abstinent, w sensie? Ponoć trzeba ptaszki zaznaczyć że mam columbusa.
[O1] ktory silnik do octavi o1 1.6MPI 102KM czy 1.9TDI 90KM?
Zwiń
X
-
[O1] ktory silnik do octavi o1 1.6MPI 102KM czy 1.9TDI 90KM?
priorytetem tego tematu jest eksploatacja tych silnikow i koszty napraw
pytania typu, jakie robisz przebiegi sa nie trafione i tym samym, kalkulacja pod katem, robisz male przebiegi to benzyna a duze to diesel tez mnie nie interesuja
czysta eksploatacja i awaryjnosc[/b]
-
-
Kolego, określić dokładne koszty eksploatacji to nie jest taka prosta bo tych aut już nowych nie kupisz a z używkami to zależy ...jak sie trafi. Jak będziesz miał pecha to się wiele zj...bie i koszty mimo że auta niby w eksploatacji tanie okażą się duże. Nikt nie może Ci nic zagwarantować.
Teoretycznie to czysta eksploatacja jest tania w obydwu autach ale czysta przyjemność wg mnie to TDI 90 KM bo jest tanie w eksploatacji, jak zadbane to długowieczne i do tego zajebiście wdzięczne do dłubnięcia małym kosztem na 150 KM i 350 Mn. Mam na myśli pompe.
Masz tu tyle informacji o tych silnikach że można poszukać i sobie wnioski wyciągnąć.
Pozdro
Komentarz
-
-
AGResor (taki jak masz w podpisie) jest arcytani w eksploatacji. Jeśli preferujesz diesle, to pod względem kosztów eksploatacji/napraw to jest bajkaO benzynie się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o AGRa, po 20 tysiach użytkowania jeśli chodzi o silnik to zmieniłem jedynie n75. Reszta - zwykłe rzeczy eksploatacyjne.
Komentarz
-
-
Re: ktory silnik do octavi o1 1.6MPI 102KM czy 1.9TDI 90KM?
Zamieszczone przez robbox6priorytetem tego tematu jest eksploatacja tych silnikow i koszty napraw
pytania typu, jakie robisz przebiegi sa nie trafione i tym samym, kalkulacja pod katem, robisz male przebiegi to benzyna a duze to diesel tez mnie nie interesuja
Idealny do lpg
Maly moment obr
Cichy
Szybko sie nagrzewa i szybko nagrzewa wnetrze
Lzejszy od ZS
Duzo pali jak na 1,6
Konstrukcja przestarzala ale skrajnie prosta i bezawaryjna nie liczac czujnikow tandetnych montowanych kilka lat temu
Diesel
Glosny klekot
Wieczny wol roboczy
Przyjemny moment obr
Na trasach zadowalajace spalanie
Nieczuly na rodzaj paliwa. Cokolwiek wlejesz to przepali.
Zanudzisz sie znim.
Te silniki robia gigantyczne przebiegi a turbo chyba bez kierownic wiec tez niezniszczalne.
PSJ niewskazany.
Zawor N75 to jedyne co mi przychodzi do glowy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robbox6priorytetem tego tematu jest eksploatacja tych silnikow i koszty napraw
jeśli TDI ma astronomiczny a MPI niewielki to na pewno
mniejsze wydatki będą w MPI poza tym to zawsze loteria
kupisz TDI z 500kkm i bedzie bezawaryjny a MPI z 100kkm
będzie się psuł na potęgę lub odwrotnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maba8Zamieszczone przez robbox6priorytetem tego tematu jest eksploatacja tych silnikow i koszty napraw
jeśli TDI ma astronomiczny a MPI niewielki to na pewno
mniejsze wydatki będą w MPI poza tym to zawsze loteria
kupisz TDI z 500kkm i bedzie bezawaryjny a MPI z 100kkm
będzie się psuł na potęgę lub odwrotnie.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
Komentarz