ASR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • banias
    Classic
    • 2014
    • 34

ASR

Bez problemu da się zamontować LPG. Jest to zwykły silnik z wielopunktem (MPI). Podobnie jak 1.2 16V w fiatach gdzie ASO seryjnie montowało instalacje Tartarini. Trzeba znaleźć tylko dobrego gazownika
  • dominik9420
    L&K
    • 2012
    • 1136

ASR

Wiatam.
    Otóż wg producenta, W pojeździe nie ma ASR, sam też jestem tego pewien, bo nie mam przycisku ASR, ale dzisiaj po odłączeniu Aku i ponownym jego podłączeniu po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon pojawiła się kontrolka ASR, która nigdy wcześniej dotąd się nie pojawiała, po wyłączeniu zapłony i ponownym przekręceniu kluczyka kontrolka już się nie zaświeciła...
    Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak się stało?
    Od razu uprzedzam, że wiem, jak wygląda kontrolka ASR :P
    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
    Pozdrawiam i Szerokości!
    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Rozłączyłeś zasilanie. Pierwsze przekręcenia kluczyka spowodowało, że deska zapaliła więcej kontrolek niż normalnie. Odczyt danych - kontrolki gasną i niepotrzebne już się nigdy nie zapalą, aż do ponownego rozłączenia napięcia (akumulatora).
      Jak podasz VIN to powiem Ci jaki masz system hamowania.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 636
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dominik9420, Dokładnie mam tak samo, po pierwszym odłączeniu aku i pierwszym odpalaniu również byłem w szoku że "może coś się samo aktywowało" ale niestety , jak nie ma to nie ma ASR, a u mnie dodatkowo nawet EDS ni ma :|

Komentarz

Pracuję...