Temperatura wydechu...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_Car
    Drive
    • 2007
    • 52

Temperatura wydechu...

srebrna octavia z logiem na klapie rejestracja DTR na Dłogosza wczoraj ... i to nie byl Chester
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Temperatura wydechu...

Witam,
    Od jakiesgos czasu po zatrzymaniu sie do mojego nosa dochodzi zapach jakby przypalonej gumy, zlokalizowalem, ze "centrum" zapachu jest przy lewym tylnym kole - tym blizej wydechu.Teraz jest pytanie - jak goracy moze byc wydech ? Chodzi o koniec rury, ile to moze miec stopni ? 40-60C ? Wiecej ? Po jezdzie 120-150 jest dosyc mocno cieply, a zapach, tak mi sie zdaje, dochodzi chyba z ktoregos gumowego wieszaka - to tak moze byc ? Moze ma sie "wysmierdziec" - auto ma 4kkm przebiegu. Zapach nie jest tak intensywny jak po "paleniu" opon, ale dosyc wyczuwalny.

Komentarz

Temperatura spalin przy sondzie Lambda może wachać się w granicach 750-900 stopni C...

Jest normalne, że przy nowym samochodzie pewne resztki uszleniaczy czy czegoś w tym stylu "wpalaja się". Tak, że bez paniki... przeczekać

Komentarz

• Piotr_T
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 479

bezduszny, ok dzieki, bede czekal i "nawachiwal"

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr_T
          bezduszny, ok dzieki, bede czekal i "nawachiwal"
          Takie zapachy to jeszcze nic...

W 1999 roku odebrałem Opla Vectra a salonu. Przejechałem nim do domu.. około 10km i po zaparkowaniu i wyłączeniu silnika zobaczyłem delikatny dym unoszący się z pod maski...

Mało sie nie posrałem ze strachu :twisted:

Potem okazało się, że to "wypalały" się jakies nabłyszczacze czy coś w tym stylu :wink:

Komentarz

Pracuję...