terkotanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fado
    Classic
    • 2007
    • 4

terkotanie

tez mam taka nadzieje ze dam rade.. tak wogole to masz nawet mile oswietlenie wnetrza :diabelski_usmiech
    FADO
  • arnold
    Classic
    • 2006
    • 8

terkotanie

Witam wszystkich. Od kilku tygodni pojawiło mi się terkotanie dochodzące z komory silnika, chyba z okolicy pomiędzy zbiornikiem na płyn do spryskiwaczy a płyn do chłodnicy. Terkotanie to pojawia się i ustępuje samoistnie, występuje zarówno w czasie jazdy jak i na jałowym, zmienia się jego częstotliwość (raz jest szybsze, raz wolniejsze). Ten odgłos naprawdę jest bardzo irytujący. Mam octavię I 1.4 16v 2005r. 13tys. przebiegu. Auto bez klimatyzacji.
    Jeżeli ktoś z forumowiczów zna odpowiedź na pytanie czym jest spowodowany taki objaw, to bardzo proszę o podpowiedź. Z góry serdecznie dziękuję.

[email protected]
    arnold

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

arnold nagraj ten terkot to posłuchamy. Może masz gdzieś przebicie w instalacji wysokiego napięcia. Niby wtedy by cykało, ale różnie to można interpretować.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Luca
        Rider
        • 2004
        • 524

Hej, to może być wiele temacików, np napinacz paska wielorowkowego, sprzęgiełko na alternatorze itp., Warsztacik i diagnoza proponowana
        "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
        Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
        Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
        www.dynosoft.pl

Komentarz

Pracuję...