Co to za stukanie.....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Waldek_1
    Classic
    • 2006
    • 11

Co to za stukanie.....

żarówki H4 nie są takie drogie :?: :!: A na lampki diodowe trochę grosza trzeba by dać (no chyba, że ktoś ma kasę na trochę wizualnego świetlnego bajeru).
  • Lukasso
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 611

Co to za stukanie.....

Na samym początku proszę nie rugać ze nie szukam na forum, ale mam ograniczony dostęp do netu, a dzisiaj jadę na przegląd i nie wiem jak nakierowywać Pana Bogumiła na mój problem?

Podczas bardziej gwałtownego ruszania autem słychać pojedynczy stuk(takie bąąg), po takim stuku podczas mocniejszego hamowania hamulcem ów pojedynczy stuk znowu się pojawia, mam takie wrażenie jak by podczas ruszania coś wyskakiwało z danego miejsca, a przy hamowaniu z powrotem wskakiwało? Na kierownicy nic nie czuć podczas stuku ....

Udało mi się przejrzeć kilka postów i mogą to być:
    -poduchy pod silnikiem, lub skrzynią,
    -nie odskakujące tłoczki hamulców, tylko dlaczego przy starcie też?(klocki hamulcowe sa na wykończeniu),
    -przeguby ale to bardziej obcieranie, bicie ciągłe w pewnych zakresach prędkości występuje,

Drążki były wymieniane jakieś 15 tysięcy temu, czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę, może strzegło?

Dzięki za sugestie i przepraszam jak był podobny temat a mi się go nie udało namierzyć....

Komentarz

• hsurim
      Elegance
      • 2006
      • 788
      • Kia
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Jeżeli to coś w zawieszeniu, to ... autko do góry i wszystko się okaże :wink:
      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

obstawiam ktoras z poduch silnika, IMHO to moze byc ta łapa na samym dole pod skrzynia :roll: ta co u mnie ja specjalisci urwali, sruby znaczy pourywali :x
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Lukasso
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 611

no wracam teraz od Bogumiła, podejżewa też koło dwumasowe, ....MisiekWAW, obyś miał racje :-)...jutro będe znał cąłą prawdę....

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Niech sprawdzą i sprzężyny od zawieszenia. Pęknięcie jednej z nich może być powodem tego stukania.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• wasylis
              Classic
              S_OCP Member
              • 2006
              • 19

a ja obstawiam poluzowane amorki z przodu przy kielichu
              pozdro
              WASYL,IS

Komentarz

• Lukasso
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 611

no więc sprawa wyjaśniona......trafnie wytypował MisiekWAW, hehe u mnie tez śruby poszły sobie gdzieś, poduchy zostały nasmarowane i wyczyszczone, ale Bogumił mówił że to może nie pomóc i mogą dalej stukać........ i miał racje trzeba wymienić.... ale lepiej to niż sprzęgło :-)....dzięki chłopaki za pomoc.........

Komentarz

Pracuję...