Tarcze i klocki ATE (bicie po 80tys)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casper255
    Classic
    • 2010
    • 30

maksiu, A ja mam prawko 28 lat,z czego 27 bez przerwy bujam się różnymi maszynami. .A było ich ho,ho. :szeroki_usmiech
    A tak ogólnie to dzień dobry OCP-ki,od tego powinienem zacząć. .Od czwartku do 11 lutego odwilż,temp.na + bedzie.
  • krzysiekj
    Ambiente
    • 2008
    • 108

Witam wszystkich, może temat już był, ale nie mogę się doszukać. Ostatnio przy hamowaniu czułem lekkie bicia więc zdemontowałem sobie tarcze i klocki zauważyłem, że wzorek na tarczach praktycznie już znikł. Mam tarcze ATE z tymi nacięciami (i w chwili obecnej nacięć już nie ma ). Czy to oznacza już koniecznie zmianę tarcz? Czy jeszcze można polatać? niedawno zmieniałem klocki i mam ich jeszcze połowę nie chcę ich wywalać. A jak kupię nowe tarcze to i klocki by się przydały. W sumie na tarczach zrobiłem 84tyś to chyba nieźle. Na drugich klockach dopiero 25tyś. Mogę się jeszcze spokojnie bujać na tych tarczach czy szkoda, żeby zaszkodziły piaście mając delikatne bicia?
    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Minimalna grubość jaką podaje producent: przy tarczy 22 mm to 19 mm, przy tarczy 25 to 22 mm.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• krzysiekj
        Ambiente
        • 2008
        • 108

Zamieszczone przez kabanos
        Minimalna grubość jaką podaje producent: przy tarczy 22 mm to 19 mm, przy tarczy 25 to 22 mm.
        Super dzięki kabanos, muszę chyba lekko zeszlifować ranty, żeby zmierzyć sufmiarką. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł. Zakładam jednak, że te powerdiski te wcięcia miały właśnie na taką głębokość, że po ich zniknięciu wymiana tarcz
        www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 10972
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

krzysiekj, podłóż pod suwmiarkę na tarczy monety, podem sobie odejmiesz ich wymiar
          tarcze nacinane to raczej powinny mieć nacięcia, jak ich nie widać to do wymiany
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• krzysiekj
            Ambiente
            • 2008
            • 108

Zamieszczone przez krzynol
            krzysiekj, podłóż pod suwmiarkę na tarczy monety, podem sobie odejmiesz ich wymiar
            tarcze nacinane to raczej powinny mieć nacięcia, jak ich nie widać to do wymiany
            też tak myślałem właśnie, żeby dać jakieś podkładki
            www.sztutowo.com.pl

Komentarz

Pracuję...