Bardziej praktyczna jest skóra czy skóra/alcantara/materiał?
Zamieszczone przez cezaryaksum
ale czego Wy się spodziewacie? Żyjemy w czasach konsumpcjonizmu i nieustannego gonienia za pieniądzem więc nie ma co się dziwić jak jest. Kiedyś auta wytrzymywały milion kilometrów a teraz każdy chce zarabiać więcej począwszy od producentów lodówek a na autach kończąc.
Ja to się chociaż spodziewam, że warsztat nie będzie mnie jawnie okradał, a nierzadko nawet narażał na utratę zdrowia przez swoje nieudolne naprawy...
Chociaż przestałem mieć takie złudzenie po tym, jak też w temacie motoryzacyjnym okradł mnie "kolega" z pracy.
Bardziej praktyczna jest skóra czy skóra/alcantara/materiał?
Podzielcie się proszę opiniami która kombinacja jest praktyczniejsza? Choć sama skóra nie podoba mi się to z pewnością jest łatwiejsza w utrzymaniu i bardziej elegancka.
Alcantara fajna z wygladu, ale jak widze po wiekszych przebiegach to wyglada gorzej niz szmata do podlogi (tyczy sie tylko siedziska) wiec takiej bym nie chcial, ale tak jak pokazujesz na 1 tylko na podparciu juz lepiej. Pelna skora to raczej dobra skora musi byc albo z jakimis przeszyciami i perforowana bo im gladsza tym latwiej sie naciaga. Ogolnie najlepiej i chyba najtrwalej jak na zdjeciu nr 1.
i ta siateczka nie nagrzewa się jak auto stoi na parkingu w upale. Nie miałem nigdy auta ze skórą, napiszcie co jest niewygodne w posiadaniu fotela całego ze skóry?
namo, pełna skóra w RSie jest dostępna dopiero od 2010 roku
jest taka sama jak w elegansie tylko ma przetłoczenie RS na wysokości pleców
użytkuje się dokładnie tak samo jak każda inna skóra czyli jest niebrudząca, łatwa w utrzymaniu i przyjazna dla uzytkownika
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
jeździłem autem z samą skóra ze skora + siateczka i skora+alcanrata (co prawda pokrowce ale jest)
imo najgorzej mi się jeździło z samą skora bo latem plecy sie poca a zimą mocno namarza ( trzeba by mieć podgrzewane stołki )
ale i tak wszystko kwestia własnego gustu i upodobań
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
skora owszem sie nagrzewa, ale nie narzekam na pocenie sie plecow, a raczej w O1 nie jest to skora wysokiej jakosci, bardziej o wiele bardziej poce sie na zwyklych siedzeniach, w zimie zimna nieprzyjemna poki sie w aucie nie nagrzeje, ale od czego jest podgrzewanie krzesla :!:
skora idealna nie jest jak inne materialy, ale namo tak czy inaczej wybiera pomiedzy skora i skora +...
tegoroczny wymysł :roll:
IMHO ciekawy pomysł co zwłaszcza przy RSowym ciemnym wykończeniu wnętrza(i jeszcze czarnym lakierze) może kozacko wyglądać :wink:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
tegoroczny wymysł :roll:
IMHO ciekawy pomysł co zwłaszcza przy RSowym ciemnym wykończeniu wnętrza(i jeszcze czarnym lakierze) może kozacko wyglądać :wink:
taki RS a'la Cupra :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
namo, skóra + alcantara - jest ok . mechaci się ale Ty już dawno nie będziesz miał tego auta . chyba że wsiadasz i wysiadasz z samochodu 10 razy dziennie , to wtedy bedzie szybciej. dość szybkie grzanie w zimie
skóra z siatką a,la rs - mam i też jest w porządku ale to nie ten szyk , chyba że wolisz na sportowo. zaletą jest to że jest najchłodniejsza latem i szybko się w zimie nagrzewa , chyba najszybciej..
sama skóra - rewelacja jeżeli chodzi o czystość , w zimie jak masz grzanie to ok, ale też parę km musisz sie kajtnąć zanim się zagrzeje szczególnie w duże mrozy . w lecie - masakra jak Ci się wóz nagrzeje , i nie wież w to że Ci sie plecki nie spocą , chyba że jesteś Norrisem bo jemu sie podobno nie pocą , albo masz dużo czasu na wcześniejsze schłodzenie auta.
wszystkie tezy przetestowne na własnej skórze i doświadczeniu . jakbym miał wybierać to s+a.
choć ostatnio rozmawiałem z kolegą naszym który nowego s2 wziął z samą skórą ponieważ wkurzają go ślady "pod wos" na alcantarze i zawsze musiał je wygładzać żeby szły "z włosem" . no ale każdy z nas ma jakieś swoje hobby.... :szeroki_usmiech i taka była jego wola i tyle .
jak to mówią chłopaki u mnie na wsi - bogatemu wszystko wolno
Podzielcie się proszę opiniami która kombinacja jest praktyczniejsza?
Jesśli chodzi o łatwość utrzymania w czystości, to najbardziej praktyczna jest pełna skóra. Bardzo łatwo się ją czyści. NI ema problemu z usuwaniem plam po sokach, jedzieniu czy butach.
Jednakże o skórę nalezy dbać. Przynajmniej 2 razy do rku należy ja oczyszczac i odzywiac specjalnymi preparatami które utrzymają jej czystośc i sprężystość nasaczajac ja specjalnymi olejkami.
Natomaist najtrudniejsza do utrzymania w czystości jest alcantara. Ciężko się ją czyści. Bardzo łatwo się mechaci. Łatwiej utrzymac w czystości tapicerkę materiałową niz z alcantary.
Komentarz