Układ komfortu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damian
    Ambiente
    • 2007
    • 178

Układ komfortu

Dodam swoje "wyczyny", aczkolwiek zdjecia z komorki, przymierzam sie, zeby pstryknac je z aparatu :wink:

Wyglada to troche rozowo, ale to niestety tylko przeklamanie aparatu ;/
    Chcesz zarobić przez internet ??

• maciej
    Drive
    • 2006
    • 68

Układ komfortu

Witam, wiem że temat był już poruszany, ale nigdzie nie znalazłem jak sprawdzić czy moja okta ma to coś, i czy można ewentualnie coś takiego dokupić i zamontować,
    jeżdżę ahf'em 02, ambiente, cztery szyby w prądzie, centr. zamek ale oryginalnie niemiała pilota.
    z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.

Pozdrowionka.
    maciek1024

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Wydaje mi sie ze powinienies to miec Ja mam Octavie z `99 SLX`a i mam. Sprawdzałeś czy domykaja/otwieraja ci sie szyby przy przekreceniu kluczyka i przytrzymaniu go :?:
      A jak nie to trzeba VAG` podpiac i sprawdzic
      DACAR.team

Komentarz

• karmel
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1363

witam czy ktoś ma rozpiske wszystkich lub jakich kolwiek funkcji sterowanych przez modł komfortu w oII bede wdzieczny za wszelkie info auto jest z 2006 roku
        TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• maciej
          Drive
          • 2006
          • 68

Zamieszczone przez nico21
          Wydaje mi sie ze powinienies to miec Ja mam Octavie z `99 SLX`a i mam. Sprawdzałeś czy domykaja/otwieraja ci sie szyby przy przekreceniu kluczyka i przytrzymaniu go
          Chodzi ci o to czy przy właczonej stacyjce a nie pracujacym silniku, że jak np. nacisne podnoszenie szyb to one się same domkna bez ciągłego trzymania klawisza.?
          sorry za może laiczne pytanko, bo mam tez druga opcję, jak założyli mi alarm to szyby się same zamykają po zamknięciu autka pilotem. więc dlatego pytam.
          maciek1024

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

Zamieszczone przez maciej
            nico21 napisał/a:
            Wydaje mi sie ze powinienies to miec Ja mam Octavie z `99 SLX`a i mam. Sprawdzałeś czy domykaja/otwieraja ci sie szyby przy przekreceniu kluczyka i przytrzymaniu go

Chodzi ci o to czy przy właczonej stacyjce a nie pracujacym silniku, że jak np. nacisne podnoszenie szyb to one się same domkna bez ciągłego trzymania klawisza.?
            sorry za może laiczne pytanko, bo mam tez druga opcję, jak założyli mi alarm to szyby się same zamykają po zamknięciu autka pilotem. więc dlatego pytam.
            Chodzi mi o to ze np: podchodzisz do samochodu (zamkniety ale nie właczony alarm) wsadzasz kluczyk do drzwi od kierowcy - przekrecasz go i przytrzymujesz - i powinny sie otworzyc drzwi i pootwierasz wszystkie szyby.

A co do tego domykania szyb przez alarm - to sa takie wersje alarmu tóre to wykonuja nawet gdy samochów jest bez modułu komfortu.
            DACAR.team

Komentarz

• lisiaczek
              Ambiente
              • 2006
              • 210

No oki a to ja tez mam pytanie! niby mam modol komfortu ale komputer pokladowy nie pokazuje mi ile litrow na godizne pali autko jak samochod stoi i ma zapalony silnik , a takze nie pokazuje na ile starczy paliwa. mozna to jakos zminic?zeby pokazywalo?

Komentarz

• yoschua
                Rider
                • 2006
                • 339

Moduł komfortu jest odpowiedzialny za zarządzanie dzwiami - centralnymi zamkami, szybami, lusterkami i wszystkicm co na dzwiach jak również otwieranemu dachowi oraz tylniej klapie bagażnika.
                Moduł komfortu ma się nijak do funkcji pokazywania spalania.

Za funkcje komputera takie jak spalanie i ilość km do stacji benzynowej jest odpowialna deska rozdzielcza (licznik) oraz komputer silnika. O ile mi wiadomo z własnych doświadczeń, jeżeli wszystko kontaktuje, nieda się tych funkcji włączyć/wyłączyć - ich brak związany jest z błędami w konfiguracji licznika wewnątrz pamięci eeprom
                Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
                HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez lisiaczek
                  mozna to jakos zminic?zeby pokazywalo?
                  ja tego niestety tez nie mam :/ pojawił osie to w samochodach po lifcie.

Zamieszczone przez yoschua
                  jeżeli wszystko kontaktuje, nieda się tych funkcji włączyć/wyłączyć - ich brak związany jest z błędami w konfiguracji licznika wewnątrz pamięci eeprom
                  a da sie to jakos wpisac do epromu zeby pokazywało ??
                  DACAR.team

Komentarz

• Dig Dug
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1306
                    • Seat

nico21, No wlasnie ciekawe. No i mi nie domyka szyb po zamknieciu auta z pilota, alarmem. Sprawdzali mi kolesie w programie i nie mam takiej opcji. Jutro sprawdze, te wersje z kluczykiem, ale co mi z tego, skoro alarm sie nie wlacza, poza tym odzwyczailem sie od wkladania kluczyka do drzwi. A 10 lat mi to nie przeszkadzalo. :diabelski_usmiech
                    Była O1 jest F2.

