Ktore ASO w Warszawie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_Car
    Drive
    • 2007
    • 52

Ktore ASO w Warszawie ?

znowu podwójny user: ts321 i ts123
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Ktore ASO w Warszawie ?

Witam,
    Pyknalem juz 2200km i pora na wymiane oleum w silnku. Czynnosc ta prosta i nieskomplikowana jest, aczkolwiek chce to widziec na wlasne oczy. ASO gdzie kupilem Skode raczej takiem mozliwosci nie dopuszcza (POL-MOT na Gruchacza), inna sprawa jest taka, ze po tym jak nie umieja podlaczyc radia (2 wizyty i 2 wtopy) to im nie ufam :twisted:.
    Pytanie wiec jest takie, ktore ASO wpusci mnie na hale bez marudzenia i wymieni olej we wlasciwy sposob w 1.8 T AUM ?
    A teraz subpytanie
    Otoz w instrukcji jest napisane, ze mam QG1 - wiec zmienny interwal miedzyprzegladami, ze olej mam lac 503.00, ALE 503.00 to norma dla zmiennego interwalu dla benzyny, dla turbobenzyny jest 503.01 - przynajmniej z tego co znalazlem na roznych dziwnych forach streetracing itp.. Zamierzam kupic Motula 0W-40, ktory ma te norme, a ta norma wydaje sie powiazana z HTHS, ktore ma byc powyzej 3.5 i Motul takowe posiada (AFAIR 503.00 nie musi byc juz HTHS>3.5 co moze zaowocowac wsiakaniem oleju w turbosprezarce po rozgrzaniu - tak upraszczajac).
    Swoja droga ciekawe co wlala farbyka, bo mi sie wydaje, ze w tej chwili moge miec Shella 5W (lub 0W sa oba w przyrodzie)-30 jedyne co spelnia norme 503.01 z Shella, a na 99% jest tam zalany Shell ilosc naklejek tej firmy pod maska i w ksiazce pojazdu kluje w oczy

Komentarz

• miecz
      Ambiente
      • 2006
      • 234

Przepraszam za off-topic, ale mnie zaintrygowało: dlaczego chcesz patrzeć im na ręce? Przecież wymiana oleju to taka prosta czynność, co oni mogą schrzanić? Boisz się, że wleją nie to co im każesz?

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

miecz, Niestety czasem bywa i tak :roll:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Piotr_T
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 479

Zamieszczone przez miecz
          Przepraszam za off-topic, ale mnie zaintrygowało: dlaczego chcesz patrzeć im na ręce? Przecież wymiana oleju to taka prosta czynność, co oni mogą schrzanić? Boisz się, że wleją nie to co im każesz?
          Tak, tego sie obawiam, ze wleja nie to co trzeba, nie tam gdzie trzeba, a przy okazji dotkna paru innych rzeczy, ktorych dotykac nie powinni. Poza tym wychodze z zalozenia, ze skoro zaplacilem za ten samochod to mam prawo widziec co z nim wyprawiaja.

Komentarz

• miecz
            Ambiente
            • 2006
            • 234

a jak by im przywieźć swój olej? Wtedy na wlewaniu tańszego nic nie zaoszczędzą, więc powinnni wlać to co dostali i oddać puste pudełka...

Komentarz

• Piotr_T
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 479

Zamieszczone przez miecz
              a jak by im przywieźć swój olej? Wtedy na wlewaniu tańszego nic nie zaoszczędzą, więc powinnni wlać to co dostali i oddać puste pudełka...
              Ja przywioze im swoj olej, ale chce widziec co robia z moim autem - auto nie jest ich, nie kupilem go na licencji OEM

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez miecz
                i tego sie trzeba trzymac

co do tematu - dobre ASO, to takie, na ktore do tej pory nikt sie nie nacial, zapewniam cie, ze takiego w wawie nie ma

generalnie mowi sie, ze w zakrecie nie jest najgorzej i tam tez powinni wpuscic cie na hale (ale zaraz sie ktos odezwie, kto powie ze zakret jest be itd - wiec sie nie zdziw, ze decyzje bedziesz musial podjac sam :szeroki_usmiech )
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Piotr_T
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 479

Wlasnie wybieralem sie do Zakretu bo czytalem na forum o tym ASO, ale jak ktos moze polecic inne to chetnie sie dowiem

