Dlaczego jeden AGR ma 90 ,a drugi 95KM?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grisza85
    Drive
    • 2005
    • 84

Zamieszczone przez arturxx
    -Piotr-,
    nie potrafię załączyć ponadto to PDF i waży 300kb To chyba nie uda mi się. Możesz coś poradzić???
    Witaj Arturze skoro nie możesz wsadzić to ja zamieszczam plik, który Ci dałem pod tym linkiem

WARSZTAT OFERUJE WSZYSTKIE NIEZBĘDNE USŁUGI ZWIĄZANE Z NAPRAWĄ samochodów WSZYSTKICH MAREK, TANIO, SOLIDNIE I TERMINOWO, WARSZTAT SAMOCHODOWY, Blacharstwo, SAMOCHODY, CAR, CARS, POJAZD, KLIMATYZACJE, LAKIER, LAKIERNIA, LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE, MECHANIKA,

życzenia Świąteczne dla wszystkich z OCP.

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 07 17:03 ]
    mam jeszcze coś takiego:

WARSZTAT OFERUJE WSZYSTKIE NIEZBĘDNE USŁUGI ZWIĄZANE Z NAPRAWĄ samochodów WSZYSTKICH MAREK, TANIO, SOLIDNIE I TERMINOWO, WARSZTAT SAMOCHODOWY, Blacharstwo, SAMOCHODY, CAR, CARS, POJAZD, KLIMATYZACJE, LAKIER, LAKIERNIA, LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE, MECHANIKA,

dokładne dane niektórych czujników oraz rozmieszczenie przekaźników

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 07 17:27 ]
    mam jeszcz coś takiego
    rozmieszcenie elementów od klimy we wnętrzu

Witam po Świętach
    arturxx - owi udało się coś takiego dorwać w serwisie skody
    jest to układ bezpieczników i schematy klimatyzacji od maja 1999 montowanej w Octavii

• henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

Chciałbym się dopytać jak to jest że jedna octavia powiedzmy z silnikiem AGR( powiedzmy moja z 2000r) ma standart czyli równe 90km.A powiedzmy inna ( kolegi z forum i miasta IDA.MAC z chyba 2003 r)też AGR ma 95 km, mierzona na tej samej hamowni u nas w mieście.Cz to możliwe że przed liftem było robione wszystko co do joty, czy też po lifcie producent zmienił nieco mapy programu i wyszło więcej.A może zależy od kondycji silnika, napewno też.Jest to dla mnie bardzo ważne bo w tym roku już na 100% robie wirusa, chyba że wyjdzie że już silnik mam przemęczony, i chciałbym wiedzieć czego są takie różnice w takich samych silnikach.

Komentarz

• Piotrus
      Rider
      • 2004
      • 524

Heniu, jak masz robić wirusa to olej to ile ma seria - moja np miala 89KM ale po przekładce gratów od AHF'a na seryjnym programie wyszlo chyba 114KM.

Przyczyn różnic może być wiele - choćby lekko podjechany przepływomierz, inne paliwo, zasyfiony filtr powietrza albo po prostu Twój silnik jest "z poniedziałku" :wink:
      Piotruś
      AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

Piotrus, te z niedzieli sa najbardziej leniwe i maja najmniej koników

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

Jakie powinno być ciśnienie w cylindrach?Może to mi trochę podpowie jaki mam stan silnika.

Komentarz

• Alberto
            Ambiente
            • 2006
            • 202

W silniku 1,9 Tdi 66 kW powinno być od 2,5 do 3,1 MPa (w nowym). A w eksplatowanym 1,9MPa minimalnie, a różnica 0,5 MPa największa między cylindrami może wynosić.

Komentarz

• Masmo
              L&K
              • 2005
              • 1145

Re: Dlaczego jeden AGR ma 90 ,a drugi 95KM?

Zamieszczone przez henio
              ....z silnikiem AGR( powiedzmy moja z 2000r) ma standart czyli równe 90km.A powiedzmy inna ( kolegi z forum i miasta IDA.MAC z chyba 2003 r)też AGR ma 95 km, mierzona na tej samej hamowni u nas w mieście.....
              Rożnice mogą być w tylu różnych miejscach że nie jesteś w stanie tego stwierdzić. Wystarczy że przepływka trochę inne parametry daje...
              Nie szukaj 5 KM tylko zrób chipsa i będziesz miał z 20 koni więcej od kolegi :diabelski_usmiech
              Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...