Zamieszczone przez djczas
Zużycie ON Octavia 1,9TDI (90KM)
Zwiń
X
-
a ile bys chcial???W miesci jak sa korki 7 l to norma . Jak nie ma korkow jak jezdzisz normalnie w okolicach 6,5 L (wrocław) znaczy spokojnie
Podajesz wyniki spalania bez konkretnego opisu sytuacji.
Trasa autostrada czy trasa z ograniczeniem do 90 znaczy szosa
Autostrada to moze spalic ponad 6 a na szosie jak jezdzisz spokojnie to moze spalic 5l ale i 5,5 jak jedziesz normalnie i wyprzedasz sporo z 3 osobami na pokladzie. Na emeryta to zjdziesz nawet do 4,5
Duzo zalezy od opon (szerkosc, model wyniki moga odbiegac wtedy nawet o 1Litr)nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusDuzo zalezy od opon (szerkosc, model wyniki moga odbiegac wtedy nawet o 1Litr)
Komentarz
-
-
Re: Zużycie ON Octavia 1,9TDI (90KM)
Zamieszczone przez jaro_10Witam
Właśnie sprowadziłem Octavię 1,9TDI (90KM). Auto spala ok 7ltr w cyklu miejskim,oraz 6ltr na trasie. Nie jest to za dużo jak na ten śilnik?
Pozdrawiam Jarek.
W dieaslu raczej nie ma zmarnowanego paliwa (no chyba że nic nie widzisz w lusterku wstecznym, taki jest Batory)
BTW też raczej nie spalam mniej, ale u mnie proporcje odwrotne 7 na trasie 6 w mieście.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Sigma_74
hmm a moja jak jadę z górki na luzie to sie wlewa do zbiorniokia....
sorki za chwilkę cynizmu ale było to walkowane juz parokrotnie.
mi pali w miesicie 6.5 a na trasie około 5 litrów z klima
Zamieszczone przez cerzamrzy bardzo spokojnej jeździe na trasie jestem w stanie zejść poniżej 5 litrów.
Komentarz
-
Zamieszczone przez jaro_10Nie jest to za dużo jak na ten śilnik?
ile spala mój masz w stopce - ale jestem kapelusznikiem :P
Żeby dojść do tego wyniku uczyłem się jazdy dieselkiem ( był to mój pierwszy diesel ) prawie trzy miechyPink Floyd fan.
Komentarz
-
-
lec
a ja..... no coz , Jesli juz mowimy o spalaniu to..... O1 w serii nie ciagnie wogole do jakiegos zwawego duszenia pedalu gazu. Mialem srednie nawet po 5.5 l w miescie.....
cieszylem sie ze mam ekonomiczne auto.....
a teraz.... no coz. Najczesciej widze cyferke 8 z przodu :P i banana w lusterku
Komentarz
Komentarz