spalanie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tsw1
    Classic
    • 2014
    • 19

spalanie oleju

ahmed799, Nie napisałem dokładnie że to akurat w tym miejscu z danej części..napisałem ogólnie bo właśnie jak napisał krzynol, cyka to w okolicy szyby nie stwierdziłem nawet dokładnie gdzie nie nasłuchiwałem się bo wiedziałem że to nie problem a norma...u mnie jest to chwilka po odpaleniu silnika niema różnicy czy zimny czy ciepły...
  • zbigniew1957
    Classic
    • 2012
    • 5

spalanie oleju

Mam pytanko odnośnie spalania oleju przez silnik. Ostatnio niepokoi mnie stan oleju, który po przejechaniu ok. 500 km muszę uzupełnić w ilości 200-800 ml. Jeżdżę O I z 1999/2000 r silnik benzyna 2.0. W książce obsługi doczytałem, że stan oleju po długiej jeździe w ciężkich warunkach (np. miasto, miasto-trasa)należy uzupełnić stan gdyż silnik potrafi troszeczkę spalić. Ale chyba nie w takiej ilości jak moje autko. Waham się z wizytą u mechanika w celu wymiany pierścieni. Jakie moą być inne przyczyny? Dzięki za radę. Pozdrawiam

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

sprawdż czy nie ma gdzieś wycieków.
      auto dymi na niebiesko?

Komentarz

• zbigniew1957
        Classic
        • 2012
        • 5

właśnie nic. Silnik regularnie pracuje na niskich obrotach, równo także na wysokich. ma porządne przyspieszenie. Wszystko jest cacy. Nie ma wycieków, blok silnika także jest suchy. Dymi standardowym kolorem

[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 21:32 ]
        Gdzieś doczytałem, iż przyczyna tkwi w zaworach. Należy wymienić gumki na zaworach-może pomoże

Komentarz

Pracuję...