No właśnie dlatego zamawiałem na denomach - pójdą na zimę , a co do kierownicy to jest 100 zł dopłaty i trójramienna lepiej wygląda i nie będzie trzeba tyle czekać :P
Zamieszczone przez mac_aaron
Kurde ja na Teronach puściłem zamówienie. Najwyżej się zmieni.
nie chcę Was martwić, ale podobno zmiana felg Teron na Denom ustawia produkcję na 51 tydzień 2013
Dzisiaj byłem na pierwszym przeglądzie przy 15 tys. Od początku miałem zamiar jeździć do ASO co 15 tyś, a nie jak sugeruje producent nawet co 30 tys. Przy okazji przeglądu poprosiłem aby od dzisiaj komputer "wzywał" na przegląd zawsze po kolejnych 15 tys. Zmienili to ale teraz komp pokazuje kolejny przegląd za 15 tys lub 372 dni. Czy nie da się tego zmienić żeby było tylko 15 tys bez uwzględniania liczby dni??. Na co dzień jeżdżę samochodami służbowymi i Octavia jest używana sporadycznie, 15 tys nabije w jakieś 1.5 roku i wtedy chciałbym jechać kolejny przegląd a nie po równym roku jak będę miał przejechane ok 10 tys km....
Czy nie da się tego zmienić żeby było tylko 15 tys bez uwzględniania liczby dni??. Na co dzień jeżdżę samochodami służbowymi i Octavia jest używana sporadycznie, 15 tys nabije w jakieś 1.5 roku i wtedy chciałbym jechać kolejny przegląd a nie po równym roku jak będę miał przejechane ok 10 tys km....
Przejdź na QG1 czyli co 2lata/30 tys. Przy twoim orientacyjnym przebiegu masz duże szanse że komp cię wezwie właśnie po 1,5 roku i przebiegu ~16-18 tys km.
Nie zmieniaj oleju co roku bo to strata czasu i kasy. Przebieg ~20tys km to nic dla nowoczesnych olejów, którymi silniki są zalane.
Czy nie da się tego zmienić żeby było tylko 15 tys bez uwzględniania liczby dni??. Na co dzień jeżdżę samochodami służbowymi i Octavia jest używana sporadycznie, 15 tys nabije w jakieś 1.5 roku i wtedy chciałbym jechać kolejny przegląd a nie po równym roku jak będę miał przejechane ok 10 tys km....
Przejdź na QG1 czyli co 2lata/30 tys. Przy twoim orientacyjnym przebiegu masz duże szanse że komp cię wezwie właśnie po 1,5 roku i przebiegu ~16-18 tys km.
Nie zmieniaj oleju co roku bo to strata czasu i kasy. Przebieg ~20tys km to nic dla nowoczesnych olejów, którymi silniki są zalane.
darek_wawa,
W/g QG2 zmieniaj olej co rok lub 15kkm. To dla silnika lepiej. Nie daj sobie wmówić wymian rzadziej.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Było o tym... Ponoć temp oleju jest wyświetlana tylko gdy typ przeglądu jest ustawiony bodajże na QG0 lub QG1. Jeżeli masz przestawione na QG2 to opcja jest wyłączona.
temp oleju jest wyświetlana tylko gdy typ przeglądu jest ustawiony bodajże na QG0 lub QG1
a wie ktoś może czy da się to wLączyć dla ustawień QG2???
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz