Maicroft, wmieście spada mi czasem nawet do 5,8l...dziś w obie strony do Gda i spowrotem na zimnym silniku...nie zagrzał się przez 18 km...ale ja relaksowo jeżdżę i silnik już dotarty...
Naprawa blacharska w Auto Blaku
Zwiń
X
-
Naprawa blacharska w Auto Blaku
No więc zdecydowałem sie wstawić autko do Auto Blaku....jak pomyslałem tak też zrobiłem i w poniedziałek z samego ranka autko zostało podstawione do naprawy.
Wczesniej dwa razy rozmawiałem z panem przyjmującym autka i sie dowiedziałem że mają podpisaną taką umowę z PZU że przy szkodach do 10 tys zł. nie sa zobowiązani wzywać rzeczoznawcy do oceny autka i moga odrazu przystapić do naprawy( 15 minut po wstawieniu jak to pan określił :lol: ) co bardzo przyspiesza całą sprawę i na czwartek autko bedzie gotowe...nie ukrywam że to było głównym powodem decycji o pozostawieniu im autka ( tym bardziej że zastępczych brak :? ). Ze 3 razy byłem pytany czy zgłosiłem szkode juz w PZU i 3 razy im odpowiadałem że tak ale tylko telefonicznie...na co słyszałem za kazdym razem że to ok to oni zrobią reszte, i bedzie szybka procedura.....super.
Jakież było moje zdziwienie kiedy dzwoniac dzisiaj do nich aby dowiedzieć sie o której mam przyjechać po samochód dowiedziałem sie że juz jutro przystępują do naprawy auta :shock: :lol: :evil: :evil: :shock: :szeroki_usmiech ......bo.......wczoraj dopiero był rzeczoznawca z PZU :lol: .....cisnienie mi skoczyło....na moje pytanie ze przecież miało go wogule nie być itp...szybka procedura bla bla.....dowiedziałem sie że to moja wina bo juz zgłosiłem telefonicznie w PZU :lol: ...ale przecież do ku...y nedzy im o tym mówiłem i nie było problemu........ :evil:
czuje sie z lekko załadowany w bambuko :lol: ....miejmy nadzieje ze przynajmniej jakoscią naprawy sie zrekompensują........o czym nie omieszkam też tutaj poinformawać
-
-
Zamieszczone przez EŁmiejmy nadzieje ze przynajmniej jakoscią naprawy sie zrekompensują"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
no ja tęz trochę czekałem, mowa o AB na ursynowie, a to coś lakier od drzwi odpadał, potem dostałem auto bez listewek bo się im ważyło ze 4 razy malowali :-), za każdym razem kierownik wychodził ze mną na zewnatrz żeby inni klienci nie słyszeli :-), na tylnym nadkolu chłopaki podkład zostawili, poprosiłem o umycie przy montażu listewek, umyli, lakie na przednim nadkolu przy masce słabo spolerowany, czuć łączenie pomiędzy starym i nowym......jakimś tam znawcą lakierniczym nie jestem tym bardziej jak ja zobaczyłem taki niedociągnięcia, zobaczy to takrze jakis fachman ... :?
Komentarz
-
-
Tez u nich bylem na blacharce... no i powiem, ze nie jest zle. Coprawda na rzeczy tez nie bardzo sie nam, ale na moje oko wyglada Ok. Przyczepilbym sie tylko do jednej rzeczy, a mianowicie mialem lekko wgniecony prog, panowie ladnie go pomalowali lakierkiem, ze nie widac roznicy pomiedzy nowym, a starym, ale jak sie patrzy pod slance to widac, ze nie jest dokladnie odgiety. No ale da sie z tym zyc. No i oczywiscie pozostawili mi pod maska cala mase papierow sciernych (chyba jeszcze przez 3 dni po odbiorze auta je tam znajdywalem pochowane w roznych zakamarkach), ze o pochlapanej masce szpachla nie wspomne (naszczescie latwo schodzi). Ale naprawde to sa drobiazgi i jestem raczej zadowolony (chociaz termin odbioru przesuneli mi o 2 dni ).
PZDR!Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Na szczęście nie muszę oddawać do AB lub jeszcze jakiś magików mojej czeszki, mam poprostu dobrego zaprzyjaźnionego lakiernika jednak jest i nie dogodność > czas oczekiwania :evil:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftthe_maniek, Prog to taka rzecz, ktorej nie wyciagniesz latwo, wiec troche sie podciaga o ile wogole to sie robi, a potem duzo kitu i po sprawie :xŻaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
U mnie maskę malowali 4 razy, nadal wygląda to tak że można było by się przyczepić ale miało być zrobione jak dla właściciela.
Ostatecznie miałem do zrobienia zaprawki (rysy zrobione pod Wimarem na Modlińskiej, ochrona była zajęta Gazetą Wyborczą) zrobiłem je u znajomego i nie widać że było coś robione, a AB chciało malować cały element.
PS. Sam nie wiedząc Octe kupiłem od właściciela oddziału na Włościańskiej. Bardzo zadbana bo była co tydzień czyszczona.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
darkob
witam,Panowie broń Boże nie naprawiajcie auta w Bet-car(warsztat blacharsko-lakierniczy) Marki koło Warszawy ul.Kręta 1B.!!!Dobrze byłoby gdyby wszyscy zapamiętali tą firme którzy wejdą na forum.Nie słyszałem by Ktoś pozytywnie wypowiadał się o tym warsztacie i sam się przekonałem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez darkobNie słyszałem by Ktoś pozytywnie wypowiadał się o tym warsztacie
Ja zanim oddałem swoją do AB przeprowadziłem wywiad i wszyscy mówili że jest dobry zakład. I wcale nie mówię że tak wcześniej nie było. Ale teraz może z powodu zbyt wielu prac nie dają sobie rady i tak to wychodzi.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
darkob
chyba trochę niepoprawnie napisałem....najpierw auto oddałem(właściwie to "hiena"z pomocy drogowej auto tam zaholowało) a za jakiś czas przeczytałem dużo o tym warsztacie w internecie.do końca nie zostało tam naprawione bo zabrałem auto z tego warsztatu a to co zrobili to sp.....li .minęło 6 miesięcy od momentu i ten temat nadal nie jest zamknięty ponieważ mieli ustawić jeszcze geometrie ale jak do nich dzwonie to "blondyna" mówi że maszyna jest jeszcze nie naprawiona.... Wątpie w to że będzie,szczerze to położyłem już H.j na ten warsztat i tą geometrie u nich.
Komentarz
-
Zamieszczone przez howard7to daj znac podjade i razem z twoim kumplem dokladnie je przeswietlimyPerfectService by DGW
Komentarz
-
Komentarz