panowie jakies mycie dzisiaj :?: ktos chetny :?:
przeplywka
Zwiń
X
-
przeplywka
Cześć
Ostatnio trochę tu narzekałem, że mi auto za dużo pali (9-10), że trochę mułowate itd itp Z ciekawości odłączyłem tą wtyczkę, która idzie do rury od filtra powietrza, domyślam się że to podłączenie do przepływomierza. Odłączyłem, przejechałem się kilka kilometrów i gleba: zero jakiejkolwiek zmiany, zero błędów typu zapalona kontrolka silnika na szafie.
O co chodzi? Czy taki test ma jakikolwiek sens? :P
przebieg to 3,5 kkm auto O1 1.9 AXR.
zdrówka
JK
-
-
Zamieszczone przez QBASkoro nie ma roznicy, to pewnie przeplywka padla. A bledy nie wyskakuja na szafie, tylko jak sie pod VAG-a podlaczyJedz do serwisu i niech Ci zdiagnozuja, no chyba, ze masz kogos z laptopem i interfejsem, to sam sobie zdiagnozuj
Komentarz
-
-
Lublinie masz odzial Mastersa, czlowiek nazywa sie CTV i tez pomoze Ci zdiagnozowac....
A co do braku reakcji na odlaczenie przeplyki, to albo masz walnieta przeplywke albo tak slabo operujesz gazem, ze nie czujesz roznicy :szeroki_usmiechbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
jotka, Najlepiej żeby się upewnić jedź pierw do CTV. Zdiagnozuje i wtedy do ASO. Będziesz miał pewność, co masz uszkodzone to Ci nie będą wciskać ciemnoty w ASO tylko od razu weźmiesz ich za morde i niech na gwarancji wymieniają
[ Dodano: Sob 09 Gru, 06 13:24 ]
Jeśli nie ma reakcji po odłączeniu przepływki to są tylko dwa wyjścia
1. walnięta przepływka
2. uszkodzona instalacja
Jeśli byłaby uszkodzona instalacja to wywaliło by błąd od razu - więc opcja mało wiarygodna
Zostaje przepływka i to bedzie to :!: Takiego błędu nie wywala na szafie :idea:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Ta 101 całkiem nieźle wyrywa... Więc na pewno coś jest nie tak.
Gdyby przepływka była total kaput, komputer podając wartość zastępczą, tym samym odmuliłby samochód... Więc wal do serwisu i niech walczą... Albo wycieczka na hamownięwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBASkoro nie ma roznicy, to pewnie przeplywka padla. A bledy nie wyskakuja na szafie, tylko jak sie pod VAG-a podlaczyJedz do serwisu i niech Ci zdiagnozuja, no chyba, ze masz kogos z laptopem i interfejsem, to sam sobie zdiagnozuj
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siwy5jak moja skodziaka 110ps idzie 2 paki to wszystko jest ok z przepływką.dziś miałem okazje tyle jechać.tak mi sie wcześniej wydawało że cos jest muł.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siwy5coś na wiosne pomyśle.co proponujecie.żeby chodziło to,ale żeby na drugich trasach nie przeszkadzało.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz