Witam! Jestem przed przekładką O1 na FL. Mam zderzak RSa o numerze 1U0807221G. Zderzak ten ma jednak uszkodzoną porysowaną listwę maskującą w związku z tym muszę zakupić nową. Normalna poliftowa listwa ma numer 1U0807717C01C natomiast po ściągnięciu listwy z mojego zderzaka z RS-a okazuje się że listwa ma numer 1U0807717 a więc oznaczenie listwy przedliftowej :roll:
Więc sam już zgłupiałem czy zderzak z RS-a jest przedliftowy czy jednak jest to polift a listwa w RSach była budowana przedliftowa??
DOGI, ja przełożyłem listwę ze zderzaka poliftowego do RS-a i pasowała. Możliwe, że listwa przed liftem i po lifcie jest taka sama, a różni się tylko numerem.
Ten pierwszy mimo że goły to lakierniczo wydaje się w lepszym stanie niż ten drugi, ten 2 jest jakiś matowy. Listwa nie problem bo pasuje z mojego, gorzej z kratkami.
Ale jak widać ma parę skaz. Lakier w sumie nie problem, bo i tak niedługo w szkodniku parę elementów będzie lakierowanych, choć zderzak w kolorze byłby miłą niespodzianką bo może trafić się dobry
Jak oceniacie, który bardziej się opłaca i jak wygląda sprawa z tą środkową kratką?
Pytanie też mam czy osłona pod silnikiem pasuje do zderzaka od RS'a?
Michał019, bierz ten kompletny, bo kupno kpl kratek do RS graniczy z cudem. Na tej aukcji co podałeś jest tylko lewa, a gdzie jeszcze środkowa i prawa :?: No chyba że szarpniesz się na kpl kartek z Miloteca z siatki gięto-ciągniętej
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
osłona pod silnikiem nie ma nic wspólnego z zderzakiem, wiec będzie pasić
a co do kratek to nie wiem jak teraz wygląda sytuacja ale w okresie kiedy ja zakupywałem bardziej opłacało się kupić kpl. kratek w ASO niż na allegro, raz że taniej było a dwa że nowe.
Gdzie te czasy kiedy to udało mi się kupić takowy zderzak pod kolor auta za 250zł? :P i na dodatek w kolorze i bez malowania się obyło wystarczyła polerka hehe
Arti_r1, niestety, nasze maszyny to niejednokrotnie zaczynają drugą dziesiątkę lat życia i o takie części w dobrym stanie coraz trudniej. Nie zawsze da się trafić jak mnie zderzak i klapę z RS w jednym kolorze i miejscu :szeroki_usmiech Ciekawie się to pakowało do liftbacka i wiozło 180km :diabelski_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Sprzedający pokapowali się że jest popyt na takie części i ceny poszły w górę niestety nie dobrze dla nas, bo kto chce mieć ładną Skodę to musi się wykosztować
Komentarz