Może uda się wysłać zabytkowe zdjęcie 8).Na jednym ja z przyszłą żoną, a na drugim w pracy w tutejszej rozlewni wina.Jedno jak i drugie ma po 10-11lat.Jak znajdę coś nowszego to wyślę.W sumie żona mówi że niewiele się zmieniłem :roll:W realu troche inaczej wyglądam ale jakoś się może poznamy.
Bledy z diagnostyki
Zwiń
X
-
Bledy z diagnostyki
Witam
otoz moj ojciec wybral sie pod moja nieobecnosc do serwisu, pomijam fakt ze go skroili na 1200zl za jakies bzdety bo nie o to chodzi. Podlaczyli skode do vaga i wyszly takie oto kwiatki jak w zalacznikach. Nie moge sie za bardzo w tym polapac, czy chodzi tylko o to ze jest blad z centralnym zamkiem?
Konkretnie to chcialem sie dowiedziec czy jest sens wymiany modulu komfortu, bowiem mam problemy z centralnym zamkiem, oswietleniem wnetrza, brzeczykiem przypominajacym o zapalonych swiatlach, i sterowaniem el. lusterek (pewien elektryk mi powiedizal ze to moze byc modul po 4 godzinach bezskutecznej walki z zamkiem). Czy modul komfortu nie posiada swojego wlasnego kodu bledu? Warto zaryzykowac i go kupic ? oraz czy da rade to zrobic samemu? nie chce mi sie znow w serwisie zostawiac worka pieniedzy :evil:
Pozdrawiam
BareqPlanujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
-
-
a mozesz mi kolego powiedziec ktore to kody na to wskazuja? bo jak dla mnie to troche duzo tu tych numerkow (pierwsza moja diagnostyka) :wink:Planujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNa przedostatnim pokazuje ze wykryto 2 usterki. Na pierwszych nie ma nic, jest tylko informacja, ze zostalo nawiazane polaczenie ze sterownikami i nie wykryto bledu.
Zamieszczone przez MaicroftI bledy sa w zamykaniu drzwi przednich lewych oraz tylnych lewych.Planujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA na pewno przejscie miedzy modulem, a instalacja gdzies w aucie bylo sprawdzone?? Mi kiedys tez przestal sie zamykac zamek w przednich drzwiach i problem polegal na tym, ze zgubil sie styk w tej wtyczce do modulu komfortuPlanujesz wakacje w Ustce?
Komentarz
-
-
U mnie pokazuje błędy w tylnych prawych i lewych drzwiach 930,931 (O1 kombi SLX) a najśmieszniejsze jest to, że po zamknięciu z zewnątrz (pilotem, lub kluczykiem) wszystko działa ok. Po zamknięciu przyciskiem wewnętrznym wszystkie drzwi się zamykają, a prawe tylne odbijają. Uruchomiłem opcję zamykania po osiągnięciu 15 km/h i teraz przy każdorazowym ruszaniu tylne prawe klapią spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Skoro w jednej sytuacji działa poprawnie a w innej nie to chyba nie jest modół komfortu
Komentarz
-
-
DO diagnostyki trzeba podchdzić z dystansem bo nie zwsze błędy które zostały wykryte są naprawde. Przyklad bład z klimatyzacją, której nie mam, servisie wykryli u mnie 4 biegowego automata a mam 5 biegowego manuala. A jeśli chodzi o problem z lewymi dzwiami to też takowy posiadam nie działa mi rególacja lustrka z lewej strony oraz podgrzewanie, nie zamyka mi ich pilotem, brak podswietlania panelu sterujacego szybami i też nikt nie wie o co chodzi podkreśle to ze wszystkie te usterki pojawiły się na raz. Wymieniałem zamek i nic się nie zmieniło więc już nie wiem gdzie i czego szukać.AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LuKaS łomżaA jeśli chodzi o problem z lewymi dzwiami to też takowy posiadam nie działa mi rególacja lustrka z lewej strony oraz podgrzewanie, nie zamyka mi ich pilotem, brak podswietlania panelu sterujacego szybami i też nikt nie wie o co chodzi podkreśle to ze wszystkie te usterki pojawiły się na raz. Wymieniałem zamek i nic się nie zmieniło więc już nie wiem gdzie i czego szukać.
Na podświetlenie (chyba) to siwo-niebieski na pozostałe prawdopodobnie główny (+) u mnie złamały się te przewody w gumowej osłonie wiązki
Komentarz
-
-
Te lewe drzwi to chyba jakieś felerne są , a raczej sposób poprowadzenia wiązek.
U mnie na diagnostyce też pojawiają się błędy lewych drzwi ( konktretnie chyba coś z alarmem), ale wszystko działa. Na razie. Prawdę powiedziawszy jak dostałem kiedyś podobny raport to 20 minut zajęło mi przeczytanie tego badziewia ze zrozumieniem ....
Organizacja informacji na tym świstku jest tragiczna ...
Komentarz
-
-
te bledy to sa z zamkow, najczestsza przyczyna ich powstawania sa uszkodzone sciezki na plytce w srodku zamka.
Sam naprawilem kilka takich zamkow przy okazji oszyszczajac mikrowlaczniki
tutaj macie fotorelacje jak to mniej wiecej wyglada:
passat, golf IV, ocatavia to prawie to samo, zamki sa identyczne
Komentarz
-
Komentarz