Jaki autoalarm do O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • makaby
    Classic
    • 2007
    • 9

Jaki autoalarm do O1

I co sie podczas takiego spotu robi? Bo nowy w temacie jestem;]
    pzdr
  • Kieriestof
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 47

Jaki autoalarm do O1

Witam wszystkich

Panowie jak zabezpieczyć auto tzn. jaki autoalarm zastosować w mojej octavce. Pytanie może banalne ale skierowane do instalatorów i dociekliwych użytkowników, za i przeciw oraz opinie dotyczące funkcjonowania mile widziane. Co warte autoalarmy firmy Legend ?
    Dodam że centralzamek jest.
    Kieriestof
    ---------------------------
    Octavia radość sprawia

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zakłady montujące alarmy oferują podobny asortyment urządzeń zabezpieczających z racji dostępu do tego samego źródła zaopatreznia. Firma Legend oferuje dobre moim zdaniem systemy autoalarmów. Mało się słyszy o problemach z ich użytkowaniem. Osobiście mogę polecić alarm Langeford-a. Bezproblemowy, rózne konfiguracje uzytkowe z dobrze opracowanym opisem. Wybadaj informacyjnie warsztaty montujące. Z pewnością coś dla siebie wybierzesz.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Kieriestof
        Drive
        S_OCP Member
        • 2006
        • 47

No tak się składa że starszy Legendford miałem w poprzednim aucie - faktycznie był i zresztą jest bezproblemowy, nie chcę pakować do auta oklepanego systemu no i oczywiście zrobię to sam I TU PROŚBA O JAKIEŚ SCHEMATY I OPISY CENTRALNEGO ZAMKA. Nie pytam wprost jak zabezpieczyć dodatkowo - uniemożliwić uruchomienie silnika tdi ale może mała podpowiedź ? :lol:
        Kieriestof
        Octavia radość sprawia

Komentarz

• daba11
          Drive
          • 2005
          • 86

jeśli chcesz coś więcej o alarmach ( schematy, sposób montażu i opisy) szukaj na forum elektroda, znajdziesz dużo porad i opisów

Komentarz

• Kieriestof
            Drive
            S_OCP Member
            • 2006
            • 47

daba11 potrzebuję schematów instalacji octavki, nie alarmów. Wszystko co na elektrodzie jest - przetrzepałem alke dzieki za rade
            Kieriestof
            Octavia radość sprawia

Komentarz

• daba11
              Drive
              • 2005
              • 86

ze schematami do octavi jest problem sam szukam

Komentarz

• adik_s
                Rider
                • 2005
                • 259

mi montowali w ASO, presto chyba. Jedyne co mi sie nie podoba - czujniki nie widzą za specjalnie klapy bagaznika... Natomiast podoba mi sie ryglowanie zamków, tak wiec nie ma opcji, ze ktos `odciagnie` drzwi i jakims nedznym drucikiem otworzy drzwi klamka od wew. Do niedawna tez nie wiedzialem ze alarm sie wlaczy jak sie otworzy z kluczyka drzwi przy zalaczonym alarmie... ehh technika :P a jak beda chcieli to i tak ukradną

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez adik_s
                  drzwi i jakims nedznym drucikiem otworzy drzwi klamka od wew. Do niedawna tez nie wiedzialem ze alarm sie wlaczy jak sie otworzy z kluczyka drzwi przy zalaczonym alarmie... ehh technika a jak beda chcieli to i tak ukradną
                  spadek napiecia spowodowany zadzialaniem silownika z centralnego, powoduje wzbudzenie alarmu
                  DACAR.team

Komentarz

• harnas75
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 102

jedyne co mi sie nie podoba - czujniki nie widzą za specjalnie klapy bagaznika... Natomiast podoba mi sie ryglowanie zamków, tak wiec nie ma opcji, ze ktos `odciagnie` drzwi i jakims nedznym drucikiem otworzy drzwi klamka od wew.
                    A to nie jest standard w Octavii zwany centralny zamek z systemem SAFE? To chyba występuje w większości modeli.

Komentarz

• adik_s
                      Rider
                      • 2005
                      • 259

a nawet nie wiem, od zawsze mam ten alarm wiec nie wiem jak jest bez niego
                      natomiast zamykanie drzwi przy odpalaniu to juz na bank alarm :P zawsze bylem mocny jesli chodzi o te sprawy :lol:

Komentarz

• harnas75
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 102

natomiast zamykanie drzwi przy odpalaniu to juz na bank alarm :P zawsze bylem mocny jesli chodzi o te sprawy :lol:
                        to też można w module komfortu ustawić (albo inaczej: skonfigurować moduł):

piszę Ci to tylko dlatego, że w ASO często "naciągają" na funkcje, które są już fabrycznie w samochodzie, licząc na naiwność, a włączenie ich kosztuje tylko naciśnięcie klawisza na kompie. Wiem to z własnego doświadczenia i rozmów z wyszczerzonym Panem który oferuje mi super wypasiony alarm w gratisie z nie wiadomo jakimi funkcjami, a po jakimś czasie okazuje się, że w środku jest alarm np. marki DOG - do tego najprostszy i najtańszy patrz: http://www.dest.com.pl/ Ta firma ma błogosławieństwo Poznania i wsadza alarmy do wszystkich aut grupy VW. Tak przynajmniej jest w Łodzi i okolicach gdzie w gratisie ładują właśnie te alarmy.

Komentarz

• Kieriestof
                          Drive
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 47

Zamontowałem alarm, wszystkie właściwości systemu współpracują z elektroniką auta. Przestudiowałem dokumentację instalacji i mam tylko jedną niejasność, w opisie podłączenia odcięcia pompy (dokumentacja przyłączenia w Octavi) napisano: przeciąć czarny przewód (pin.3) czerwonego konektora pod tablicą wskaźników na podstawie przekaźnika. Nie mogę tego znaleźć o jaki konektor chodzi a tak przy okazji gdyby ktoś potrzebował porady w szczegółach podłączenia centrali alarmowej to walcie jak w dym.
                          Kieriestof
                          Octavia radość sprawia

Komentarz

• Piotrus
                            Rider
                            • 2004
                            • 524

Chodzi o odcięcie przekaźnika 109'tki - to zabezpieczenie działa chyba tylko na komary :lol:
                            Piotruś
                            AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• the_maniek
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 177

A czy ktos mial stycznosc z takim alarmem: http://www.autoalarmy.pl/autoalarmy/index.php?id=102 Bo wlasnie jestem w fazie zastanawiania sie co konkretnie kupic do OI :twisted: i wszelkie sugestie (takze negatywne) mile widziane Dzieki.
                              Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

Pracuję...