Komentarz

• yoschua
                      Rider
                      • 2006
                      • 339

Zamieszczone przez Dig Dug
                      nico21, No wlasnie ciekawe. No i mi nie domyka szyb po zamknieciu auta z pilota, alarmem
                      Domykanie szyb alarmem to funkcja alarmu. Alarm musi wystawić sygnał zamykania dłuższy niż 3 sek i wtedy jeżeli moduł komfortu jest szyby się zamkną. Innymi słowy alarm jakby długo trzymał kluczyk w zamku w pozycji zamykanie.

Zamieszczone przez nico21
                      a da sie to jakos wpisac do epromu zeby pokazywało ??
                      Niewiem, u mnie przy pełnym wyświetlaczu nie pokazuje km do stacji jak i znikneło powiadamianie o zostawionych zapalonych światłach - pewnie się da, ale niewiem jak.

Komentarz

• Highspeed
                        Rider
                        • 2006
                        • 298

a ja mam inne pytanko: skąd mam wiedzieć czy moduł komfortu mam czy nie mam? Moge to gdzieś sprawdzić? czy np jakaś wlepka albocoś ....
                        Mam tak, że jak przytrzymam kluczyk to otwiera mi drzwi i okna, ale np jak załączam alarm - to szyby nie domykają się.
                        nawigację mam - ram pa pa pa pam

Komentarz

• nico21
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 2640
                          • Volkswagen

Highspeed, no to masz moduł komfortu, tylko twój alarm nie ma ( lub nie aktyowano) opcji domykania szyb
                          DACAR.team

Komentarz

• przem1978
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 201

dołączę się do dyskusji i zapytam:

Czy jesli mam ten moduł a mam, to czy jest mozliwość aby przy włączeniu zapłonu automatycznie mi sie zamykał centralny... i otwierał, po wyłączeniu zapłonu... ???

dzieki
                            Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• eR_
                              Rider
                              • 2005
                              • 411

przem1978, on chyba zamyka zamki drzwi gdy auto przekroczy 20km/h
                              Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                              Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• przem1978
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 201

Zamieszczone przez eR_
                                przem1978, on chyba zamyka zamki drzwi gdy auto przekroczy 20km/h
                                super jeśli tak jest - a jak to się włącza ? bo nawet przy 220 km/h tego nie czyni ;(

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

przem1978, No to sie wlacza

VAG-> modul komfortu -> adaptacja kanal chyba 3 oraz 4 opisany jako auto lock and unlock z pozycji 0 na 1 i juz bedzie dzialac :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• eR_
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 411

znajdz kogos z VAGiem, może koledzy na spocie by ci to wlaczyli

Komentarz

• przem1978
                                      Ambiente
                                      • 2006
                                      • 201

Zamieszczone przez eR_
                                      znajdz kogos z VAGiem, może koledzy na spocie by ci to wlaczyli

rozumiem, ze w serwisie SKODY też zrobią mi to bez żadnych problemów... ?

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Jedynym problemem bedzie odplatnosc, jedni robia za dziekuje, a inni za ciezka prace pana z elektryka z serwisu, ktory musi podlaczyc VAG-a :diabelski_usmiech
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• eR_
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 411

tak, jednakze moga cie skasowac - pewnie nie duzo :idea:

[ Dodano: Sro 15 Lis, 06 21:46 ]
                                          Maicroft, jestes szybszy o ulamek sekundy :wink:

Komentarz

• przem1978
                                            Ambiente
                                            • 2006
                                            • 201

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Jedynym problemem bedzie odplatnosc, jedni robia za dziekuje, a inni za ciezka prace pana z elektryka z serwisu, ktory musi podlaczyc VAG-a :diabelski_usmiech
                                            ostatnio podłączali mi sie pod komputer po usunieciu szkody pokolizyjnej, aby sprawdzić błędy, więc jesli teraz podjadę i powiem, ze po ostatniej wizycie u nich przestało mi to działać, to powinni zrobić bez pytania... ;-)

Komentarz

• yoschua
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 339

Zamieszczone przez przem1978
                                              to czy jest mozliwość aby przy włączeniu zapłonu automatycznie
                                              Tak, można tak go zaprogramować żeby zamykał drzwi po przekroczeniu 15-20km/h, oraz je otwierał po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
                                              Aby to zrobić trzeba mieć VAGa, i odpowiednio przestawić na 1 kanał 03 i 04 w funkcji 10 (adaptation) na sterowniku komfortu - adres 35.

Komentarz

przem1978 - Czytałem gdzieś że jest taka możliwość - należy ją tylko ustawić - oczywiście przez VAGa

Komentarz

• przem1978
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 201

mój kolega własnie mnie poinformował, że kiedyś miał skode O1 i uruchamianie takiej funkcji wykonywał z poziomu kluczyka i stacyjki.. wkładał kluczyk do stacyjki uruchamiał alarm i kilkakrotnie przekrecał kluczykiem w stacyjce włączając/wyłaczając różne funkcje...

moje pytanie: to dotyczyło funkcji alarmu czy modułu komfortu... ?

Komentarz

Pracuję...