Jak dla mnie zakladanie "nitro" do seryjnego diesla to mocno chybiony pomysl..
Zdecydowanie! Ciekawe co by dwumasówka powiedziała na taki "skrzał" :zastrzelic ad:
Ciekaw jestem czy sterownik daje możliwość dodania dawki zsynchronizowaniej z wtryskiem gazu. :roll:
Witam! Mysle o założeniu czujnika cofania do O1. Czy ktos z Was kupował to na allegro? Mozecie mi polecić jakiegoś sprzedawce? A i moze jakieś wskazówki odnośnie montażu. Z góry dzieki
[ Dodano: Sro 27 Gru, 06 00:10 ]
Co sądzicie o tym? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=151652748
Tylko że trzeba pomalować czujki, a po tym zabiegu to już róznie moga pokazywać (mi potrzebne srebrne)
Odgrzewam kotleta - wszystkie linki z tego tematu niestety wygasły. Interesuje mnie taki sam czujnik o jakim pisze cerzam, (albo może ktoś - nico21, , bezduszny, lub cerzam, - poda jakiej firmy mają te czujniki). Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję.
90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Ja od kilku miesięcy używam takiego. Jestem z niego bardzo zadowolony, do tego stopnia, że jak jeżdżę firmowymi samochodami to brakuje mi takiego wynalazku - warto było kupić.
Przy instalacji zerkałem w opis, który jest gdzieś w poradnikach (bardzo fachowy)
Przyszła żona, popatrzyła na czujnik taki jak ma margra, i powiedziała: o, jaki ładny wyświetlacz! - no i po sprawie :szeroki_usmiech . Dzięki wszystkim.
90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Michał Dorobisz, a podaj zdjecia jak masz ekrani gdzie zamontowany.
Zaraz idę zrobić fotki i je zapodam
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 12:53 ]
Oto fotki sigma_74! Sorki za jakość! . Mam nadzieje, że Ci troszkę pomogą w wyborze.
[ Dodano: Pią 17 Sie, 07 12:56 ]
Dodam jeszcze fotki czujników w zderzaku (troszkę ufajdolone) . Nie malowałem ich bo mam ciemne autko i nawet dobrze na nim wyglądają.
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
margra, ten czujnik zainstalowany mnie interesuje.
Jako, że do cofania używam lusterek bocznych zainstalowałem wyświetlacz możliwie blisko jednego z nich - przy słupku przedniej szyby. Nie ma problemu z poprowadzeniem przewodów, bo wchodzi się pod listwy progowej i jedzie z kablami po istniejącej wiązce aż do samego bagażnika, gdzie zainstalowana jest centralka.
Czujniki tak jak w opisie w poradnikach kilka cm poniżej czarnej listwy. Martwiłem się, czy metalowa belka pod zderzakiem nie będzie przeszkadzać, ale czujniki mieszczą się z luzem.
Dla pewności przewody od czujników do centralki poprowadziłem w peszlach fi 5mm przez przepust w bagażniku.
Czujniki kupiłem sobie w kolorze srebrnym i nie musiałem ich malować
Komentarz