uisats, Nie, nie jest jak zresztą wszystko w życiu
Ale ........ jest warte tych pieniędzy :diabelski_usmiech
I koniecznie weź soundsystem - to najlepiej wydane pieniądze na fabryczne nagłośnienie :wink:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
I koniecznie weź soundsystem - to najlepiej wydane pieniądze na fabryczne nagłośnienie
to chyba żart ? może w Octavi to jest lepiej zmontowane ale w Yeti Skoda się tym nie popisała, pieniądze wyrzucone w błoto a nawet gorzej bo charczy i trzeszczy co chwilę to z innej strony (a serwis ma to daleko w d.. albo najzwyczajniej nie umie usunąć problemu)
co do dylematu z autem to mnie osobiście przekonuje Octavia jest tak "praktycznie większa" od Golfa a zarazem pozostaje wciąż zgrabnym autem
tylko pytania jak dużo warto zapłacić za Skodę skoro VW Golf VII ma być w atrakcyjnych cenach ?
leszekmw, Dlaczego?
Takie samo jak zwykle kombi tylko szybsze :diabelski_usmiech
po prostu superb w sedanie wygląda koszmarnie . a wydawać stówę na O2 rs , która , nie oszukujmy się , dużo straciła na swej sportowości w wersji po fl - to według mnie nieporozumienie. pierwsza rs wygladała na prawde o niebo lepiej , mijam sie teraz z taką niebieska w kombi prawie codziennie i to auto sie podoba , widziałem pod sklepem niedawno rs fl w antracycie - to taka normalna skoda., niczym sie prawie nie odróżnia od zwykłej .
na jaką wogle O2 ponad 100tyś to jest za wiele , sam to zrobiłem kiedyś . tylko że wtedy nie było suprbów w kombi i nie było innego wyjścia . uisats, proponuję Ci sie przejechać superbem i O2 i podejrzewam że rs Ci przejdzie , chyba że komfort , wygoda , materiały , wyciszenie itd nie mają dla Ciebie większego znaczenia.
Ok, rozumiem wszystkie uwagi, ale w takim razie co kupić za 100k-110k, co byłoby wielkości Octavii (limo, nie Golfy i Leony), miało porównywalne wyposażenie, silnik 200KM i sportowy wygląd (zgadzam się że Superb nie jest ciekawy). Komfort może nie jest teraz całkiem najważniejszy, choć chętnie porównam wrażenia z jazdy RS i CC pod względem wyciszenia.
Hmm, a jaka wersje Passata CC moglbys miec w cenie O2 RS?
Moze ten CC jednak lepszy jak cenowo byloby podobnie, nawet mimo ze moze w CC bylby 1.4 TSI 160 koni a w RS 2.0 TFSI...??? Na pewno CC jest o kilka kategorii ladniejszy od O2. A moze warto poczekac juz na O3??? No chyba ze dostaniesz jakas mega obnizke na O2 RS teraz?
TWoje pieniadze - Twoja decyzja ale majac taka kwote do wydania na pewno warto zastanowic sie 10 razy zanim sie je wyda.... pozdro i powodzenia :-)
ps. co do porownania S2 2.0 TFSI z dsg i O2 RS 2.0 TFSI to nie mam zadnej wiedzy na temat ich prowadzenia. Ja po prostu wolalbym S2 niz O2 bo mi sie bardziej podoba... ale skoro autor watku nie jest zainteresowany S2 to juz wiecej go nie proponuje i moim wyborem o ile cenowo to sie da jakos porownac bylby Passat CC a nie O2 RS.
[ Dodano: Sro 17 Paź, 12 17:50 ]
a jeszcze mnie olsnilo - a ile wychodzi nowe BMW 3???? Wiem ze czasem mozna u nich niezla znizke dostac. A jest koniec roku... moze jakis model z roku produkcyjnego 2012...
Z grubsza w tej samej cenie będzie podobne wyposażenie... mankamentem jest silnik 1.4, którego się boję. Póki był 1.8 w ofercie to byłem niemalże zdecydowany. O tym mniejszym jest gorąco na forach. Jasne, na pewno jest też mnóstwo zadowolonych kierowców, jak już ktoś wcześniej tu pisał.
Poza tym, szczerze powiem, że kiedy jechałem zwykłym Passatem z silnikiem 1.8 (160KM) i DSG to aż tak bardzo dynamicznie nie było. 1.4 z jeszcze mniejszym momentem może spowodować, że CC będzie niemrawy. RS jest 110kg lżejszy i ma 200KM, więc wrażenia z jazdy jak sądzę będą różne na korzyść RS (patrząc na same osiągi). Jeśli chodzi o komfort pewnie CC wygrywa (prawda?).
wydawać stówę na O2 rs , która , nie oszukujmy się , dużo straciła na swej sportowości w wersji po fl - to według mnie nieporozumienie. pierwsza rs wygladała na prawde o niebo lepiej , mijam sie teraz z taką niebieska w kombi prawie codziennie i to auto sie podoba , widziałem pod sklepem niedawno rs fl w antracycie - to taka normalna skoda., niczym sie prawie nie odróżnia od zwykłej .
Ale popłynąłeś Na ulicy prędzej można pomylić cywila z o2 rs niż o2flrs, chociaż ze względu na ledy
uisats, No to może Exeo w kombi z 2.0 TSI? Stare ale leżało obok audi :P
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz