NICO to ciekawe bo ja mam GLX z roznymi a znajomy GLX z jednakowymi twierdzi ze d oplacil za prawe duze :?BTW krece sie zawodowo po europie zachodniej i w takiej francji rzadko spotyka sie przedliftowe z roznymi lustrami
Czy Mlada Bolesla nie kłamie? czyli test na spalanie....
Zwiń
X
-
Czy Mlada Bolesla nie kłamie? czyli test na spalanie....
Czy Mlada Boleslav nie KŁAMIE ?
czyli test na spalanie w trasie lub jak kto woli prawdomówność Producenta Skody Octavii 1.8T Tour Kombi Sport 150 PS&210 Nm, motor AUM.
Termin: 13-14 sierpnia 2006, pogodnie,temp.zew. dzień = 26st.C, noc = 19,5 st.C
Dystans: 2 x 460 km z 4-ro godz.przerwą w Ciechanowcu
Trasa:Kraków-Kielce-Radom-Grójec-GóraKalwaria-MińskMazowiecki-Łochów-Brok- Ciechanowiec (460 km) – przerwa – Cichanowiec-Zambrów-łomża-Ostrołeka-Szczytno-Olsztyn-Ostróda-Pasłęk-Elbląg-PruszczGdański-Gdańsk-ObwodnicaTrójmiasta-Wejcherowo-Krokowa-Debki ! Morze nasza Morze = 460 km
Tankowania: tylko i wyłącznie stacje bezobsługowe NESTE, PB 95
Szybkość jazdy: rygorystycznie przestrzegana 95-110 max!
Klima: tylko w dzień, climatronic na 21 st.C, nocą wyłączona
Bagaż: 2 osoby = 160 kg + 100 kg w bagażniku
Radio/CD : włączone non stop
Przyznam to była katorga ale opłacłao się. Wg. wskazań kompa spalanie na całości trasy = 920 km wyniosło średnio 6,1 na 100 km ! Zatem Avanti Skoda !!! Dane „na żywo” i z instrukcji są OK. (przynajmniej w tym punkcie). CZY KTOŚ MA PODOBNE DANE ale z innych eksteramlnych jazd? Cętnie posłucham/my,ok.?
PS. Oczywiście wykończony jak cholera, bez namysłu po wyjściu z auta rzuciłem się o 3 rano do pustego morza (nie licząc ryb które tam baraszkowały).Thats it!
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez Marek Nowakwyniosło średnio 6,1 na 100 km
Jak juz byla dotarta to nigdy nie mialem tyle samozaparcia zeby sie tak katowac :lol:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez Marek Nowakwyniosło średnio 6,1 na 100 km
Komentarz
-
Silnik jak w profilu.
Paliwo: stacja bezobsługowa NESTE ON.
Trasa: Warszawa- Lublin, ale wytrzymalem tylko do Ryk.
Szybkość jazdy: rygorystycznie przestrzegana 85-95 max!
Temperatura na zewnatrz: 15-18 C.
Klima: eco, 21 st.C
Obciazenie: 2 osoby = 150 kg
Radio/CD : włączone non stop
Spalanie średnie z kompa: 4,3 l/100 km.
Koszmar, ale rzeczywiscie da sie osiagnac spalanie, jakie jest podane w prospekcie.
Komentarz
-
-
Ja juz kilka razy tankujac tak samo itd mialem wyniki po 4,4-4,6l jezdza z klima i bez, a wiem ze daloby sie jeszcze mniej, bo w tym czesto sa na trasie korki, ale jazda w sznureczku itd
Aha a czy koszmar, nie uznaje ze sie az tak wloke, bo predkosci miedzy 90-130km/h mozna uznac za normalne predkosci przelotowe
Komentarz
-
-
Warszawa - Puławy wyjazd o 5.00 z Wawy. Na trasie praktycznie non stop 85kmh żadnych postojów czy hamowań. Średnie zużycie wg. komputera 5,8l/100km. I więcej nie będę się katował. W tej chwili średnie z kompa waha się między 8,8 a 9,2 l/100km.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Hanz2kŚrednie zużycie wg. komputera 5,8l/100km.
Komentarz
Komentarz