W UK Skoda jest postrzegana jako tanszy VW.
Jedno koło bez ABS-u :(
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
adamna
Jedno koło bez ABS-u
Mam trudny do zdiagnozowania problem z moją Octavią
Problem objawia sie przy gwałtownym chamowaniu. ABS nie działa na przednim lewym kole, na pozostałych jest OK, ale jak jedno mi blokuje to prawie kręcę piruety i boje sie co bedzie jak spadnie sniegDodam, że nie mam kompletnie żadnych luzów na kołach, kontrolka ABS normalnie gaśnie a czujniki ABS podczas normalnej jazdy mierzą prędkość prawidłowo (sprawdzane na komputerze). Co to może być bo ja już opadam z sił
(
Tak apropo, Moja pociecha to 1,9TDI wersja L&K, rok 2000, silnik AHF...
-
Kolega moj mial cos takiego w nowiutkiej polowce i dopiero po wymianie zacisu, tarczy i klockow to minelo. W serwisie auto ylo ze dwa tyg bo nikt nie wiedzial co sie dzieje. Najpierw wymienili klocki - nic, tarcze - nic, spuscili plyn hamulcowy i nic, dopiero jak wymienili caly zacisk to zaczelo byc dobrze. auto mialo przejechane 700km.
Komentarz
-
-
A może to nie jest kwestia ABS tylko tego, że koła hamują z nierówną siłą. Miałem tak kiedyś w innym aucie jak zapiekł się tłoczek w cylinderku tylnego koła. Wówczas przy hamowaniu auto kładło się na przodem nie centralnie tylko na jedną stronę i to wywoływało poślizgi...Perfee
149 KM / 313 Nm by Masters Tuning
Komentarz
-
-
adamna
według VAG-a nie ma żadnych błędów ABS a czujniki mierzą prędkość prawidłowo podczas jazdy. Jeżeli chodzi o hamulce to mam dobre tarcze i klocki.
Z poziomu VAGa odpowietrzyłem hamulce ale to też nie pomogło.
A czy na VAGu nie byłoby widać błędów modulatora ciśnienia?
Komentarz
-
Zamieszczone przez adamnaZ poziomu VAGa odpowietrzyłem hamulce ale to też nie pomogło.
szukałem ale nie znalazłemNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaeśli można to chciałem się zapytać jak coś takiego wykonać :?:
szukałem ale nie znalazłem
mam jeszcze inne pytanko żeby nie otwierac kolejnego watka. otóż podłączam VAGA i luzik ale nie mogę sie połączyć z ABS, wszystkie inne funkcje mogę zrobić ale nie ABS, jak na razie działa bez zarzutów tyle tylko ze zastanawiam sie co moze być tego powodem ?
Komentarz
-
adamna
Odnośnie otpowietrzania z poziomu VAGa to odpowiem po 28.XII bo wtedy wraca kolega, a to jego VAG a ja nie pamiętam gdzie to było. Ja bynajmniej siedziałem za kółkiem i trzymałem hamulec jak przy każdym kole po kolei pompowała pompa hamulcowa.
Jednocześnie życzę wszystkim Wesołych Świąt
Dzięki yoschua i djczas po Świętach sprawdzę zacisk.
Komentarz
Komentarz