Witam szanownych kolegow jestem tu nowy i rowniez jestem nowym uzytkownikiem tego cudnego samoch. ale mam pytanie otoz po kupnie octavi 1.6 LX z 1999 roku niestety wlasciciel zapomnial jaki wlal olej:/ a ja chcialbym wymienic na nowy wiec jaki byscie mi polecali czy moge bez zadnych obaw wlac mobil1 pelny syntetyk?? oraz ile oleju musze przygotowac sobie?? dzieki za odp.
bezduszny, No wlasnie, cos w tym gownie z Orlenu jest. Znam jedno auto ktore jak przyjechalo do PL i ma wlany ten olej to nie piszczy o cisnienie oleju, a wleje sie cos innego z dziedziny minerali lub pol syntetykow i zaczynaja sie klocki :twisted:
Maicroft, może dla tego, że nikt jak na razie tego nie podrabia bo jest to chyba nieopłacalne... przynajmniej ja nie słyszałem o tym.
Z drugiej strony oleje te są robione/uszlachetniane pod kątem określonego klienta docelowego.... czyli posiadającego już samochód z "nie najnowszym" silnikiem i sporym przebiegiem...
Qźwa było na ten temat pisane chyba tysiące postów :evil:
Koledzy, nie rozkręcajcie się znów bo znów każdy będzie się powtarzał i śmietnik gotowy :twisted:
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz