 2 to korki. naczytałem się na cro.pl, że w soboty są zmiany turnusów itp itd i że na bank korki na bramkach i w okolicach obwodnicy Zagrzebia. prawda, czy jak to mówią tirowcy "na bieżąco"? jak jest na przejściu granicznym HU/CRO Letenye/Gorican?

z góry dzięki
  • zer0
    Classic
    • 2012
    • 38
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Krótkie pytanie

Cześć. Opisywałem tu na forum jak po ok 2kkm w nowym samochodzie kupionym pod koniec czerwca 2012 cieknie mi olej silnikowy, no, usunęli usterkę w ASO,podobno był to brak masy uszczelniającej pod jedną ze śrub miski olejowej,potem było ok przez 2 miesiące do póki nie wymieniłem oleju po 7 kkm na nowy, zgodnie z resztą z radami forumowiczów po tzw docierce. Było to w poniedziałek, we wtorek rano zaglądam pod auto i co widzę ??? Plamę oleju :shock: Dzwonię do ASO, odprowadzam auto a dziś pan z serwisu dzwoni, że odkręcili skrzynię biegów i okazuje się, że jedna ze śrub zaślepiających blok silnika między blokiem a skrzynią była wadliwa :P . Pan z ASO mówi przez telefon, że sprowadzenie tej części potrwa do 3 tygodni ale oczywiście będzie się starał, żeby to było wcześniej. Niemniej jednak Koledzy, trochę się wqrwiłem zaistniałą sytuacją mimo, że jestem niespotykanie spokojny człowiek Chcę wysmarować do nich pismo, że jeżeli usterka nie zostanie usunięta w ciągu 14 dni żądam wymiany auta na nowe. Możecie podać, który paragraf w książce serwisowej mówi o tych 14 dniach(muszę coś podać jako podstawę prawną) ? Bo swoją oczywiście zostawiłem w ASO...i może jest tu jakiś prawnik ? Bo będę chciał, żeby na tym piśmie był podpis kancelarii prawnej, za kasę oczywiście...

Komentarz

• wicher12
      Ambiente
      • 2008
      • 193

walka z wiatrakami, lepiej zagadaj z nimi żeby na czas naprawy dali ci samochód zastępczy

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W przypadku napraw gwarancyjnych nie ma żadnego ustawowego 14-dniowego terminu na naprawę. Jeśli same warunki gwarancji nie określają maksymalnego terminu naprawy to nawet jeśli naprawa trwa 30 dni to do gwaranta nie da się kierować żadnych roszczeń.
        Jeżeli po tej obecnej naprawie usterka się powtórzy, wtedy możesz złożyć u sprzedawcy roszczenie o wymianę towaru (samochodu) na nowy wolny od wad. Powołujesz się na art. 8 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Ale raczej marne szanse...
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Zamieszczone przez wicher12
          walka z wiatrakami, lepiej zagadaj z nimi żeby na czas naprawy dali ci samochód zastępczy
          Dokładnie tylko nie zagadaj, ale konkretne pismo z uzasadnieniem ,że bez pojazdu nie dajesz rady, wkońcu wybuliłeś na nówkę , która teraz ma się kisić w aso :twisted:

Jak sobie pojeździsz zastępczym , też mozesz pisać o wymianę, ale to ciężka droga, będą tłumaczyć ,że za każdym razem to wina innego elementu

Komentarz

Pracuję...