Witam wszystkich klubowiczów. W koncu po długich poszukiwaniach jestem właścicielem octavi 1,9 TDI ASV z której jestem bardzo zadowolomny. Jednak nurtuje mnie jedna sprawa coś niedziała z blokadą otwierania tylnich szyb. W jamiej pozycji musi być przełącznik aby można było zablokować tylne szyby, i co może być przyczyną że on nie działa??. Pozdrawiam
Blokada jest włączona jak jest wciśnięty guzik tzn. wtedy nie działają przyciski otwierania szyb w tylnych drzwiach. Bo ze swojego panelu zawsze będziesz mógł je otworzyć.
no ja przyznam, ze u siebie też tego nie rozszyfrowałem, bo raz działa a raz nie...
jeśli najpierw zarygluje przyciskiem "kluczyk" wszystkie drzwi, a później wcisnę blokadę tylnych szyb, to czasami blokują się, a innym razem córka (4 lata) mnie doprowadza do szału bawiąc sie tylną szybą...
jesli zablokuję tylne szyby bez wcześniejszego zaryglowania wszystkich drzwi, to nigdy ta blokada nie działa...
Czy to moze być powiązane z modułem komfortu, który u mnie jest chyba trochę programowo poprzestawiany ?
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
Komentarz