Olej Fuchs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

Olej Fuchs

Zamieszczone przez Sigma_74
    a czy ma to znaczenie gdzie kupiłes, może po prostu sa słabsze jakieś, a moze trzeba było kupić BOSHA ?
    główny cel wątku to podanie jakie świece są oryginalnie wkładane do oc1, nic poza tym

Zamieszczone przez Kuvel
    Też wymieniałem na jesieni. Miałem zamontowane takie same jak Ty. Ja kupowałem w normalnym (zaufanym) sklepie i płaciłem 42 PLN / szt. Po wymianie wszystko OK. Nie wiem czy Twoje są oryginalne czy nie, ale ja raczej unikam zakupów na Allegro (silnik ALH / 2001). Osobiście sparzyłem się na oponach. Jeden sezon już na nich przejeździłem, ale tak są poząbkowane, że chyba kupię nowe :evil: .
    na ile masz pewność, że takie (Beru) są w oryginale?

Co do historii z Allegro znajomy również kupił świece na Allegro od tego samego gościa do Mesia 124 założyliśmy, palił -- ale kiepsko. W jego przypadku różnica była w końcówce nr. świecy. Na drugi dzień pojechał do Intercar-u kupił takie jak w książce od mesia podawali, zamontowaliśmy i mucha nie siada jest lux ( za szt. zapłacił 34 pln) cena na allegro była 18.

Puenta jest taka, że "za tanie pieniądze to psy mięso jedzą".

Ponawiam pytanie
    Co jest wkładane fabrycznie do OC1 ALH z 2003?
    RENT COMPLEX

DACAR.team
  • kubao
    Classic
    • 2005
    • 9

Olej Fuchs

Witam
    Zalałem octe 1.9tdi octa II olejem fuchs z norma 505.01. Silnik ciszej pracuje na niskich obrotach. Ktos z was smiga na tym oleju ?
    Kuba

Komentarz

• rafalk74
      Classic
      • 2006
      • 11

na moje rozeznanie to ten olej w miare dobry i chyba powinien ci sluzyc. :wink:
      octavka axr

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1326

rafalk74, Moze i dobry a moze i nie. nie wiem bo na jego temat nic mi sie o uszy nie obiło. Zastanawiam się dlaczego ludzie kombinują i zalewają coś o czym nie zazbytnio mają pojęcie. Zamiast kombinować wystarczy zalać coś co polecają wszyscy i co jest już sprawdzone w iluś tam samochodach od jakiegoś tam czasu.

kubao, Na twoim miejscu najpierw bym czytał o tym oleju potem pytał a na koncu zalał. Zrobiłeś to w całkiem odwrotnej kolejności. To ze wydaje Ci się cichy silnik moze być albo autosugestią, albo tym ze jest nowy olej.

Powiedz mi szczerze chłopie dlaczego zalałeś ten olej ? gdzieś wyczytałeś ze jest okej czy tak dla testów bo był w promocji 15zł tańszy.

Mimo wszystko kubao, mam nadzieje ze to dobrej klasy olej i wszytko bedzie oki
        OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
        SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

Re: Olej Fuchs

Zamieszczone przez kubao
          Witam
          Zalałem octe 1.9tdi octa II olejem fuchs z norma 505.01. Silnik ciszej pracuje na niskich obrotach. Ktos z was smiga na tym oleju ?
          Kuba
          Spoko. Fuchs ma dobre produkty....

Generalnie sprzedaje głównie pod ciężarówki i do przemysłu... ale konfekcja dla osobówek jest również dobrej jakości.... tyle, że nie tak medialna jak Mobil czy Castrol.

Komentarz

• kubao
            Classic
            • 2005
            • 9

Miałem mobila wcześniej. Skodzina wciągała ten olej między przeglądami musiałem dolewać. Gość mi doradził ten olej sam ma passata dłubniętego na 170 KM i śmiga na nim mówi że olej super. Spełnia normę 505.01 to nie może być zły.

Komentarz

• Dig Dug
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1306
              • Seat

bezduszny, Tu musze sie z toba zgodzic :twisted: Glownie przemysl i ciezki transport.
              I ile Fuchs robi dobre oleje pod tego typu zastosowania, to nie wiem, jak u nich z doswiadczeniem z silnikami wysokoobrotowymi, bo w porownaniu do transportu ciezkiego, to diesle osobowe sa wysokoobrotowe.

kubao, Ja osobiscie bym darowal sobie takie eksperymenty. I zaufal znanym producentom olejow do osobowek
              Była O1 jest F2.

Komentarz

Dig Dug, z praktyki wiem, że są to dobre oleje. :wink:

Jedna zasada.... Olej bedzie dobry o ile jest właściwie dobrany do silnika (a nie silnik do oleju), wymieniany we właściwych okresach oraz, że w opakowaniu za jakie zapłacilśmy jest właściwa zawartość.

Osobiście uważam, że będzie zadowolony z tego oleju

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

kubao, Ale silnik PD bedzie wcinal olej, i jest to technologicznie dozwolone. Tak wiec to ze jemu nie wciaga to jest dziwne

Jak wciaga do 1l miedzy wymianami co 15kkm nie ma sie co martwic.

Ja jak ktos mowi ze mu wciaga tak olej cytuje zaraz goscia z Zafira 1.8LPG co mowil mi ze dolewanie 4l oleju na 15kkm to jest bardzo dobry wynik, gdzie go wysmialem, a on mowil ze sie nie znam :lol:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• kubao
                    Classic
                    • 2005
                    • 9

Dbam o samochod wyminiam wszytskie filtry w terminie i olej co 15000. Jezdze duzo przez rok i dwa miechy 75 tys. Z obciążeniem troche butli mam w samochodzie czasmi nawet z twiny 2x12 plus stage bedzie za 150 kilo plus osprzet. Pewnie sprezyny beda do wymiany. Fuchs sponsoruje http://www.fuchs-oil.pl/index.php?id=18.
                    Myślę że nie ma lipy

Komentarz

• neck99
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1326

kubao, To teraz już jasne .. sam ten olej sobie wypompowujesz jak se nurkujesz - sorki za mały OT.
                      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Czader
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 145

Witam,

tak sie sklada ze tez na nim jezdze - szkoda mi kasy na Mobila nie mowiac o Motulu ... ten Fuchs kosztuje 110 czy 120 zl i jest spoko - wczesniej jedzilem na LOTOS SYNTETIC (podobna cena ) i ten jest lepszy silnik lepiej chodzi (moze to auto sugestia) ale od wymiany do wymiany nie wzial prawie nic a LOTOSa i owszem (300ml).

Kzdy robi co chce ale ja kiedys uslyszalem taka opinie ze wspolczesne oleje maja tak dobre parametry ze wiekszosc silnikow (ktore sa starej lub tylko zmodernizowane) i tak wymaga gorszego oleju niz ten najtanszy spelniajacy wymagana norme ..

Dlatego jezeli nie widac roznicy to po co przeplacac :-)
                        Moze tez dlatego podchodze tak do tematu bo jak kupilem auto co mialo 50 tys i sprzedam jak bedzie mialo 200tys to pewno na takim oleju po 200 tys bedzie w dobrym stanie ....
                        Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

a ja jeżdze na motulu i jeżdze .

Komentarz

• Dig Dug
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1306
                            • Seat

Kubao - jaki masz stopien ?? Widze ze w suchaczu smigasz
                            Była O1 jest F2.

Komentarz

Pracuję...