Zamieszczone przez dede_adam
Zamek drzwi kierowcy
Zwiń
X
-
Zamek drzwi kierowcy
Wiadomo, że o zamkach drzwi kierowcy i mikrowłącznikach było, że ho, ho... a może i jeszcze więcej.
Nie natrafiłem jednak na rozstrzygnięcie dylematu który ostatnio mnie nurtuje coraz częściej.
A mianowicie : coraz więcej objawów (i coraz częściej się powtarzających :evil: ) wskazuje na usterkę mikrowłącznika. Zacząłem się więc rozglądać za nowym zamkiem (oczywiście poza ASO :twisted: ).
No i wyszło, że: wg ETKI do której mam dostęp, nr katalogowy dla OI dla roczników 97-03(nowszych ta ETKA nie obejmuje) jest 6X1 837 013 H. Moja Octa to SLX 99, modelowo 00. Różni sprzedawcy (w tym ASO na Allegro) sprzedają natomiast zamki o numerze 3B1837 015Q zaznaczając przy tym, że to do OI po lifcie lub określają to rocznikowo, że po 2001 roku.
Może ktoś sprawdziłby w nowszej ETCE, czy to drugie jest wprost zamiennikiem pierwszego (może udoskonalono ten nieszczęsny mikrostyk ???). Czy też ewentualnie można użyć drugiego zamka po jakiejś adaptacji ?
Oczywiście to czy będę wymieniał zamek okaże się po demontażu, wolałbym jednak mieć temat rozpoznany aby po demontażu nie zostać z ręką w nocniku. Samochód parkuje bowiem pod chmurką i nie wiem jak będzie wyglądał zamek po demontażu (i ile z niego zostanie :lol: ). No i wtedy mam do wyboru: albo szybkie działanie (zakup lub naprawa zamka) albo sypianie w aucie :lol:
Wdzięczny będę za każdą pomoc w tym temaciePzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
-
-
Z tego co wiem a raczej dowiedzialem sie w ASO to sa dwa kolory wtyczek , jeden jest do auta z komfortem a drugi bez ale z centralem ten pierwszy pasuje oczywiscie do 1-szej i 2-giej wersji . Ten przeznaczony do wersji bez komfortu odwrotnie juz nie , znaczy bedzie pasowal tylko brak bedzie funkcji domykania itp. Mozna wstawic zamek od B5, VW4 , SEATOW, i ponoc od FABI. Nic w ASO nie wspominali ( nie pytali ) czy jest przed 2000 czy po to chyba bez znaczenia .Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
Komentarz