Sirio triflex po 6 ponad latach eksploatacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

rafiki, i jeszcze ci dziad wmawia że nic tam nie robił
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Po ponad 6 latach ( prawie 7 ) i 200 kkm antena odmówiła kategorycznie współpracy. Rok temu padła część odpowiedzialna za CB, w tym za radio FM. Dzięki bogu miałem fabryczną antenę. Po demontażu i sekcjonowaniu trupa kilka uwag dla obecnych i przyszłych użytkowników:
    - gumowa ( w teorii ) podkładka pod cokół antena teraz przypominała raczej lekko elastyczny plastik . Woda nie dostawała się przez otwór w dachu ale wystarczyło aby spodnia część cokołu zaśniedziała
    - po rozbebeszeniu cokołu : trochę śniedzi wewnątrz, na elementach elektroniki nie było widocznych zmian

Podsumowanie: było warto chociaż trzeba było się pogodzić ze średnim zasięgiem na CB i niezbyt mocnym odbiorem na FM
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Rudi
      Po ponad 6 latach ( prawie 7 ) i 200 kkm antena odmówiła kategorycznie współpracy.
      i jak to odebrac....czy się żalisz czy się chwalisz :diabelski_usmiech
      A tak poważnie zwrociła Ci się zapewne 100-krotnie albo i wiecej :diabelski_usmiech
      U mnie na ex 0II po 2latach wysiadła i na 2-gi dzień montowałem nastepnego triflexa - winna była ta pierońska uszczelka, która puszczała wodę pod antene. nawet gdzieś na forum fotki wstawiałem.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Normalna antena od CB ktora wisi caly sezon na dachu, po tylu latach tez nadaje sie do remontu albo wymiany.
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...