Mam zamiar porwać się na zainstalowanie sprysków w swojej okcie. Obecnie dopasowuję do niej xenonki (przerabiam gniazda i silniczki sterujące). Ponieważ obecnie mam mało czasu to pewnie potrwa to jeszcze z tydzień i bedzie fajrant. Jednak by osiągnąć cel chcę założyć zdeżak od RS-ki i wmontować spryski. Aby wszystko było wpełni profesjonalne chcę zainstalować zbiornik na płyn z dwiema papkami. Teraz pytanie do was.
1). Czy sterowanie spryskami odbywa się tą samą dźwignią co sterowanie spryskami na szybę?
2). Czy ktoś z was już to kiedyś robił, jeśli tak to czy może cos doradzić?
3). Czy ktoś z was ma może jakiekolwiek informacje na ten temat i może coś poradzić?
Gorąco dziękije za wszelkie rady na które czakam z niecierpliwością
Pozdrawiam
Ja mam seryjne spryski i octy z tym urządzeniem mają inny zbiornik na płyn do spryskiwacza bo ma 5,5 litra pojemności nie wiem czy są tam 2 pompki.
Spryskiwacze uruchamia się przytrzymując dłużej niż 2 lub 3 sek. (nigdy nie mierzyłem) spryskiwacz główny na szybę. Spryskiwacz reflektorów sika krótką odmierzoną dawką (a nie tak długo jak trzymasz dźwignię).
A i żeby działał spryskiwacz reflektorów to jeszcze musisz mieć włączone światła. Bez tego ani rusz.
Ktos mi moze powiedziec jaka jest zasada wlaczania spryskow w o2?
Wlaczaja sie tylko gdy mam wlaczone swiatla - to ok
Wlaczaja sie po odpalenieu auta - to ok
ale w czasie jazdy nie kapuje kiedy sie wlacza - po przejechaniu ilus tam kilometrow?
Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Wlaczaja sie tylko gdy mam wlaczone swiatla - to ok
Wlaczaja sie po odpalenieu auta - to ok
ale w czasie jazdy nie kapuje kiedy sie wlacza - po przejechaniu ilus tam kilometrow?
bodajze co piate uzycie spryskiwacza, nie mam pod reka instrukcji.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
spryskiwacze reflektorów dzialaja tylko przy wlaczonych swiatlach mijania
dzialaja po przytrzymaniu dluzej niz sekunde dzwigni od spryskiwaczy,
i najwazniejsze pryskaja co piąte spryskiwanie szyby
a papki (pompki) są dwie
Włączone światła, to takie proste, a ja chciałem moją skodzinke rozbierać
a pompki są 2, w moim ropniaczku jedna pompa jest z przodu (reflektory),
a druga, od tyłu, pod filtrem paliwa.
Komentarz