Znów problemy!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Znów problemy!

Witam, jak kupowałem auto w lecie to paliła się kontrolak airbagu. Koleś mówił, że mu się tak dzieje przy ujemnej temperaturze i wystarczy wykasować vag-iem. Wczoraj autko postało na dworze przy ujemnej temp. i znowu zaczęła się palić kontrolka airbag-u! Co to może być?
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

Znów problemy!

Posluchajcie moi drodzy mam kilka problemow ze swoim autkiem, i chcialbym je opisac w jednym poscie. prosze o jakeis rady!:-)
    1.
    W aucie moim Skoda oktavia 2001 r 1,9TDI AGR sa dwa gniazdka 12V. Tylne w bagazniku dziala bez zarzutów przednie zas szwankuje. Problem polega na tym ze np gdy podlacze pod nie czy tez nawigacje czy tez telefon do ladowania to dana rzeczy na poczatku sie laduje a po chwili przestaje i co jakis czas sie wlacza i wylacza a z miejsca gdzie sie znjaduja bezpieczniki slychac w momencie zalaczenia takie pstrykniecie jakby sie jakis przekaznik przelaczal. o co w tym wszystkim chodzi? Co tu moze byc przyczyna? Slychac to dosc wyraznie.
    2. Chodzi o radio. Nie chce ono sciagac dobrze. Jak sie wyjedzie z terenu zabudowanego to kicha totalna. Jedni z was juz sugerowali ze to jakis separator czy cus takiego. A gdzie taak rzecz sie miesci? Jak wyglada? jak sprawdzic czy to ona jest walnieta?
    3. Co moge miec nie tak?
    Jakis czas temu mialem wymieniany zawor N75 auto lapalo noutlafa czy jakos tak po wymianie bylo oki tzn autko smigalo superowo do 190km/h sie rozpedzalem bez problemow. Od jakiegos czasu dzieje sie cos takiego ze noutlafa nie lapie, przyspiesza plynnie i nawet (chyba) zywo( brak porownania z innym modelem) ale nie moge osiagnac predkosci wiekszej niz 160 tzn czasem jak w dusze pedal na maxa to idzie i nawet ciut ponad 160 ale czasem ma starsznei ciezko tzn czuje jakbyciagnelo i przestawlo ciagnelo i przestawalo. co to moze byc? Przeplywlka? Czy moze pompa siada? Bo dodam ze mam problemy z odpalaniem na cieplo- ale tylko i wylacznie na cieplo, czyli pompa nie jest w najleprzym stanie. A moze turbbo siada? Kurcze sam nie wiem!
    Bylbym wam bardzo wdzieczny za pomoc!!!

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Zamieszczone przez lisiaczek
      2. Chodzi o radio. Nie chce ono sciagac dobrze. Jak sie wyjedzie z terenu zabudowanego to kicha totalna. Jedni z was juz sugerowali ze to jakis separator czy cus takiego. A gdzie taak rzecz sie miesci? Jak wyglada? jak sprawdzic czy to ona jest walnieta?
      3. Co moge miec nie tak?

musisz zapodac sobie separator antenowy - opisane jest to tutaj dokładnie :

DACAR.team

Komentarz

• Arti23
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 892
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

lisiaczek, zakładałem navi i mam taki ori sparator za zbyciu, podaj dane na PW to ci wyślę
        Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

jak muli cały czas, to zrób podmianę przepływki, lub nawet odłącz na chwilę i zobaczysz
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• lisiaczek
            Ambiente
            • 2006
            • 210

No wlasnie nie rozumiem tego co piszecie jak muli to wez odlacz przeplywke i zoabczysz? CO mam zoabcyc? ponoc jak sie ja odczepi to auto chodzi jak by turba nie bylo. To trudno bylo by mi co kolwiek tu powiedziec skoro ciagnie normalnie tylko pozniej nie chce jechac szybciej!

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

A ciagnie normalnie, wlasnie jak jest padnieta i ja odepniesz to nie bedzie miala ochoty ciagnac, czyli nic sie nie zmieni.

Czy Ty nie masz kogos w poznaniu kto Ci moze na spocie dac swoja na jakis czas - jakos malo zorganizowani jestescie :|
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Bazyli76
                Rider
                • 2006
                • 487

Zamieszczone przez Maicroft
                jakos malo zorganizowani jestescie
                Zorganizowani jesteśmy i to nie najgorzej, tylko jakoś kolegi lisiaczek, nigdy na spocie nie widziałem, niewspomnę o wykazaniu jakiegoś zainteresowania. :roll:

Komentarz

1. W aucie moim Skoda oktavia 2001 r 1,9TDI AGR sa dwa gniazdka 12V. Tylne w bagazniku dziala bez zarzutów przednie zas szwankuje. Problem polega na tym ze np gdy podlacze pod nie czy tez nawigacje czy tez telefon do ladowania to dana rzeczy na poczatku sie laduje a po chwili przestaje i co jakis czas sie wlacza i wylacza a z miejsca gdzie sie znjaduja bezpieczniki slychac w momencie zalaczenia takie pstrykniecie jakby sie jakis przekaznik przelaczal. o co w tym wszystkim chodzi? Co tu moze byc przyczyna? Slychac to dosc wyraznie.
                  Problemem może być jakieś zwarcie w gnieździe lub we wtyczce.
                  Najprościej... wziąć od kogoś inne urządzenie zasilane z 12V i podłączyć. Jak problem będzie taki sam to masz gdzieś zwarcie.

Jeżeli chcesz coś na szybko to do ASO.
                  ak nie jest to "palące to podjedż na jakiegoś spota i tam pokombinujecie... zawsze ktoś ma VAG'a

"
                  Radio masz oryginalne Skody czy jakieś wstawiane.... ?

Komentarz

• lisiaczek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 210

Radio oryginalne! Skoda SYmhony. CO do spotow. Auto jest ojca mojego. A ja zeby wogole wydsotac sie na spota nie wiem czy czas bym mial. P[racuej od rana do 19 nawet w niedziele i soboty. Ale to nawet nie o to chodzi. Bo tak jak np komus cos sie psuje to wy mowicie gdzie sie ta osba ma udac a w przypadku mnie nikt nigdy nie kierowal mnie? Dlaczego??Odpowiedz sobie sam dalem!! Brak specjalistow-(dobrych specjalistow w WLKP) Jesli chodzi o ASO to ani juzwiak ani obronicka nie sa dobre. Tu i tu serwisowalem auto i nie bylem zadowolony z nich! Zawsze musialem ich naprowadzac a oni i tak swoje . Wczesniej mialem felicie tez mi szfankowala i nie umieli jej wyleczyc wiec ASO odpada. I nie znam nikogo kto zajmuje sie skodami i zna je na tyle dobrze by cos doradzic, naprawic. Warszawa czy tez slask- tam macie do kogo jechac. Ja niestety nie! Czytam to forum i jak ma czas proboje co nieco wyleczyc czeszke:-).

Komentarz

lisiaczek, uważasz, że po samym lakonicznym opisie dostaniesz 100% diagnozę co masz naprawić ?
                      Silniki są trochę bardziej skomplikowane niż w 126p i bez podłączenia do VAG'a czasem nic nie można zrobić... A to za darmo (no może za jedno piwo ) zrobi ci ktoś na spocie lub jak masz na to kase jedż do ASO.

Zapierasz się przed ASO... Sam nie raz widziałem jak przychodzili posiadcze Skody i zamiast opisać w serwisie co się dzieje, starać się zaprezentować problem w jasnych słowach... pie*** jakieś głupoty i co ktoś inny im powiedział co się zepsuło i właśnie to serwis ma naprawić co oni mówią.
                      A potm się mówi, że ASO są złe... Owszem, część może pracować gorzej.. ale nie można tego uogólniać.

Nie taka droga.

Przeczytaj co sam napisałeś:
                      Chodzi o radio. Nie chce ono sciagac dobrze. Jak sie wyjedzie z terenu zabudowanego to kicha totalna. Jedni z was juz sugerowali ze to jakis separator czy cus takiego. A gdzie taak rzecz sie miesci? Jak wyglada? jak sprawdzic czy to ona jest walnieta?
                      Piszesz o problemi ze "złym odbiorem fal radiowych" a za chwile już masz powód tego złego odbioru, piszesz co się zepsuło... na dobrą sprawę interesuje cię tylko "gdzie to się mieści, jak wygląda i jak sprawdzić czy to jest walnięte... choć wcześniej wyszedłeś z takiego już założenia.

Nie piszesz takich info jak:
                      - jakie masz radio
                      - czy było montowane w ASO, w firmie car-audio, czy pod blokiem, kto je montował
                      - jaką masz antenę, oryginalną czy podróbkę czy coś innego jeszcze
                      - czy to się stało nagle czy stopniowo się pogorszyło
                      - czy ktoś dłubał przy tym

Takie informacje są przydatne...

Komentarz

• Paweł T
                        Elegance
                        • 2006
                        • 784

lisiaczek, proszę sprawdź pisownię przed wysłaniem, bo aż oczy bolą
                        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• lisiaczek
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 210

OK. :-)

Komentarz

• Marian
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 225

Co do gniazda zapalniczki to tez tak mam, ale moim zdaniem jest raczej kwestia wtyczki niż gniazdka. Jak włączę z przodu zapalniczkę wszystko bangla; jak ładowarke do komórki nie bangla; a w bagazniku wszystko jest OK. Nie zajmowałem się szerzej problemem bo nie uzywam zasadniczo gniazdka zapalniczki :szeroki_usmiech
                            20v

Komentarz

"lisiaczek"
                              CO do spotow. Auto jest ojca mojego. A ja zeby wogole wydsotac sie na spota nie wiem czy czas bym mial. P[racuej od rana do 19 nawet w niedziele i soboty.
                              Nie ma znaczenia czyje jest auto , wystarczy chcieć się pojawić na spocie jak ci Bazyli76 napisał.
                              Myślisz że my nigdzie nie pracujemy i nie mamy własnych zmartwień, mimo to znajdujemy czas na spota.
                              Brak specjalistow-(dobrych specjalistow w WLKP) Jesli chodzi o ASO to ani juzwiak ani obronicka nie sa dobre.
                              Odnośnie specjalistów to nie ma problemu aby ich znalezć w Poznaniu ,wystarzczy poszukać.

Komentarz

• aciu
                                Rider
                                • 2005
                                • 685

lisiaczek aby szybciej znaleść kliknij

Komentarz

Pracuję...