witam wszystkich
Czy to normalne aby na biegu3 dochodzilo sie do 110km/h i maks 4tysobrotow i nic wiecej
moze to kiepska przeplywka?
ile powinien wyciagac silnik na poszczegolnych biegach
dodam 90km AGR
prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
napewno pow 4 powinien sie krecic.... na 3 przy 4200 mi na serii dopiero
spadala moc..a. krecil sie na czerwone pole spokojnie... ale lepiej tak nie rznac ...
wkoncu to diesel...
Czy to normalne aby na biegu3 dochodzilo sie do 110km/h i maks 4tysobrotow i nic wiecej moze to kiepska przeplywka?
Normalne to chyba nie jest.
A jakie sa objawy, kiedy silnik osiaga te 4 tys. rpm - szarpie?
Czy podobnie zachowuje sie na 4 biegu - nie mozna przekroczyc 4 tys. rpm?
nie wlasnie nie szarpie tylko brakuje mu juz mocy troche to denerwuje przy szybkim wyprzedzaniu gdyz trza wlaczyc 4bieg przy 110km/h a na 4jest podobnie, ostatnio wymuienialem przeplywke moze jakas kiepska moze to juz turbina leci w koncu ma juz przejechane 150kawalkow? co Wy na to?
prosze nie pisac o etke etosa bo nie mam juz , prosze
dobrygrzeswawa, Nom
Raz Ojciec do mnie. Słuchaj coś mi auto jak muł chodzi. Wsiadłem jade i rzeczywiście ledwo jedzie i turbiny nie słychac. Tam jest śilnk 2,4 TDI a turbo słychać jak odrzutowiec :shock: Maska w górę i patrze co się dzieje. Zdjąłem dolot i go pale. przy 5tyś jedwo ją ruszało. 2 godzinki, trochę smaru w sprayu na tuleje i wiertarka i dałem rade. do tej pory chodzi jak należy 8)
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz