8N0 407 181B placilem 126 pln za 2 szt.
Układ elektroniczny w drzwiach pasażera
Zwiń
X
-
Układ elektroniczny w drzwiach pasażera
Witam serdecznie
Jako że to mój pierwszy post chciałbym powitać wszystkich serdecznie i przedstawić swój problem z lewymi drzwiami pasażera. A więc miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem octavi 1.6 AKL r. 1998 sprowadzonej z Niemiec wersja Ambiente, po kupnie okazało się że nie działa mi centralny zamek w tych drzwiach i podnoszenie szyby, niestety z braku czasu nie miałem kiedy do niech zajrzeć i zobaczyć co jest nie tak.
No więc dziś je rozebrałem a tu duży :shock: decha drewniana no cóż mowie zapewne poprzedniemu właścicielowi nie chciało się naprawiać i poszedł na łatwizne no ale niestety to był nie koniec moich spostrzeżeń a temat mojego samochodu, okazało się że nie ma całego mechanizmu do podnoszenia szyby (pewnie drzwi są inne niestety). Na szczęście tylne podnoszenie szyby jakoś mi nie są potrzebne. No i tu mam pytanie w drzwiach znalazłem kable zakończone chyba wtyczką RS-ową (laik ze mnie i jeśli nie to poproszę o sprostowanie) wyglądają na sprawne natomiast chodzi mi o centralny zamek. Czy ta wtyczka jest montowana w jakiś moduł czy bezpośrednio z mechanizm podnoszenia drzwi lub czy można zmostkować któreś z wejść z tej wtyczce aby zadziała centralny bo wydaje mi się że sam mechanizm centralnego w drzwiach jest sprawny lub (jeśli tak) może być inna przyczyna że właśnie w tych drzwiach nie działa mi zamykanie.
Niestety nie mogę się dobrać do tylnych prawych drzwi pasażera ktoś musiał majstrować przy rączce od tych drzwi bo nie mogę ich rozłożyć a czasu już nie mam i chęci aby ją rozwalić i naciągnąć na kolejny koszt. Poproszę o rade czy jest jakaś sposób aby uruchomić
ten centralny.
Pozdrawiam
Piotr
P.S.To już moja trzecia Skoda pierwsza 105 potem Favorit teraz Octavia jestem z niej bardzo zadowolony jedynie te małe mankamenty.
Oczywiście wszystkiego Najlepszego z okazji świat i nowego roku.
-
-
Kamel w tylnych drzwiach wtyczki podłączone są do siłownika szyby i siłownika centralzamka
miałem taki sam problem w lewych tylnych drzwiach, uszkodził się zaczep mocujący chwyt szyby do sanek, sznki podjechały do samej góry, stanęły kantem i ani w górę ani w dół a szyba sama opadała - tak zostawili to niemiaszki, pewnie chcieli wymienić cały mechanizm ale było za drogoKieriestof
---------------------------
Octavia radość sprawia
Komentarz
-
Komentarz