Witam wszystkich i proszę o pomoc, bo mi łeb pęka :roll:
Usiłuję się dowiedziec, jakie tarcze idą na przód mojej Octavii - ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Proszę o pomoc.
Octavia Elegance Liftback prod.2002rok
silnik 1.8T 110kW, AUM 074682
TMBBL21U938671945
Zasadniczo to ważna jest informacja, czy te tarcze mają 280, czy 288mm średnicy.
Proszę o szybkie poratowanie i dziękuję z góry.
szukałem i też - albo-albo 280-288, bo octavie z 2008 roku, amoja stara, więc może nie to samo...
ale dzięki za potwierdze3nie.
a twoje autko też starawe, że pozwolę sobie zapytac?
Witam wszystkich i proszę o pomoc, bo mi łeb pęka :roll:
Usiłuję się dowiedziec, jakie tarcze idą na przód mojej Octavii - ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Proszę o pomoc.
Octavia Elegance Liftback prod.2002rok
silnik 1.8T 110kW, AUM 074682
TMBBL21U938671945
Zasadniczo to ważna jest informacja, czy te tarcze mają 280, czy 288mm średnicy.
Proszę o szybkie poratowanie i dziękuję z guóry.
Powinienes miec 288 mam takie Zimmerman-y po ok 7 tys km na sprzedaz. Jak cos to priv.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
dziekuję kolegom za pomoc.
numer tarczy znałem, ale nie wiedziałem, czy mechanik się nie kopnął, bo internet twierdził, że albo 280, albo 288, a ja sam nie zmierzyłem, niestety.
a jeśli komuś się nudzi, że zada sobie trud odpowiedzi, to czy tarcze+klocki boscha, trw, ate, czy może jakieś ropery albo zestaw rotinger tarcze+steinhof klocki?
przegladajac stare posty niewiele mozna sie dowiedziec, bo ludziska piszą 2 albo wiecej lata temu, a z pewnoscią technika poszla naprzod, prawda? hmm hmm
[ Dodano: Pon 27 Maj, 13 16:57 ]
tarcze juz mam zaklepane więc dzieki @roberto795, ale klocki mnie sprzedawca pyta, czy mają kabelek od czujnika zużycia z wtykiem męskim, czy żeńskim, ale tak naprawdę to ja wątpię, żeby moje klocki w ogóle miały jakiś czujnik zużycia, więc po kiego grzyba on mnie o to pyta??
arcy, najlepiej porównać na żywo, czyli zdjąć z auta. btw, nie ważne co kupisz, system i tak zadziała, bo jak klocki będą cienkie, to włączy się alarm od niskiej ilości płynu hamulcowego.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Masz czujnik zużycia, ale wtyk męski czy żeński...? Nigdy nie widziałem w katalogach takiego rozróżnienia, przynajmniej w Skodzie. Po numerze oryginału już sprzedawca nie powinien mieć żadnych wątpliwości: 1J0 698 151 M
Komentarz