Zamieszczone przez Paweł T
pytanko o swiatla przeciwmgielne
Zwiń
X
-
pytanko o swiatla przeciwmgielne
Czy mozna zapalic same swiatla przeciwmgielne tylne czy tylko razem z przednimi. Jak pociagnie sie wajche raz to zapalaja sie przednie jak dwa razy to przod i tyl, a jak zapalic tylko tyl? :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
-
-
Zamieszczone przez nico21czy z tyłu wg przepisów moze byc tylko jedno przeciwmgielne czy noga byc dwa ( tzn po jednym na kazda strone ) ??
[ Dodano: Sro 22 Lis, 06 19:55 ]
Zamieszczone przez nico21ja tam jezdze teraz non stoper na przednich - nikt z przeciwka sie nie pluje
pozdrawiamnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindNo to bol, bo czesto zapalil bym tyle a przednich bym nie ruszal. Co robic takie zycie... :roll:
Bo zauważam jakąś nieprawidłowość . Jak w dzień jest mgła , to rzadko , kto włącza i jedne i drugie światła , natomiast w nocy ludzie włączają nawet..... oświetlenie kabiny , by być lepiej widocznymi , lub by więcej widzieć .... np. z tyłu :evil: .
W O II można włączyć same przednie przeciwmgielne , lub razem z tylnymi .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pdanilowW silnej mgle (widoczność np. do 50 m) zobaczysz różnicę, gdy wyłączysz światła mijania i będziesz jechał tylko na halogenach.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greszczynnatomiast w nocy ludzie włączają nawet..... oświetlenie kabiny , by być lepiej widocznymi , lub by więcej widzieć .... np. z tyłu :evil:
Zamieszczone przez pdanilowW silnej mgle (widoczność np. do 50 m) zobaczysz różnicę, gdy wyłączysz światła mijania i będziesz jechał tylko na halogenach.
Z racji braku z przodu halogenów w czasie ograniczonej widoczności zwłaszcza mgły, wspieram się inną metodą :wink: .O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zapalil bym same tylne zeby mnie szybciej zauwazyli Ci ktorzy do mnie sie zblizaja, natomiast przednie moga oslepiac i wtedy bym ich wlaczal przy mniejeszej mgle. Jak jest duza mgla to przednie przydaja sie glownie do doswietlania pobocza, zeby nie spasc z drogi np. na zkarecie :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
Komentarz
-
-
A mnie trafia szlag jak ktoś przy słabej mgle włącza tylne światło przeciwmgielne. Jazda za takim osobnikiem jest koszmarem :evil: . Wszystko wokół jest czerwone, a wzrok jest zmęczony jak cholera. Nawet kodeks drogowy reguluje, że tylne przeciwmgielne można stosować gdy widocznośc spada poniżej 50 m. Za nadużywanie "czerwonej latarni" z tyłu policja powinna karać bez pobłażania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yoschuaa ja mam na takich sposób - siedze takiemu na ogonie i mam włączone wszystkie możliwe światła z przodu - przynajmniej niweluje te czerwień, a i gościu wątpi po chwili przeważnie bo go oślepiają wszystkie lusterka i ma jaśniej niż w dzień w aucie
Zamieszczone przez -Piotr-Z racji braku z przodu halogenów w czasie ograniczonej widoczności zwłaszcza mgły, wspieram się inną metodąnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Złośliwość przez Was przemawia. Nie potraficie zrozumieć innych, którzy nie wiedzą do czego służą tyne światła przeciwmgielne, oraz nie znają przepisów o ich stosowaniu. Jesteście nietolerancyjni. Może trzeba takim kierowcom to wytłumaczyć?
Mnie też wq```a jak jedzie jeden z drugim z włączonym w/w światłami zwłaszcza w korku i to na terenie zabudowanym.
[ Dodano: Czw 23 Lis, 06 12:12 ]
Zamieszczone przez Jabar1975Jaka to metoda ? Na Ace Venture?
Kurcze nie ogladałem tego odcinka. Jak on to robił?
Tak na poważnie w samochodzie mam jeszcze jedną parę okularów, ale z jasnymi żółtymi szkłami. W ostatnią mglistą niedzielę trochę spędziłem czasu w samochodzie i miałem możliwość je wypróbować. Jak dla mnie bardzo przydatna rzecz. Wiadomo, że mgły to one nie rozpraszają, ale wyraźniej widać kontury np. samochodów przez co szybciej można ich dostrzeć, oczy się mniej męczą, poprawiają koncentrację.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Może trzeba takim kierowcom to wytłumaczyć?
mnie tez szlag trafia jak widze kilku idiotow jadacych w KOLUMNIE i kazdy temu nastepnemu daje ta czerwienia az milo, oslepia to jak cholera, ani takiego wyprzedzic ani nic :evil:
jak jade na tym tylnym to od razu jak ktos sie do mnie zblizy - wylaczam, tu nie ma nic do tumaczenia :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Może trzeba takim kierowcom to wytłumaczyć?
Zamieszczone przez -Piotr-Kurcze nie ogladałem tego odcinka. Jak on to robił?Załączone plikinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Przyznaje sie nie pomyslalem ze to moze byc jak czerwona latarnia (te swiatla z tylu), chociaz jak sie zastanowie to nie pamietam kiedy ktos mnie wyprzedzil jak jest mgla, raczej to ja jade szybciej... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sakusA mnie trafia szlag jak ktoś przy słabej mgle włącza tylne światło przeciwmgielne. Jazda za takim osobnikiem jest koszmarem :evil: . Wszystko wokół jest czerwone, a wzrok jest zmęczony jak cholera. Nawet kodeks drogowy reguluje, że tylne przeciwmgielne można stosować gdy widocznośc spada poniżej 50 m. Za nadużywanie "czerwonej latarni" z tyłu policja powinna karać bez pobłażania.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
moze ktos wymysli system ktory nie pozwoli wlaczyc tylnych przeciwmgielnych np w miesciealbo gdy auto z tylu zblizy sie na odleglosc mniejsza niz x metrow. Albo taki ktory rozpoznaje jaka jest przejzystosc powietrza.
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoWłącznie tylnego p/mgielnego gdy widoczność jest >100 m
Pomyślałem sobie, że po tych paru mglistych dniach jest okazja aby dobrze naświetlić temat używania tylnich świateł p-mgielnych. Mam tu na myśli oficjalny wniosek-petycję lub coś w tym rodzaju od klubu OCP do któregoś z czasopism, KGP. Niech z tym w końcu zrobią porządek, lub przynajmniej nagłośnią.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
Komentarz
-
Komentarz