Komentarz

• miecz
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 234

A serwisował ktoś w VW Rowiński-Waldemajer w Piasecznie?
                    Temat postu też mnie interesuje, tym bardziej, że będę miał "samochód, którym każdy się chce przejechać" (TFSI) i będę musiał uważać gdzie i komu go zostawić...
                    Do tej pory jeżeli po odebraniu samochodu z różnych mikro-warsztatów (nie -ASO), miałem 12 km na liczniku więcej, bo pewnie warsztaciarz jeździł nim po części, to machałem na to ręką. Ale z RSem to już na to nie pozwolę

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Zamieszczone przez miecz
                      serwis olejowy w O1 po 15 kkm kosztuje 700 PLN. :roll: Nie polecam chyba że Ciebie stać, bo mnie nie 8)

Komentarz

• miecz
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 234

Trochę nie chciało mi się wierzyć, więc zadzwoniłem i powiedzieli:
                        "w granicach 600 zł brutto z materiałami"
                        A ile w Skodziarze liczą?

Komentarz

• Piotr_T
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 479

A ten serwis Skody na Stawki ? www.skoda-serwis.pl pisza, ze maja certyfikat GVO, a ZTCW SAP honoruje GVO wiec moze tam ? Bywal tam ktos ? Czy faktycznie znaja sie na rzeczy czy AUM to tez dla nich bedzie czarna magia ?

[ Dodano: Pon 13 Lis, 06 11:33 ]
                          Zamieszczone przez miecz
                          Trochę nie chciało mi się wierzyć, więc zadzwoniłem i powiedzieli:
                          "w granicach 600 zł brutto z materiałami"
                          A ile w Skodziarze liczą?
                          Na Gruchacza chcieli 65zl za robocizne i 60zl za filtr... Dziwnie drogi ten filtr, fakt ma napis 30000km, ale sadze, ze maja 1000% marzy

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez Piotr_T
                            A ten serwis Skody na Stawki ?
                            mowilismy kiedys o tym, niestety nalezy sie spodziewac, ze "bedzie OK, dopoki bedzie OK" i w razie problemow SAP sie wypnie, niestety takie sa realia...

ale ZTCW nikt jeszcze tego nie przerabial.
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Bouli
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 739

Ja serwisowalem swoja na Modlińskiej i nie mialem z nimi jakichs przejsc. Orientacyjna cena przed zawsze sie pokrywala z ta ostateczna po przegladzie. Samochod do tej pory jezdzi i ma sie dobrze... wiec pozwole sobie na stwierdznie ze chyba stosuja sie naczelnej zasady: Po pierwsze nie szkodzic! Mimo ze to Skoda :P A to juz chyba duzo
                              Bouli
                              Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                              Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                              Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Piotr_T
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 479

A na hale mozna wejsc ?

Komentarz

Zamieszczone przez miecz
                                  Temat postu też mnie interesuje, tym bardziej, że będę miał "samochód, którym każdy się chce przejechać" (TFSI) i będę musiał uważać gdzie i komu go zostawić...
                                  Do tej pory jeżeli po odebraniu samochodu z różnych mikro-warsztatów (nie -ASO), miałem 12 km na liczniku więcej, bo pewnie warsztaciarz jeździł nim po części, to machałem na to ręką. Ale z RSem to już na to nie pozwolę
                                  Dokładnie.
                                  Pamiętam jak w 1999 roku kupiłem Octavię 1,8 T. Była to pierwsza w tym salonie
                                  Skoda z tym silnikiem i po czasie dowiedziałem się ( przez przypadek wygadał się
                                  pracownik salonu ), że kiedy czekała na wydanie to kierownik salonu zaczął ją ujeżdżać jak szalony - na prawie każdym biegu do odcięcia.

