Wymiana żarówki
Zwiń
X
-
Wymiana żarówki
Jadę sobie spokojnie, patrzę – spaliła się żarówka świateł mijania. Mam żarówkę na wymianę, słoneczko świeci to zjeżdżam i zmieniam...
:shock: Co za debil wymyślił reflektory w O2. Żeby wymienić żarówkę, trzeba wymontować cały reflektor. To akurat było proste. Ale odłączenie reflektora od kabli mnie już przerosło. Wtyczka siedzi jak przyspawana. Pewnie trzeba coś podwarzyć, pewnie trzeba mieć śrubokręt, ale Skoda nie daje śrubokręta w zestawie narzędzi... Więc reflektor wisi mi na kablu a ja wymianiam żarówkę w jakimś półskłono-przysiadzie :szeroki_usmiech
Może ja jestem jakiś ofermowaty, ale uważam, że w O2 konstruktorzy wymagają od kierowcy zbyt wiele. Po ciemku nie dałbym sobie rady. Drucik blokujący żarówkę nie jest niczym przymocowany i upadł na ziemię jako pierwszy :shock:
Pozdr.Perfee
149 KM / 313 Nm by Masters Tuning
-
-
Zamieszczone przez PerfeeMoże ja jestem jakiś ofermowaty, ale uważam, że w O2 konstruktorzy wymagają od kierowcy zbyt wiele. Po ciemku nie dałbym sobie rady. Drucik blokujący żarówkę nie jest niczym przymocowany i upadł na ziemię jako pierwszy :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PerfeeDrucik blokujący żarówkę nie jest niczym przymocowany i upadł na ziemię jako pierwszy
U mnie on poprostu wypadł samoistnie, a srubka która go przytrzymuje, trzyma też ten element co jest wewnątrz reflektota nad żarówką (taka czapka :P ) - oczywiscie wpadł do środka.
Jak pojechalem do serwisu, to po mękach włożenia tej na miejsce, wymienili mi reflektor.Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodai tak nic nie przebije wymiany zarowki w stilo
Nie wiem, czy moja się różni, ale wymieniałem zaraz po zakupie obydwie żarówki i np problem poza brakiem świadomości jak wyjąć reflektor. Ostateczna instancja - instrukcja obsługi nie zawiodła.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez harnas75Zresztą tam beszczelnie piszą w książce, że na wymianę żarówki trzeba pojechać do warsztatu.yyahyoo
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez yyahyooZamieszczone przez harnas75Zresztą tam beszczelnie piszą w książce, że na wymianę żarówki trzeba pojechać do warsztatu.
Komentarz
-
Kaszana
Zamieszczone przez yyahyooKaszana, do świateł z przodu trzeba sie "specyficznie" dostawać :diabelski_usmiech pokazali mi w warsztacie jak mi padła druga żarówka (Mondi z 2004 r)
Gorzej to wygląda niż się robi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodaIMHO i tak nic nie przebije wymiany zarowki w stilo - przy wymianie jednej (juz nie pamietam ktorej) trzeba cos rozlaczac i to tak, ze potem trzeba wgrywac jakies oprogramowanie kompa :shock: - tak przynajmniej twierdzi ASO i za wymiane zarowki inkasuje okolo 130PLN :shock:
Mi wymiana na spokojnie, bez pospiechu zajmuje do 15-20min (2 szt.) - IMO obecnie jest malo aut w ktorych da sie szybciej.PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tmwZ tym softem to jakies bzdury. To, ze kasuja 130 - realne ale za 2 szt. - nie maja pojecia jak to zrobic i zajmuje im to 2h ... (demontuja nadkole, kombinuja z demontazem aku, czasami demontuja lampe).saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirusU mnie on poprostu wypadł samoistnie, a srubka która go przytrzymuje, trzyma też ten element co jest wewnątrz reflektota nad żarówką (taka czapka :P ) - oczywiscie wpadł do środka.
Jak pojechalem do serwisu, to po mękach włożenia tej na miejsce, wymienili mi reflektor.Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
Komentarz