Wskaźnik paliwa - tdi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawello
    Classic
    • 2005
    • 18

Wskaźnik paliwa - tdi

Mówi kumpel do kumpla:
    - Słyszałeś !?!?
    - Co?
    - Kaczyński nie chce juz być prezydentem...
    - Pierdolisz!
    - Nie, słowo honoru.
    Pojutrze koronacja...
  • marcind
    Rider
    • 2005
    • 438

Wskaźnik paliwa - tdi

Krotki opis: jade sobie gierkowka do Wa-wy i w pewnym momencie wskaznik paliwa spadl mi do 0, ale co dziwne rezerwa nia dong nie zadzialaly. Zgasilem silnik (caly czas jechalem tylko wysprzeglilem) i odpalilem auto jeszcze raz, wskaznik sie podniosl. Poki co sytuacja nie powtorzyla sie, ciekawe czy ktos mial taki przypadek i czym to moglo byc spowodowane?
    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

ja mam cos takiego, ze jak jest ponad pol zbiornika, to wskazowka czasami spadnie do zera, czasmi pokaze caly zbiornik. Ja sie tym nie przejmuje. Mowili w serwisie, ze to pewnie licznik jest do wymiany, ale jakos im nie wierze. Ja bym bardziej obstawial czujnik poziomu w zbiorniku.

A rezerwa nie zapipczala, bo pewnie bylo za krotko - potrzeba dluzszej chwili. Taka to juz zasada dzialania.
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• marcind
        Rider
        • 2005
        • 438

Mozliwe, poki co nie powtorzylo sie wiec bardzo sie tym nie przejmuje... :roll:
        Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
        mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

licznik trzeba poddac lekiej naprawie a dokładniej - przelutowanu - odswiezeniu lutów przy jednym ukłądzie.

było juz pisane na forum otym - poszukajcie
          DACAR.team

Komentarz

• vivvaldi
            Drive
            • 2007
            • 56

witam. Podepnę się pod temat. Może ktoś z was miał taki problem jak ja.
            A więc do rzeczy. Od jakiegoś czasu przy wskazaniu wskaźnika paliwa w wys 1/4 /na pierwszej kresce wskaźnik nagle opada mi do poziomu rezerwy i zapala się kontrolka rezerwy wraz z sygnałem dźwiękowym. Potem nagle wskaźnik opada do zera. Pojawiło mi się to nagle, tylko, że najpierw wskaźnik opadał i zaraz się podnosił do własciwego poziomu. Teraz to juz jest standardowe, za każdym razem kiedy wskazówka dochodzi do poziomu 1/4 baku - 1 kreska to nagle opada i włącza się rezerwa z sygnałem.
            Trochę mnie to wkurza, bo przecież paliwa w zbiorniku mam jeszcze na co najmniej 200 km.

proszę userów o podpowiedź co to może być. Domniemam że coś z czujnikiem paliwa w baku ale nie jestem pewien. Za odpowiedzi dziękuję

Komentarz

• outlaw
              Ambiente
              • 2009
              • 237
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

u mnie tez cos , wyskoczylo po wymianie akumulatora, wskaznik od paliwa pokazuje pol zbiornika ok ale ten w komputerze podaje ze mam 120 mil do nastepnego tankowania :roll:
              prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

Pracuję...