Dziwna praca przednich wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Skoro juz wygrzebano temat sprzed dwoch miesiecy :? to polecam przeczytanie tematu z forum Master'sa:
    Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

Dodam, ze ja hamowalem auto na paliwie Ultimate BP i nie przybyl mi z tego tytulu ani jeden kon ani Nm - w porownaniu z Neste.

Kiedys zrobilem ten sam test z Shell "hiper_viper_power" ON i tez nie bylo roznicy.

Wiec skoro nie widac roznicy, to nie zamierzam przeplacac.
  • grzes1313
    Classic
    • 2005
    • 2

Wycieraczki pracują czasami normalnie ale coraz czesciej ich praca jest dziwna. W polozeniu pracy z regulatoem czasowym pracuja bez przerwy i nie da sie ich wylaczyc, zatrzymuja sie w roznych pozycjach, ale najczesciej nie tam gdzie trzeba. Dziwna praca wystepuje rowniez w innych pozycjach przelacznika. Czasmi zalaczaja sie po uruchumieniu silnika mimo ze dzwignia wycieraczek jest w pozycji 0.
    Octavia Combi 1,6

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A czy na I i II beigu dzialaja normalnie?? To z przerywanym trybem to przekaznik do wycieraczek. Mozliwe tez ze sama dzwignia od przelacznika zaczela swirowac.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grzes1313
        Classic
        • 2005
        • 2

Na I i II biegu tak samo
        Octavia Combi 1,6

Komentarz

U mnie jest tak że jak auto jest zimne rano to w pozycji czasowej chodzą długo i zatrzymują się w dziwnych miejscach . Jak się auto nagrzeje wszystko jest OK.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Barthezz, To cos zasniedzialo na stykach, potem jak troche przeschnie to powraca do normy.
            Spritmonitor.de

Komentarz

Jak się troszkę ociepli to posprawdzam. Dzięki.

Komentarz

• lyzy 110
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2004
                • 237

Zamieszczone przez grzes1313
                Na I i II biegu tak samo

pozwolę sobie odgrzebac stary temat ale mam podobna prace wycierczek i nie wiem co zrobić wymieniłem juz manetki i dalej to samo myślę o przekaxniku lecz dostępny jest tylko w aso i kosztuje 130 zeta a nie jestem przekonany że to to napewno czy w jakiś sposób uporałeś się z tą dolegliwością.
                Będę wdzięczny za info
                była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• smigi
                  Classic
                  • 2005
                  • 16

Miałem podobny problem. Wycieraczki stawały niespodziewanie podczas pracy. W ASO stwierdzili że to przekaźnik i wymienili na gwarancji. Jest to przypadłość Octavii. Słyszałem o częstych takich przypadkach.

Komentarz

Pracuję...