Pokrowce na fotele

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_Car
    Drive
    • 2007
    • 52

Pokrowce na fotele

1. MiKruS i Patrycja + dzieci (pokój trójka jeśli da radę)
    2. DobryGrześWawa + DobraJustyśWawa
    3. szkoda + Ola (no chyba, ze cos wybuchnie )
    4. Purchawa + Kasia
    5. Karolz + Iza
    6. Cook + Agnieszka
    7. Emil + Gośka + Ola
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Pokrowce na fotele

Witam,
    Chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma zalozone pokrowce na fotele z bocznymi airbagami ? Dodam jeszcze, ze fotele sa "kubelkowe" - wersja Sport Octavii Tour. Chcialbym gdzies kupic takie, ktore beda ladnie dopasowane, nie beda przeszkadzaly airbagom i fajnie by bylo, zeby to byl jakis mily w dotyku material. Koszulki odpadaja.

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

jak dla mnie era pokrowcow na fotelach skonczyla sie na fso 1500.
      a tym bardziej jak masz poduszki w fotelach - chyba ze masz na mysli te takie podkoszulkowata typu WT - ale takich nie chcesz....
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Mozna zalozyc pokrowce, ktore sa uszyte pod poduchy boczne. Tylko po co, raz na rok wyprac fotele i bedzie ten sam efekt.

Po 300kkm fotel nie wyglad na podarty, tak wiec chyba nie ma sie czym martwic
        Spritmonitor.de

Komentarz

• ===Tomy===
          Rider
          • 2006
          • 552

Zamieszczone przez Maicroft
          Po 300kkm fotel nie wygląd na podarty, tak wiec chyba nie ma sie czym martwic
          Ja mam zjawisko mechacenia się półdupka od mojej strony. Golareczka do swetrów i jazda
          Po 110kkm jak nowe
          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• karmel
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1363

ja poprzednia przejechałem 140k km i nic poza lekkimi zabrudzeniami co przed sprzedaza zeszło w praniu srodkami dostepnymi w kazdym sklepie z chemia do prania tapicerek
            TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Piotr_T
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 479

Taka dobra ta tapicerka ? Ja mam Bamboo (z czego to jest to nie wiem) i po prostu nie chce zeby za 3-4 lata wygladala jak sciera do podlogi Dlatego chcialem zakupic pokrowce, jakies dobrze pasujace i estetyczne.

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Sam szukałem długo. Nawet jeśli są pokrowce, które mają specjalne szwy na airbagi boczne w przednich fotelach, to nikt nie produkował (rok temu) takich, które oferowałyby takie same szwy na fotelach tylnych. W efekcie na fotele przednie zakupiłem koszulki, które z boku miały, jak to koszulki, dziury, a z tyłu nie było nic. Z tyłu woziłem przez 14 miesięcy 2 foteliki dziecięce. Przed sprzedażą ściągnąłem koszulki i porównując do stanu foteli z tyłu nie zauważyłem żadnych różnic. Jedyne, co zauważyłem, to to, że foteliki spowodowały spore odkształcenia zagłówków tylnych (wgniotły), które to zagłębienia zdają się nie mieć tendencji do powrotu do stanu wyjściowego (jakby trwale to wygląda).. To mnie dziwiło, bo cóż to za gąbka jest dobrana, która jest odkształcalna trwale :roll: ...
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• lukas_ig
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 230

Ja mam tapicerkę beżową w wersji elegance i bez pokrowców ciężko jest utrzymać fotele w należytym stanie.Latem jeszcze się udaje ale zimą jest ciężko. Miałem duży problem z zakupem pasujących pokrowców i niestety w Polsce się to nie udało. Kolega przywiózł mi z Czech oryginalne, pasujące na airbagi oraz podłokietniki ale szare nie beżowe(w sumie to ujdzie). Wiem że jest sporo firm szyjących na wymiar można tak spróbować.
                  PerfectService by

Komentarz

• harnas75
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 102

Kto szuka nie błądzi Z tego co wiem to w Łodzi jest firma która szyje "na miarę" pokrowce (także z wycięciami). Ponieważ kiedyś też przerabiałem ten problem, kilka zadowolonych z ich usług osób skierowało mnie właśnie tam. Tu masz stronę. http://www.tapcar.pl/. Generalnie to znazna firma (chyba). Może poszukaj w okolicy jakiegoś zakładu tapicerskiego.

