nie wiem też czy dla Michała ma to znaczenie ale jeszcze przez trochę w tym biednym kraju będzie tak że Skoda nie kłuje tak bardzo w oczy - wiem że nie powinno się tego brać jako argumentu głównego - ale skoro wszyscy wiemy że Skoda jest cool autem a do tego Michał nie ma ciśnienia na markę tylko na walory jezdne i użytkowe to też uważam że wybór jest ok - a rozkład cen różnych marek pokazuje że jednak za te same pieniądze nie wyrwie tego samego w VW co w Skodzie....
Odkrycie podczas przekładki kół - brak "kapsli"
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Odkrycie podczas przekładki kół - brak "kapsli"
Witam!
Podczas własnoręcznej wymiany kół na "zimowe" odkryłem na przednich tarczach brak tzw. kapsli, zasłaniających widok na nakrętkę łożysk (chyba!). W tyle spokojnie sobie siedzą a z przodu brak.
Po telefonicznej konsultacji z serwisem facet stwierdził, że "ten typ tak ma" - tzn. fabrycznie ich nie było, a poza tym te kaplse i tak dają tylko efekt dekoracyjny - bo przed niczym (tzn. wodą, brudem) nie zabezpieczają.
Mam pewne wątpliwości co do tej tezy i chciałem zapytać jak ta sprawa wygląda u Was i co sądzicie o wypowiedzi pana z serwisu.
Pozdrawiam
-
-
Sigma_74
-
Podczas wymiany opon zauważyłem to samo. Wydaje mi sie jednak, że kołpak ma wypust, kołnierz, który właśnie może spełniać funkcję osłony. Nie analizowałem tego ponownie i piszę to co zapamiętały oczy. Kojarzę też niezabrudzoną nakrętkę od piasaty. W ciągu dnia z ciekawości sprawdzę.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
Komentarz