Komentarz

• Dzida
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2253

Zamieszczone przez Kaszana
                                    kierownik salonu zaczął ją ujeżdżać jak szalony - na prawie każdym biegu do odcięcia
                                    to sq.....n :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• Bouli
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 739

Ja wchodzilem kilka razy jak chcialem (a raczej jak mi sie cholernie nudzilo przy "kawie i zeszlo-miesiecznych magazynach typu Gala i Viva) wiec mysle ze nie powinno byc problemow i tym razem...
                                      To sa moje doswiadczenia (generalnie pozytywne), ale mysle ze warto by bylo jeszcze popytac innych o ten serwis
                                      Powodzenia
                                      Bouli
                                      Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                                      Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                                      Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• jarek_wt
                                        Ambiente
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 154

Zamieszczone przez miecz
                                        Witajm

Ja tam serwisuję swoje O2. Po części wynika to z "bliskości" - do salonu/warsztatu mam raptem 10 minut specerkiem od domu. Jak na razie nie mogę narzekać na jakość robót, co najwyżej na jakość mycia ( ale ASO w Zakręcie jest pod tym względem jeszcze gorsze - raz tam byłem i już raczej nie wrócę ) - robią to co do nich nalęży i raczej nie odstawiają 'lewizny". Ostatni przegląd, po 30 tyś km, z własnym olejem ( Motul 505.01 ) kosztował mnie 292,93 zł. Czast trwania niecałe 2 godziny.

pozdrawiam
                                        Jarecki
                                        Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez jarek_wt
                                          Ja tam serwisuję swoje O2.
                                          oni normalnie wykonuja przeglady gwarancyjne i ewentualne naprawy :?:
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiekwaw
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7715
                                            • Ford

A na hale mozna wejsc ?
                                            nie, ale masz duza szybe miedzy poczekalnia a hala 8) a jak bedziesz przy niej stał do dostaniesz ksywe glonojad :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: Wto 14 Lis, 06 09:53 ]
                                            A ten serwis Skody na Stawki ? www.skoda-serwis.pl pisza, ze maja certyfikat GVO, a ZTCW SAP honoruje GVO wiec moze tam ? Bywal tam ktos ? Czy faktycznie znaja sie na rzeczy czy AUM to tez dla nich bedzie czarna magia ?
                                            moim zdaniem serwisowanie nowego samochodu poza ASO to proszenie sie o utrate gwarancji :roll: jetem gotow sie założyć że w razie jakiejś awarii natychmiast znajdzie się jej powód w serwisowaniu niezgodnym z normami producenta :? pomijając już to, że większość tych nieautoryzowanych serwisów to czasem i Felicji nie ogarnia a o 1.8T czy 1.9TDI 130KM wiedza conajwyzej ze istnieja :roll:
                                            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                            http://www.disi-tune.pl
                                            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                            Był WRX
                                            Była Octa

Komentarz

• Piotr_T
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 479

Zamieszczone przez MisiekWAW

nie, ale masz duza szybe miedzy poczekalnia a hala 8) a jak bedziesz przy niej stał do dostaniesz ksywe glonojad :lol: :lol: :lol:
                                              W Daewoo tez mialem opinie upierdliwego klienta Przezyje :lol:
                                              Zadzwonie jeszcze do tego Rowinskiego bo to tez rzut beretem ode mnie, jak mi zmienia ten olej w rozsadnej cenie to zrobie u nich.

Komentarz

• jarek_wt
                                                Ambiente
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 154

Zamieszczone przez szkoda
                                                Ja tam serwisuję swoje O2.
                                                oni normalnie wykonuja przeglady gwarancyjne i ewentualne naprawy :?:
                                                Witam

Chyba tak, jeżeli mają status autoryzowanego serwisu Skody. Ja oprócz przeglądów "mechanicznych" robię tam przeglądy klimatyzacji. I właśnie przy tym przeglądzie wyszły braki "ASO Zakręt" ( kompletnie zapchany filtr przeciwpyłkowy ) - aż się chłopcy zdziwili, że poprzedni serwis tego nie wymienił.

Można tam także sobie zamontować różnego rodzaju "gdżety", jak np. instalację do tel. komórkowego. Nawet mi pokazywali takie rozwiązanie, które nie narusząło w żaden sposób tapicerki, wprawdzie dla VW, ale do Skody byli gotowi sprowadzić w ciągu kilku dni.

Generalnie na niczym ich nie "złapałem", drobiazgi jak np. regulacja spryskiwaczy zrobili mi na poczekaniu i za free.

pozdrawiam
                                                Jarecki
                                                Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Chyba tak,
                                                  to znaczy, ze jestes juz po gwarancji, czy ja olales :?:
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...