[O2] Octavia Combi DSG TDI wizualnie RS Pomoc Przy Wycenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuFeL
    Classic
    • 2007
    • 16

przepływomierz przełozyłem od innego samochodu z tym silnikiem i nie pomogło a ciśnienie sprawdze

[ Dodano: Nie 11 Sie, 13 08:33 ]
    problem rozwiązany do wymiany była pompa paliwa. teraz nie ten sam samochód.
  • lukas220
    Ambiente
    • 2006
    • 120

Witam! Po zakupie nowej trójki touring, nadszedł czas na sprzedaż Okci. Proszę o pomoc przy określeniu ceny autka. Niżej przygotowany opis autka. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
    -sprzedam Skodę Octavię Combi 2.0 TDI mod. 2006. Samochód posiada automatyczną skrzynię DSG, którą szczerze mogę polecić. Autko zakupiłem po długich poszukiwaniach w 2009 roku i od tego czasu zrobiłem nim 30 tyś. km. Obecny przebieg samochodu około 130 000 km. Jest to nasz trzeci samochód w rodzinie, dlatego w ciągu 3 lat był sporadycznie użytkowany. Jedyny powód sprzedaży, to zakup nowego BMW 3 Touring. Samochód posiada bogate wyposażenie m.in. :
    -automatyczna skrzynia DSG
    -ksenony ( w zeszłym roku wymienione palniki z serwisu 400zł/szt.)
    -klimatronik 2 strefowy ( bdb działanie, regularnie wymieniany środek chłodniczy )
    -elektrycznie otwierany dach
    -relingi
    -czujniki cofania
    -czujnik zmroku i deszczu (światła ustawione na tryb skandynawski)
    -coming home, living home
    -tempomat
    -ESP + inne systemy
    -kontrola ciśnienia w oponach
    -nawigacja RNS z DVD FREE
    -instalacja pod tel. z BT
    -multifunkcyjna kierownica
    -felgi aluminiowe 17’ Skoda Pegasus, praktycznie nowe markowe kon. Continental opony 225/45/17
    -felgi 15’ stalowe z oponami zimowymi Dunlop +kołpaki ori Skoda
    -podgrzewane siedzenia
    -roleta + siatka przestrzeni bagażowej
    -centralny zamek z pilotem + fabryczny alarm z czujnikiem monitoringu wnętrza, załadunku na lawetę
    -autorskie, profesjonalne zabezpieczenie zapłonu
    -pakiet skórzany z kierownicą pokrytą skórą perforowaną w połączenie z skórą nappa ( na wzór audi S-Line )
    -dywaniki welurowe na lato, gumowe na zimę ( wszystko ori skoda )
    -podświetlane klamki wew. z wersji L&K
    -ściemniające się lusterka wew. i zew.
    -wyświetlacz maxi dot
    -pakiet wizualne RS tzn. zderzaki, listwy drzwiowe, wydech, listwy progowe itd.
    -profesjonalnie przyciemnione szyby, radio CB HARRY II i antena President i wiele innych rzeczy…
    Autko garażowane w domu jednorodzinnym, myte tylko ręcznie. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane regularnie. Samochód był moim oczkiem w głowie i nie oszczędzałem na wymianach. Wymieniłem turbosprężarkę ( nowa szt. Firmy Garrett!!! ) uszczelki drzwi ( po lifcie miękkie) oraz koło dwumasowe.

Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

lukas220, napisz jeszcze że auto jako 3 w rodzinie jeżdżone tylko przez kobietę do tesco i raz w tygodniu do kościoła, oczywiście nie bite i serwisowane w aso, nie palone, igiełka :lol:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukas220
        Ambiente
        • 2006
        • 120

Zamieszczone przez piramida
        lukas220, napisz jeszcze że auto jako 3 w rodzinie jeżdżone tylko przez kobietę do tesco i raz w tygodniu do kościoła, oczywiście nie bite i serwisowane w aso, nie palone, igiełka :lol:
        Przyjedz to zobaczysz... w garażu obok mamy VW T5, którego kupiliśmy w salonie PL w 2004 roku-przebieg 19 000 km... do tego jeszcze inne auto, najlepsze na świecie, bo służbowe
        Igły to są w salonie, palić nie palę, do kościoła chodzę pieszo, bo mam 900m, a na wakacje latam samolotem. Piramida, nie rób z tego off topa...
        Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Myslę ze możesz za to auto otrzymać ok. 31 tys zł.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Flame
            Elegance
            • 2010
            • 898

