Skoda Octavia z Czech w specjalnym kolorze?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Skoda Octavia z Czech w specjalnym kolorze?

Zamieszczone przez kabanos
    Zamieszczone przez pstrykacz
    Żyje jeszcze... ten sąsiad? :wink:
    Dopóki odszkodowanie nie wpłynie, to powinien pożyć :diabelski_usmiech
    A potem delikatnie do piachu,ale bez zabijania.Bo chama tak trza zabić co by nie umarł ino cierpiał. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Skoda Octavia z Czech w specjalnym kolorze?

Dlaczego w Polsce nie ma takiej opcji do Octavii ?

Żeby zamówić kupić Octavię z kolorze Oran¾ová Fun uni musiałbym jechać na zakupy do Czech?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

namo, Mozesz zamowic Octavie w kazdym kolorze jaki jest dostepny z palety VAG. Pozostaje kwestia doplaty za lakier metalik lub perle oraz czas czekania. Takie zamowienie musi byc specjalnie obsluzone, wiec najczesciej sa realizowane kiedy zbierze sie grupa kilku takich aut do malowania. I tu moze byc glownie problem, chociaz jak taki jest w Czechach to czemu nie.

Prawdopodobnie mozna by bylo zamowic nawet L&K w kolorze budyn (taksowka)
      Spritmonitor.de

Komentarz

Ja bym chciał RS-kę taką pomarańczową. Mogę i rok czekać, leasing kończy się we wrześnie 2014. Mamy czas, ale wątpię żeby się kilka osób zebrało na tai kolor i to jeszcze ersek.
        Załączone pliki

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4826
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kiedyś tam zawsze sie doczekach
          pod godzinach pomalują
          :P
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6
          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• gundam02
            Ambiente
            • 2011
            • 117
            • Octavia II (1Z3)
            • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Ale ogólnie kolor całkiem fajny na pewno rzadki u sąsiadów, a w Polsce ciekawe czy ktoś taką seryjną pomyka ?

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez namo
              Ja bym chciał RS-kę taką pomarańczową. Mogę i rok czekać, leasing kończy się we wrześnie 2014. Mamy czas, ale wątpię żeby się kilka osób zebrało na tai kolor i to jeszcze ersek.
              Ciężko będzie Ci w 2014 r. kupić używaną 02FL RS w takim kolorze... A nowej nie zamówisz, bo już ich nie będzie w produkcji... :cry:
              Kolor zajefajny... Ten pomarańczowy też niegłupi, ale... Jeżdżąc takim kolorkiem byłbyś tak samo widoczny, jakbyś jeździł Bentleyem, lub Bugatti Veyron'em :diabelski_usmiech
              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ja nie wiem, czy skorupa nie jedzie na lakiernie do innej fabryki, gdzie akurat taki maluja i potem wraca, bo przestawienie malowania na jedno czy dwa auta to chyba zbyt duzo zabawy
                Spritmonitor.de

Komentarz

• rufus123
                  Rider
                  • 2012
                  • 476

A co ja mam powiedzieć?

Nieee, to tylko VT

Komentarz

• Skfarek
                    RS
                    • 2010
                    • 4795
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                    Ten pomarańczowy też niegłupi, ale... Jeżdżąc takim kolorkiem byłbyś tak samo widoczny, jakbyś jeździł Bentleyem, lub Bugatti Veyron'em
                    nieeee, dobrą widoczność zapewni Ci jedynie .....Rù¾ová Baby uni

Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Flame
                      Elegance
                      • 2010
                      • 898

Kurde to jest dla mnie największy problem w Skodzie kolorostyka, oczywiście o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to Czesi mają jakąś kosmiczną kolorostykę, a ładnych kolorów jak na lekarstwo.
                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Northeusz
                        RS
                        • 2010
                        • 1677
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Flame
                        Kurde to jest dla mnie największy problem w Skodzie kolorostyka, oczywiście o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie to Czesi mają jakąś kosmiczną kolorostykę, a ładnych kolorów jak na lekarstwo.
                        U nich dragi są legalne, co by mogło wyjaśniać paletę kolorów
                        Pozdrawiam
                        Northeusz

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tak naprawdę to trzeba by popytać u dealerów,jak trafi się kumaty, i chętny do współpracy to być może by się okazało że da radę któryś z tych kolorków zamówić.

Np. w Fordzie jest podstawowa paleta kolorów ale na specjalne zamówienie można zamówić np. ......Transita w kolorze ......Electric Orange :diabelski_usmiech Dopłata to jedyne 12 tys. zł :P Przypadek autentyczny znany z autopsji, z tym że spowodowany błędem czynnika ludzkiego, na szczęście udało się w centrali zmienić zamówienie i kolor zanim auto weszło na produkcję
                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• piociel
                            Rider
                            • 2010
                            • 526
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                            Ja nie wiem, czy skorupa nie jedzie na lakiernie do innej fabryki, gdzie akurat taki maluja i potem wraca, bo przestawienie malowania na jedno czy dwa auta to chyba zbyt duzo zabawy
                            Tak nie jest. Wszystko odbywa się w jednym zakłądzie. Na przykładzie Fiata i Opla mogę powiedzieć, że to wygląda w ten sposób, że jadą na taśmie jeden za drugim, niezależnie od koloru. Nie są grupowane w kolory jakby mogło się wydawać. Po prostu przed każdym kolejnym dysze w robotach są przedmuchiwane.
                            Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                            Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Zamieszczone przez piociel
                              Po prostu przed każdym kolejnym dysze w robotach są przedmuchiwane.
                              No wlasnie, tez wydawalo mi sie ze jest to prostrza czynnosc niz przestawienie robota na malowanie czego innego
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• piociel
                                Rider
                                • 2010
                                • 526
                                • Volkswagen

Rozumiem to tak, że robot ciągnie lakier z zestawu standardowych kolorów. Jeżeli miałby być inny to wydaje mi się, że trzeba by mu podłożyć nową beczkę. Dlatego uzasadnienie miałaby tu dodatkowa opłata
                                Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                                Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• dryblaspl
                                  Drive
                                  • 2012
                                  • 75

Nie chodzi o roboty czy coś, importer dostaje taka paletę kolorów na kraj o tyle, są to standardowe kolory, czarny,szary , srebrny czerwony niebieski.. bo takie się sprzedają, w VW chcielismy zamówic inny "niemiecki" kolor i nie dalo rady, nawet pismo do importera nic nie dalo -NIe bo NIe- ..tyle w temacie, mnie teź sie podobają metaliczne kolory jak złoty, miedziany itp....u Nas tylko sa czarne i srebrne;/
                                  Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Dlatego podobno dilerzy potrafia zrobic jakis myk polegajacy na zamowieniu auta w Czechach i wtedy jest to co dostepne tam, ale moze nie byc czegos co jest u nas
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Tippo
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1349
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Mozna zamowic , za dodatkowa oplata, sap to idioci i tyle, bo o tym nie informuja w katalogu. Bylo o tym kiedys pisane w 'motorze".

Komentarz

• pitersoonn
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 150

jak ja kupowałem mogłe coś takiego zamowić Cena laiekr metalik + 2500zł. trzeba tylko było samemu poszukac takiej mozliwości gdyż w salonie nie bardzo o tym informuja.

Komentarz

• jamesbondzio
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1174
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

a sprawdźcie sobie jeszcze konfigurator na Niemcy , tam jest ciekawa zieleń w RSie do wyboru.
                                          kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

Pracuję...