Zmiana przepustnicy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wirach
    Classic
    • 2007
    • 16

Zmiana przepustnicy?

Zamieszczone przez bernardo
    finalny rachunek, który przemilczę...
    trzeba było zastrzelić tego inkasenta.....mielibyśmy gratis :szeroki_usmiech
  • helikopter69
    Classic
    • 2006
    • 8

Zmiana przepustnicy?

Witam.
    Problem: Octavia 1.6 74kw, 8v 2002 rok.
    LPG - sekwencja.

dzieje się tak :
    1.po załączeniu się LPG po chwilce(1-2sek) wyłącza się automatycznie, nie ważne czy auto jedzie 2 min czy 2h,
    2. gośc od LPG wymienił filtry, oczyścił co mógł i .. stwierdził że na na bank przepustnica bo na komputerze - 3000obr lekko popuszczenie i cut .. i gaz w kosmos... na benzynie 0 problemów(poza kosztami)

ASO: przepustnica - przeczyścili, 0 błędów pokazuje

Rezultat - dalej to samo

Aso chce 1400 za wymiane przepustnicy(widze w sklepach za 400 więc mnie chca skroić)

Powiedzcie czy mam cos jeszcze sprawdzić?
    I jak sie wymienia przepustnice, bo mechanicznie to dam radę, ale trzeba ja ponoć zaprogramować?
    Nie jest tak źle by nie mogło być lepiej!!!

Komentarz

• tomi98
      Rider
      • 2004
      • 564

Zamieszczone przez helikopter69
      ASO: przepustnica - przeczyścili, 0 błędów pokazuje
      jeżeli byłeś w ASO pt. Eceremont to wiadomo że chcą naciągnąć na wymianę - bo przecież nic innego nie potrafią ad: nie będę opisywał było na forum > Ja omijam szerokim łukiem ASO Skody w ZG.

Zanim kupisz sprawdz ceny u Kowalika na ul. Ogrodowej i jest jeszcze sklep na al. zjednoczenia przy dawnej centrali rybnej.

Przepustnicę może sprawdzić i ewentualnie zaprogramować pan Oleszak serwis przy stacji Orlen na ul. Krośnieńskiej.

Ja jeszcze sprawdziłbym czy wszystko gra jeże chodzi o instalację gazową a w tym temacie najlepszy jest Kliczkowski w Krępie.

ps. jaką masz instalkę ?

Komentarz

• helikopter69
        Classic
        • 2006
        • 8

Dzięki za info.
        Co do ASO - mam podobne zdanie, choć czasami i oni są dobrzy.
        Instalację mam robioną przez gościa co uciekł z Krępy 5 lat temu(ich były elektryk) - polecam go, 100% jest dobry, a o Krępie nie chcę się wypowiadać bo bym bluzgał(przynajmniej na moją wiedzę z przed 5 lat - to kaszaniarze)gość robi w byłym Transpoście z tyłu w garażach - polecam.
        LPG mam ZavoLLi(sekwencja 1 skoda O. w PL wtedy) - już 5 soft w niej mam... co chwilkę lepszy:-) spalanie nawet benzynka -1Litr... lub benzynka + 2 litry - w zależności od zaprogramowania:-)
        Przejechałem na niej już 65tys i jest dobrze, 1 mała usterka(kable wysokiego nap.) i.. i nic poza filterkami nie siada.
        Podjadę na kroścnieńską popytam.
        A tak poza to może ktoś poleci jakąś dobrą przepustnicę, może troszkę mocy się da "bezinwazyjnie" doklepać(chociaż jak dam większą dawkę LPG to kopa dostaje sam.. i to można wysterować też na zakresy obrotów więc fajnie się zbiera)

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 20 Gru, 06 21:14 ]
        No i się dzieje.
        Byłem w Skodzie koło centrali rybnej i gość odwiódł mnie od zakupu przepustnicy. Polecił, by auto sprawdzili mechanicy na Lechitów 2, ponoć mają dory program do Skody-Audi-VW, a mistrz Oleszak ma gorszy... nie dyskutuję. Opowiem po sprawdzeniu.

Pozdrawiam
        Nie jest tak źle by nie mogło być lepiej!!!

Komentarz

Pracuję...