cholera fucktycznie może wystarczy sama ładowność 500+ kg
;-)
Natomiast jak US zobaczy zwrot VAT >20k PLN + zero podatku dochodowego przez 1-2 kwartaly (jednorazowa amortyzacja), to z duzym prawdopodobienstwem poprosi na dywanik mimo wszystko.
Zarysowalem sobie wlasnie plastik reflektora skrobaczka.
I naszla mnie taka refleksja, po co buraki zmienili porzadne szklane reflektory na plastikowy badziew ????
Czy ma to jakies uzasadnienie ? procz oferty sprzedazy calego reflektora w przypadku pekniecia plastiku :evil:
Szklane maja takie naciecia od wewnatrz, plastkiki nie. Jak to ma sie do jakosci oswietlenia ??
Wogole mozne ktos porownac oswietlenie jadnych i drugich ??
Jest mozliwosc/sens wlozenia reflektora przed fl do auta po fl ??
zsolpyw, niestety takie są właśnie ulepszenia z roku na rok , na forum jest jak koledzy zmieniają przód auta z przed FL na po FL i ten zabieg nie tylko wiąże się z wymianą lamp ale również potrzeba wymienić kilkanaście innych części, lampę jeżeli rysy są drobne możesz dać do przepolerowania i na pewno będzie taniej niż kupić drugą,ok
Czyli same lapmy nie da sie wymienic z FL na przed FL ??
Szajs z tymi plastikami, w golfach, passatach tez sztuczne szybki daja. Ciekawe czy jeszcze daja do jakis nowych aut szklane klosze.
Mam Tipo 93r. Na tych samych zarowkach droga jest lepiej oswietlona niz w octavii.
Ryski tp pare lekkich zmatowien, sprobuje pasta to rozetrzec.
Nie ma przypadkiem na tych lamerskich plastikach jakiejs lamerskiej super - warstwy, ktora moglaby mi sie zetrzec ?
zsolpyw, z perspektywy lat paru powiem tak, jedyna rozsądna zmiana w OI to na xenony. ale na zwykłe lampy też można zmienić, byle dobrej jakości. zderzak, pas przedni i jeszcze parę pierdół jest do zmiany. ahmed799 to dobrze opisał.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
I naszla mnie taka refleksja, po co buraki zmienili porzadne szklane reflektory na plastikowy badziew ????
Podejrzewam że chodzi o redukcje masy tu kilo tam pół i sie uzbiera.
Natomiast jeżeli sa to rysy jak piszesz od skrobaczki napewno da sie je spolerowac. Jeżeli masz znajomego który zajmuje się detailingiem napewno sobie poradzi.
Natomiast jeżeli chciał byś to robić samemu poszukaj np. czegoś takiego http://www.autochemia24.pl/product-p...flektorow.html jest sporo preparatów do regeneracji zmatowiałych i porysowanych lamp z poliwęglanu.
Komentarz