Spryskiwacz tylnej szyby OI kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal1980red
    Classic
    • 2010
    • 33

Zamieszczone przez maxpaynemm
    Koledzy ze względu na dopisującą tej zimy pogodę 8) przymierzam się do ocieplenia mojej hacjendy styropianem (czyli wykonanie fasady - nie koniecznie z kolorem).

Czy ktoś z Was przerabiał już temat i macie jakiś sprawdzonych dostawców styropianu, lub wykonawców którzy we własnym zakresie zakupią i wykonają takie docieplenie w rozsądnych cenach???

Dzięki za pomoc.
    Jeśli masz w miarę prostą bryłę budynku to zastanów się nad styropianem frezowanym, plusem tego rozwiązania jest to że nie musisz piankować łączeń płyt, i nie chodzi mi o oszczędność na piance (jakaś tam na pewno będzie) ale o fakte że masz pewność dobrej izolacji i nie musisz się zastanawiać czy majster odpowiednio zapianował. Minusem jest to że jest większy odpad jak jeśli trafisz na nie kumatą ekipę.
    Co do producenta to tak jak Kazik4x4 pisze, (generalnie im bliżej dany producent ma fabrykę tym styro będzie tańszy.

[ Dodano: Pią 28 Lut, 14 13:12 ]
    kecaj,
    Podając producenta nikt Cię nie posądzi o reklamę a może otrzymasz informację z pierwszej ręki bo np. któryś z Kolegów taki ma.
    1.9tdi 110km Elegance
  • dylan80
    Rider
    • 2009
    • 625

witam .
    w moim wozie wymieniana będzie tylna klapa. do tej pory miałem spryskiwacz tylnej szyby w trzecim 'stopie' i jakos to działało. tej zimy , chyba przy odśnieżaniu uwaliłem sobie końcówke dyszy i w ogóle nie leci na szybę..
    ale nic z tym nie robie bo kupiłem klapę, która ma spryskiwacz w wycieraczce a nie w lampce.
    i nie wiem, który spryskiwacz założyć, ten w lampce czy ten w wycieraczce...?
    które lepiej działają.... pytanie kieruję główie do tych kolegów, którzy mają sprysk w wycieraczce, tbo nie widziałem jeszcze jak to działa i czy płyn leci tam , gdzie powinien....

prosze o porady.....

btw, żeby se któś nie pomyślał, że jak mi dysza sprysku poszła, to ja cała klapę wymieniam... po prostu musi zostać zmieniona....

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez dylan80
      btw, żeby se któś nie pomyślał, że jak mi dysza sprysku poszła, to ja cała klapę wymieniam... po prostu musi zostać zmieniona....
      Dobra dobra,kto bogatemu zabroni :szeroki_usmiech
      A wracając do tematu to kiepsko pryska ( ja mam w wycieraczce ),kiedyś pryskał strumień stały ( chodzi mi,że spryskiwacz był ustawiony w jednej pozycji,a teraz rusza się razem z wycieraczką i ciężko ustawić,żeby płyn leciał dobrze na szybę ). Zawsze myślałem,że spryskiwacz w stopie jest lepszy.
      Dobrze by było gdybyś podjechał do kogoś kto ma spryskiwacz w wycieraczce i sam zobaczysz jak leci płyn.
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• Marian 2
        L&K
        • 2007
        • 1086
        • Octavia I combi (1U5)
        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Niema nad czym się zastanawiać, tylko zamontować w u góry w świetle stop. Fizyki raczej się nie przeskoczy, zawsze lepszym rozwiązaniem będzie lanie wody z góry. U siebie przerobiłem właśnie w ten sposób, bo pryskanie od dołu, to chyba pomysł jakiegoś chorego konstruktora, nie dość, że wszystko jest bardziej skomplikowane, to jeszcze żle pryska.

Komentarz

• dylan80
          Rider
          • 2009
          • 625

no to musze kupić dyszę sprysku do lampki , bo swoją uwaliłem w zimie,.... a da sie to wymienić?
          wie ktoś moze jak sie fachowo to ustrojstwo nazywa i gdzie to mozna znaleźć, bo na llegro to widziałem same dysze do przodu albo do OII

Komentarz

• Marian 2
            L&K
            • 2007
            • 1086
            • Octavia I combi (1U5)
            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Nie koniecznie trzeba kupować, można zrobić tak:

Komentarz

• Bartek.K
              Rider
              • 2012
              • 396

Ja za dysze do tylnej klapy dałem ok 6 zł A wymiana jest prosta. Ściągasz plastik z klapy i pod nim sa chyba 3 albo 2 zatrzaski trzymające stop. Wypinasz stop odłączasz przewód od dyszy i zakładasz nowa. U mnie ten sprysk sika strumykiem. U was tez? Bo myślałem ze jak wymienie to bede miał mgiełke jak z przodu :szeroki_usmiech
              Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• dylan80
                Rider
                • 2009
                • 625

u mnie zawsze sikało strumykiem iykwim

a jeszcze jedno pytanie
                czy ktoś montowal,przyklejał pod tym plastykiem w który są wmontowane lampki oświetlenia tablicy rej. jakąś uszczelkę, albo folię , żeby nie obcierało lakieru i żeby ruda nie szła?
                można coś takiego kupić?

Komentarz

• pedros
                  RS
                  • 2009
                  • 1958
                  • Volkswagen
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

polecam jeszcze igle w reke i tuning fabrycznego ustawienia w taki sposób by siuralo w 3/4 konciwke pióra.

dobrym pomyslem jest tez zapewniene sobie większe go pola widzenia przy pomocy dluzszej wycieraczki najlepiej bezpiorowej. moze by w sumie prawa z przodu tylko gume lekko przyciac by nie wychodziła poza obrys szyby.

Komentarz

Pracuję...