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

wiem, ze jak ktos chce pokrowce to i tak je zalozy, ale w koncu przeciez samochod jest dla nas a nie odwrotnie i mysle, zwlaszcza wlasnie jezeli ktos ma ta ładną beżową tapicerkę, ktora IMHO wyglada lepiej niz czarna to troche szkoda zakrywac ja pokrowcami :roll:

ja wiem, ze zdarza mi sie nabrudzic w samochodzie i dlatego wzialem czarna, ale pokrowcow i tak bym nie zakladal...
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Jak pokrowce to tylko z "lancelota" kazde inne to WIEŚ - chociaz z drugiej strony skoro Skoda to auto PSLu :?: :diabelski_usmiech
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• adik_s
                          Rider
                          • 2005
                          • 259

tu są zdjecia moich pokrowców +poduszki boczne

co do niektórych wypowiedzi- u mnie samochod jest do pracy i nie raz jest po prostu brudny i `szkoda` by bylo brudzic tapicerke...

Komentarz

• huwe
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 976

ja po cichu i delikatnie dołączę się do tematu - pokrowce za- przeciw.....
                            ja jestem ręcami i nogami za: dwa małe ludziki na tyle z dwiema paczkami czipsów, paluszków, i poprawionych ... hm powiedzmy rodzynkami w czekoladzie oraz marso/snickersem, i chlew murowany.... przynajmniej u mnie. więc nie mam nerwicy, że coś zostanie uślochane do nieprzyzwoitości, tylko zdejmuję pokrowiec - i praleczka....
                            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

wiecie, ja sadze po sobie, nie mam ani dzieci, ani nie pracuje samochodem i byc moze rzeczywiscie jezeli ma byc tam po prostu SYF, to jakos trzeba auto chronic...
                              ale wtedy nigdy nie decydowalbym sie na bardziej wysublimowane tapicerki niz czarna.
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• mariobros
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 551

Zamieszczone przez szkoda
                                ale wtedy nigdy nie decydowalbym sie na bardziej wysublimowane tapicerki niz czarna.
                                I słusznie. Generalnie - beżowa tapicerka wygląda (szczególnie w czarnym aucie) cool. Tyle że trwa to bardzo krótko, niezależnie od tego, czy masz dzieci, czy nie. W tym pierwszym przypadku odpada każda inna tapicerka niż czarna, nawet jeśli masz pokrowce
                                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• lukas_ig
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 230

Ja tam bardzo jestem zadowolony z beżowej tapicerki (tzw.bamboo beż) , mam ciemne auto i ladnie to razem wygląda. W środku jest naprawde przyjemnie. Jeżdziłem przez jakis czas z czarna (bamboo black) i moze to kwestia kontrastu ale czułem sie w niej jak w trumnie(kazdy ma swojego... Nie mam dzieci jezdze sam badz z laska a na zime zakladam pokrowce bo wiecej czlowiek tego syfu na sobie nosi (mokra kurtka,bloto na butach). Pokrowce niewiele sie roznia od oryginalnej tapicerki wiec zadna strata.Ale za to wiosna jak sciagam pokrowce to wszystko wyglada jak z salonu.
                                  Co kto lubi.
                                  PerfectService by

Komentarz

• autorus
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 508

Podawałem kontakt do gościa który robi tapicerki. Dokładnie dopasowane. Jest w dziale rabat ocp. Mam jego pokrowiec od samego początku i nie martwię się ze mi sie fotel ubrudzi, a żyję intensywnie i nie mam czasu na szorowanie siedzonka codziennie.

Teraz zakupiłem dla żonki fiestę i też lecę do gostka zrobić pokrowce.

Jak ktoś ma dzieci , szczególnie małe zrozumie że pokrowiec to konieczność :szeroki_usmiech

Autorus
                                    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                                    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                                    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

Pracuję...