Big, mi się wydaje, że jednak troszkę mnie, ostatnio sprzedawałem kilka aut i delikatnie mówiąc rynek "siedzi"
            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• lukas220
              Ambiente
              • 2006
              • 120

Czyli rozumiem, że cena 29000,- do drobnej negocjacji jest uczciwa. Stać mnie na drobny upust Natomiast nie mam zamiaru wystawiać auta kilkakrotnie na allegro, inne portale i jeździć z kartką za szybą.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Wystaw za 29 powinno sie sprzedac w miare szybko. Masz czas to wystaw za 32 i czekaj.

Chcesz jeszcze szybciej, pojezdzij po komisach ktore skupuja auta, zalatwisz w ciagu jednego dnia
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Puchacz
                  Moderator
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 1192
                  • Superb III (3V3)

Myślę, że poniżej 30 pojdzie szybko. Powyżej 30 trochę powisi, ale też powinna się sprzedać. Teraz jest już trochę więcej 2.0 TDI z DSG na rynku. Ale o takie wyposażenie i przebieg naprawdę ciężko. Inna sprawa, że w tym roku jakoś strasznie spadła wartość według eurotaxu :/ albo według TU, ale to dotyczy wszystkich aut, nie tylko O2.
                  Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• krzynol
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 10960
                    • Superb II combi (3T5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

dodaj do listy wyposażenia czujnik zmroku i deszczu, jak będziez ogłaszał
                    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                    poprzednie modele:
                    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez lukas220
                      Czyli rozumiem, że cena 29000,- do drobnej negocjacji jest uczciwa. Stać mnie na drobny upust Natomiast nie mam zamiaru wystawiać auta kilkakrotnie na allegro, inne portale i jeździć z kartką za szybą.
                      Za te pieniadze myslę ze nawet nie bedzies zmusiał nc spuszczać. Dobry samochód sprzeda się na pniu. Ja bym wystawił 29 900 i wrazie czego te 400 zł spuścił.
                      Lientów na 100% bedziesz miał, bo w dzisiejszych czasach gdy 95% aut z drugiej ręki, to podszykowane do sprzedaży trupy, dobry i pewny samochód znajdzie bardzo szynko swojego nabywcę. Wiem coś o tym, bo niedawno sprzedałem swoją O II.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• lukas220
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 120

dzięki za odpowiedzi. W sobotę planuję wystawić samochód. Kupiłem jeszcze nowe świece żarowe+uszczelkę pod pokrywę, a jutro zrobię przegląd techniczny (tak wypadło). Jeśli uda mi się sprzedać samochód, to podam osiągniętą cenę. Pozdrawiam

Komentarz

• Coke
                          Elegance
                          • 2010
                          • 771
                          • Octavia II (1Z3)
                          • AUM 1.8 20VT 150 KM
                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ile ma KM i Nm obecnie?
                          Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• lukas220
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 120

seria, ale znając gifty BKD może mieć i >160 koni i około 330 Nm

Komentarz

• orzel720
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 2267
                              • Superb III (3V3)

lukas220, Hej
                              Auto wg mnie do wzięcia i za 32000zł - te 2-3 tyś przy tym wyposażeniu to nic.
                              Ja bym od ręki teraz dał bo mi się bardzo podoba ale mam inne wydatki no i OII.
                              Przez chwilę przeszło mi przez myśl aby puścić swoją między ludzi i wziąć Twoją bo Kombi i niezły wypasik.
                              Powodzenia w szybkiej sprzedaży!

Komentarz

• strazakp
                                Elegance
                                • 2008
                                • 819
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

lukas220, Hej
                                Auto wg mnie do wzięcia i za 32000zł - te 2-3 tyś przy tym wyposażeniu to nic.
                                Ja bym od ręki teraz dał bo mi się bardzo podoba ale mam inne wydatki no i OII.
                                Przez chwilę przeszło mi przez myśl aby puścić swoją między ludzi i wziąć Twoją bo Kombi i niezły wypasik.
                                Powodzenia w szybkiej sprzedaży!
                                Faktycznie, autko warte tych 30tys zł i choć już ponad 6cio letnie, to ma niewielki przebieg i (chyba) pewna jego historia. Oczywiście fajnie wygląda i jest dobrze wyposażony.
                                Sam bym się zainteresował ale ze względu na finanse jeszcze za wcześnie na zmianę auta.
                                strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                                Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• lukas220
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 120

Samochód 1 dzień na allegro, ale zainteresowanie ogromne . Już pierwszy oglądający kombinuje kasę i w poniedziałek ma odebrać autko. Szkoda, że to nie członek OCP-pewnie bardziej mógłby docenić wersję autka ( lub miałby świadomość, że to nie pierwsza lepsza O2 ). Ustaliłem z żoną min cenę na 28500,- zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Komentarz

• strazakp
                                    Elegance
                                    • 2008
                                    • 819
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ustaliłem z żoną min cenę na 28500,- zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
                                    Wg. mnie cena super i warto brać.

Samochód 1 dzień na allegro, ale zainteresowanie ogromne
                                    Nie dziwie się.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 18:24 ]
                                    Patrze trochę w ramach porównania na podobne roczniki i wersje wyposażeniowe by sprawdzić cenę.
                                    http://moto.allegro.pl/skoda-octavia...752979447.html Fajne wyposażenie, trochę wyższy przebieg ale i cena sporo niższa.

http://otomoto.pl/skoda-octavia-C26698181.html tutaj coś podejrzanie tanio!!!
                                    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                                    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• orzel720
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2267
                                      • Superb III (3V3)

lukas220, nie opuszczaj ceny i tak tanio idzie....

Komentarz

• lu5asz
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2006
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez orzel720
                                        lukas220, nie opuszczaj ceny i tak tanio idzie....
                                        Dokladnie,za nizsza cene nawet nie sprzedawaj!!! :diabelski_usmiech
                                        Gdybym niekupilem OII FL to bralbym Twoja od razu grrrr
                                        Kondziu

OCP

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

lukas220,

fajne autko, aż szkoda sprzedawać obcemu. Z ceny bym nie schodził, choć to kwestia oczywiście jak szybko chcesz sprzedać auto.
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• krzynol
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 10960
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

trzymaj cenę
                                            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                            poprzednie modele:
                                            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• ametyst1973
                                              Drive
                                              • 2012
                                              • 42

lukas 220
                                              daj znac jak sprzedasz autko a jak nie to ja szukam kasę.....

Komentarz

• arturg1988
                                                Classic
                                                • 2012
                                                • 30

Pewnie że trzymaj i nie spuszczaj, trudno, sam nie dawno sprzedawałem auto i dziś żałuje że sprzedałem pierwszemu malkontentowi. Wczoraj na giełdzie w Gliwicach stała 2005/2006 rok za 25 koła w najbiedniejszej wersji, do tego na pewno nie bezwypadkowa i z innym przebiegiem niż ten wyświetlany.

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zamieszczone przez lukas220
                                                  Ustaliłem z żoną min cenę na 28500,- zł.
                                                  Przy takiej cenie, to auto, to czysta okazja !! Ja bym nie schodził poniżej 30 tys zł.
                                                  Ale jesli ustaliliście cenę na 28 500 zł, to przynajmniej juz nie spuszczaj z tego ani grosza, bo naprawdę, to jest baaaaaardzo dobra cena jak za taki samochód i moim zdaniem nie ma już z czego tu spuszczać.

[ Dodano: Pon 05 Lis, 12 13:57 ]
                                                  Zamieszczone przez arturg1988
                                                  Wczoraj na giełdzie w Gliwicach stała 2005/2006 rok za 25 koła w najbiedniejszej wersji, do tego na pewno nie bezwypadkowa i z innym przebiegiem niż ten wyświetlany.
                                                  Własnie takie auta zaniżają ceny i rozpaskudzaja klientów. Ale, z drugiej strony, paradoksalnie, takie auta również uczą tych samych klientów (po obejrzeniu 30 egz i wydaniu paru tys zł na wycieczki krajoznawcze), że dobre i porządne auto będzie sporo kosztowało, bo nikt go za pól darmo nie odda.
                                                  Ja ze sprzedaż swojej O II z 2007 r. nie miałem absotulnie żadnego problemu i sprzedałem ją za 37 tys zł czyli dokładnie za tyle ile chciałem.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...